
marcin_jurzysta
Użytkownik-
Posts
7 -
Joined
-
Last visited
Informacje o profilu
-
Województwo
kujawsko-pomorskie
marcin_jurzysta's Achievements
Newbie (1/14)
0
Reputation
-
Spółka Indiver SA od wielu lat oferuje produkty przeznaczone dla rolnictwa, ogrodnictwa i sadownictwa Sianokiszonka stanowi podstawę w żywieniu bydła, dlatego tak istotne jest jej prawidłowe sporządzenie. Odpowiednie przygotowanie paszy ma ogromny wpływ na zdrowie zwierząt. Dzięki specjalnym workom udaje się wygodnie i oszczędnie uzyskać sianokiszonkę. Worki nie wymagają dodatkowego nakładu finansowego w postaci maszyny ? owijarki, a ich użycie, poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. Worki do sianokiszonki są wykonane z obojętnej fizjologicznie folii LDPE. Dodatek stabilizatorów UV oraz IR wydłuża okres użytkowania worka, umożliwiając jego powtórne wykorzystanie oraz stwarzając optymalne warunki do powstawania kiszonki. Mleczny kolor worka skutecznie chroni przed promieniami słonecznymi oraz obniża temperaturę zakiszanej masy. Worki sprzedawane są w opakowaniach zbiorczych po 30 sztuk. Wymiary worków (120x120) pozwalają na łatwe umieszczenie w nich beli oraz szczelne zawiązanie, co jest niezbędne do prawidłowego przebiegu procesu zakiszania i przechowywania sianokiszonki. Dane techniczne: Wymiary: 1400x350x0,08x2800 mm Ilość w opakowaniu zbiorczym: 30 sztuk Zakres temperatur: -20?C do +70?C Barwa: mleczna Stabilizacja UV: 2 sezony Cena 6,90 zł brutto za sztukę. Koszty transportu kurierskiego: 30 worków ? 25 zł (przesyłka kurierska pobraniowa), 20 zł (przesyłka kurierska po przedpłacie) Możliwy jest odbiór osobisty towaru. Kontakt: INDIVER SA ul. Równinna 29-31 87 ? 100 Toruń telefon: 512-298-884
-
Konserwowanie zielonek poprzez zakiszanie jest podstawową metodą gromadzenia pasz dla bydła, zwłaszcza w okresie żywienia zimowego. Wysokiej jakości sianokiszonka jest źródłem suchej masy, białka, składników mineralnych i witamin. Już w samych gospodarstwach wyspecjalizowanych w hodowli krów z dużym udziałem rasy holsztyno-fryzyjskiej, podstawą żywienia powinny być właśnie kiszonki i sianokiszonki, cechujące się m.in. podwyższoną zawartością suchej masy. Odpowiednie przygotowanie i późniejsze przechowywanie sianokiszonki ma ogromny wpływ na zdrowie zwierząt. O jej wartości odżywczej decyduje jakość surowca poddanego zakiszeniu oraz to, czy sam proces zakiszania przebiegł prawidłowo. Najwartościowszym surowcem jest mieszanka traw z motylkowatymi, których 20-40% udział zwiększa zawartość białka w plonie, zwiększa poziom makro- i mikroelementów w paszy i wpływa pozytywnie na jej strawność. Nieprawidłowy proces produkcji sianokiszonki może skutkować wysokimi stratami, przekraczającymi 30% suchej masy. Straty te można zdecydowanie ograniczyć, gdyż są one spowodowane niewłaściwym przygotowywaniem surowca do zakiszania. Ze źle sporządzonej kiszonki nigdy nie uzyskamy dobrej paszy. Kiedy decydujemy się na wysokiej klasy worki do sianokiszonek i prawidłowo je użytkujemy, pozyskiwanie i późniejsze przechowywanie wartościowej sianokiszonki jest efektywniejsze. Należy pamiętać, by w miarę możliwości mocno docisnąć worek do bala i jak najszczelniej go zawiązać, wykorzystując do tego naturalny sznurek, który nie uszkodzi worka. W surowcu użytym do przygotowania sianokiszonki nie mogą znaleźć się żadne rośliny o twardych i ostrych łodygach, które również mogą spowodować uszkodzenia mechaniczne. Biały nalot na sianokiszonce jest dowodem pojawienia się pleśni spowodowanej najprawdopodobniej nieusunięciem całego powietrza lub jego ponownym dostaniem się do wnętrza uszkodzonego worka. Dzięki workom udaje się wygodnie i oszczędnie uzyskać sianokiszonkę. Worki nie wymagają dodatkowego nakładu finansowego w postaci maszyny ? owijarki, a ich użycie, poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. Worki do sianokiszonki są wykonane z obojętnej fizjologicznie folii LDPE. Dodatek stabilizatorów UV oraz IR wydłuża okres użytkowania worka aż do dwóch sezonów, umożliwiając jego powtórne wykorzystanie oraz stwarzając warunki do powstawania kiszonki. Mleczny kolor skutecznie chroni przed promieniami słonecznymi oraz obniża temperaturę zakiszanej masy. Worki cechują się szerokim zakresem tolerancji temperatur, od -20°C do +70°C i są sprzedawane w opakowaniach zbiorczych po 20 sztuk. Wymiary worków (1400x350x0,08x2800 mm) pozwalają na łatwe umieszczenie w nich beli oraz szczelne zawiązanie. Spółka INDIVER SA nawiąże współpracę z: producentami rolnymi wykorzystującymi w swoich gospodarstwach sianokiszonki, dystrybutorami gotowymi do podjęcia współpracy na atrakcyjnych warunkach, z możliwością gwarancji wyłączności w danych regionie. Kontakt: Marcin Jurzysta marcin_jurzysta@dektra.pl tel. kom. 512298884
-
[SPRZEDAM] Folie kiszonkarskie
marcin_jurzysta replied to marcin_jurzysta's topic in OGŁOSZENIA ROLNICZE
Witam serdecznie, poniżej podaję przykładową ofertę: 1. Folia czarna ochronna Typ200 6x33, 8x33, 10x33, 12x33 - 0,65zł./m2 netto + 23% Vat 2. Folia kiszonkarska czarna 8x33, 10x33, 12x33 - 0,82zł./m2 netto + 23% Vat 3. Folia kiszonkarska czarno-biała 8x33, 10x33, 12x33 - 0,92zł./m2 netto + 23% Vat Przy zamówieniach paletowych istnieje możliwość negocjacji ceny. W razie jakichkolwiek pytań zachęcam do kontaktu. -
Folie kiszonkarskie ? gwarancja kiszonek wysokiej jakości Sianokiszonka i kiszonka są podstawą w żywieniu bydła, dlatego tak istotne jest prawidłowe sporządzanie tych pasz zarówno w silosach, jak i na pryzmach. Jeśli zdecydujemy się na pryzmę, to trzeba dostosować jej wielkość do liczebności stada, pamiętając, że każde odkrycie pryzmy oznacza dostęp powietrza, który pociąga ze sobą namnażanie się bakterii beztlenowych niszczących kiszonkę. Warto również zwrócić uwagę na technikę przykrywania folią i zastosować dwie warstwy podczas tworzenia silosów i pryzm. Bezpośrednio na ubitą kiszonkę kładziemy cienką, transparentną folię, która lepiej przylega do zakiszanej masy oraz uniemożliwia tworzenie się poduszek powietrznych pomiędzy kiszonką a folią. Zakiszana masa jest wilgotna, dzięki temu dodatkowo przyciąga cienką folię, usuwając powietrze ze wszystkich zagłębień, co sprzyja procesowi fermentacji beztlenowej. Na tak przygotowany silos lub pryzmę kładziemy właściwą folię kiszonkarską. Należy zwrócić uwagę na jej grubość oraz odporność na przebicie i rozerwanie. Warto także zadbać o odpowiednią odporność na promieniowanie UV. Rozmiar strat wkalkulowanych w proces zakiszania obejmuje 10-15% suchej masy. Jednak przy nieprawidłowym procesie produkcji kiszonki, w którym wykorzystana jest folia słabej jakości lub jedynie folia osłonowa, której parametry nie są w pełnym zakresie dostosowane do procesu zakiszania, straty mogą być wysokie i osiągają nawet 37% suchej masy. Straty te można jednak zminimalizować, decydując się na zastosowanie folii kiszonkarskich gwarantujących otrzymanie kiszonek wysokiej jakości. Użycie folii kiszonkarskich, wykonanych z wysokiej jakości polietylenu o małej gęstości (LDPE), poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. FOLIE KISZONKARSKIE CZARNE Trzywarstwowe folie kiszonkarskie przeznaczone są do wykładania silosów oraz okrywania pryzm kiszonek i mogą być używane przez dwa sezony. Dzięki złożeniu zmniejszającemu szerokość rolek, transport i składowanie folii są łatwiejsze. Użyte do ich produkcji składniki oraz trójwarstwowa budowa zapewniają wysoką odporność na przebicie i rozerwanie, a dodatek stabilizatora UV chroni folię przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Folie kiszonkarskie zapobiegają dostępowi powietrza i wody i utrzymują właściwą temperaturę potrzebną do procesu kiszenia. FOLIE KISZONKARSKIE CZARNO-BIAŁE Folie kiszonkarskie czarno-białe przeznaczone są do przykrywania i ochrony silosów oraz pryzm kiszonkarskich. Podobnie jak w przypadku folii czarnych, wykorzystane do produkcji składniki oraz trójwarstwowa konstrukcja zapewniają dużą wytrzymałość folii na przebicia i rozerwania. Natomiast zewnętrzna biała warstwa odbija znaczną część promieni słonecznych, przez co temperatura wewnątrz silosu jest niższa. W ten sposób kiszonka nie przegrzewa się i jest jeszcze lepszej jakości. Dwusezonowa czarno-biała folia kiszonkarska zapewnia ochronę przed promieniami UV, chroni kiszonkę przed dostępem powietrza i wody, a posiadając właściwości termoizolacyjne, utrzymuje temperaturę optymalną dla procesu kiszenia. Jest to produkt łatwy w transporcie i składowaniu, przyjazny dla środowiska ze względu na możliwość ponownego przetworzenia. Spółka DEKTRA SA nawiąże współpracę z: producentami rolnymi wykorzystującymi w swoich gospodarstwach kiszonki i sianokiszonki, dystrybutorami gotowymi do podjęcia współpracy na atrakcyjnych warunkach, z możliwością gwarancji wyłączności w danych regionie. Kontakt: Marcin Jurzysta marcin_jurzysta@dektra.pl tel. kom. 512298884
-
Worki do sianokiszonek produkowane przez INDIVER SA ? wysoka jakość, najlepsza cena Konserwowanie zielonek poprzez zakiszanie jest podstawową metodą gromadzenia pasz dla bydła, zwłaszcza w okresie żywienia zimowego. Wysokiej jakości sianokiszonka jest źródłem suchej masy, białka, składników mineralnych i witamin. Już w samych gospodarstwach wyspecjalizowanych w hodowli krów z dużym udziałem rasy holsztyno-fryzyjskiej, podstawą żywienia powinny być właśnie kiszonki i sianokiszonki, cechujące się m.in. podwyższoną zawartością suchej masy. Odpowiednie przygotowanie i późniejsze przechowywanie sianokiszonki ma ogromny wpływ na zdrowie zwierząt. O jej wartości odżywczej decyduje jakość surowca poddanego zakiszeniu oraz to, czy sam proces zakiszania przebiegł prawidłowo. Najwartościowszym surowcem jest mieszanka traw z motylkowatymi, których 20-40% udział zwiększa zawartość białka w plonie, zwiększa poziom makro- i mikroelementów w paszy i wpływa pozytywnie na jej strawność. Nieprawidłowy proces produkcji sianokiszonki może skutkować wysokimi stratami, przekraczającymi 30% suchej masy. Straty te można zdecydowanie ograniczyć, gdyż są one spowodowane niewłaściwym przygotowywaniem surowca do zakiszania. Ze źle sporządzonej kiszonki nigdy nie uzyskamy dobrej paszy. Kiedy decydujemy się na wysokiej klasy worki do sianokiszonek i prawidłowo je użytkujemy, pozyskiwanie i późniejsze przechowywanie wartościowej sianokiszonki jest efektywniejsze. Należy pamiętać, by w miarę możliwości mocno docisnąć worek do bala i jak najszczelniej go zawiązać, wykorzystując do tego naturalny sznurek, który nie uszkodzi worka. W surowcu użytym do przygotowania sianokiszonki nie mogą znaleźć się żadne rośliny o twardych i ostrych łodygach, które również mogą spowodować uszkodzenia mechaniczne. Biały nalot na sianokiszonce jest dowodem pojawienia się pleśni spowodowanej najprawdopodobniej nieusunięciem całego powietrza lub jego ponownym dostaniem się do wnętrza uszkodzonego worka. Dzięki workom udaje się wygodnie i oszczędnie uzyskać sianokiszonkę. Worki nie wymagają dodatkowego nakładu finansowego w postaci maszyny ? owijarki, a ich użycie, poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. Worki do sianokiszonki są wykonane z obojętnej fizjologicznie folii LDPE. Dodatek stabilizatorów UV oraz IR wydłuża okres użytkowania worka aż do dwóch sezonów, umożliwiając jego powtórne wykorzystanie oraz stwarzając warunki do powstawania kiszonki. Mleczny kolor skutecznie chroni przed promieniami słonecznymi oraz obniża temperaturę zakiszanej masy. Worki cechują się szerokim zakresem tolerancji temperatur, od -20°C do +70°C i są sprzedawane w opakowaniach zbiorczych po 20 sztuk. Wymiary worków (1400x350x0,08x2800 mm) pozwalają na łatwe umieszczenie w nich beli oraz szczelne zawiązanie. Spółka INDIVER SA nawiąże współpracę z: producentami rolnymi wykorzystującymi w swoich gospodarstwach sianokiszonki, dystrybutorami gotowymi do podjęcia współpracy na atrakcyjnych warunkach, z możliwością gwarancji wyłączności w danych regionie. Kontakt: Marcin Jurzysta marcin_jurzysta@dektra.pl tel. kom. 512298884
-
Folie kiszonkarskie ? gwarancja kiszonek wysokiej jakości Sianokiszonka i kiszonka są podstawą w żywieniu bydła, dlatego tak istotne jest prawidłowe sporządzanie tych pasz zarówno w silosach, jak i na pryzmach. Jeśli zdecydujemy się na pryzmę, to trzeba dostosować jej wielkość do liczebności stada, pamiętając, że każde odkrycie pryzmy oznacza dostęp powietrza, który pociąga ze sobą namnażanie się bakterii beztlenowych niszczących kiszonkę. Warto również zwrócić uwagę na technikę przykrywania folią i zastosować dwie warstwy podczas tworzenia silosów i pryzm. Bezpośrednio na ubitą kiszonkę kładziemy cienką, transparentną folię, która lepiej przylega do zakiszanej masy oraz uniemożliwia tworzenie się poduszek powietrznych pomiędzy kiszonką a folią. Zakiszana masa jest wilgotna, dzięki temu dodatkowo przyciąga cienką folię, usuwając powietrze ze wszystkich zagłębień, co sprzyja procesowi fermentacji beztlenowej. Na tak przygotowany silos lub pryzmę kładziemy właściwą folię kiszonkarską. Należy zwrócić uwagę na jej grubość oraz odporność na przebicie i rozerwanie. Warto także zadbać o odpowiednią odporność na promieniowanie UV. Rozmiar strat wkalkulowanych w proces zakiszania obejmuje 10-15% suchej masy. Jednak przy nieprawidłowym procesie produkcji kiszonki, w którym wykorzystana jest folia słabej jakości lub jedynie folia osłonowa, której parametry nie są w pełnym zakresie dostosowane do procesu zakiszania, straty mogą być wysokie i osiągają nawet 37% suchej masy. Straty te można jednak zminimalizować, decydując się na zastosowanie folii kiszonkarskich gwarantujących otrzymanie kiszonek wysokiej jakości. Użycie folii kiszonkarskich, wykonanych z wysokiej jakości polietylenu o małej gęstości (LDPE), poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. FOLIE KISZONKARSKIE CZARNE Trzywarstwowe folie kiszonkarskie przeznaczone są do wykładania silosów oraz okrywania pryzm kiszonek i mogą być używane przez dwa sezony. Dzięki złożeniu zmniejszającemu szerokość rolek, transport i składowanie folii są łatwiejsze. Użyte do ich produkcji składniki oraz trójwarstwowa budowa zapewniają wysoką odporność na przebicie i rozerwanie, a dodatek stabilizatora UV chroni folię przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych. Folie kiszonkarskie zapobiegają dostępowi powietrza i wody i utrzymują właściwą temperaturę potrzebną do procesu kiszenia. FOLIE KISZONKARSKIE CZARNO-BIAŁE Folie kiszonkarskie czarno-białe przeznaczone są do przykrywania i ochrony silosów oraz pryzm kiszonkarskich. Podobnie jak w przypadku folii czarnych, wykorzystane do produkcji składniki oraz trójwarstwowa konstrukcja zapewniają dużą wytrzymałość folii na przebicia i rozerwania. Natomiast zewnętrzna biała warstwa odbija znaczną część promieni słonecznych, przez co temperatura wewnątrz silosu jest niższa. W ten sposób kiszonka nie przegrzewa się i jest jeszcze lepszej jakości. Dwusezonowa czarno-biała folia kiszonkarska zapewnia ochronę przed promieniami UV, chroni kiszonkę przed dostępem powietrza i wody, a posiadając właściwości termoizolacyjne, utrzymuje temperaturę optymalną dla procesu kiszenia. Jest to produkt łatwy w transporcie i składowaniu, przyjazny dla środowiska ze względu na możliwość ponownego przetworzenia. Spółka DEKTRA SA nawiąże współpracę z: producentami rolnymi wykorzystującymi w swoich gospodarstwach kiszonki i sianokiszonki, dystrybutorami gotowymi do podjęcia współpracy na atrakcyjnych warunkach, z możliwością gwarancji wyłączności w danych regionie. Kontakt: Marcin Jurzysta marcin_jurzysta@dektra.pl tel. kom. 512298884
-
Worki do sianokiszonek produkowane przez INDIVER SA Konserwowanie zielonek poprzez zakiszanie jest podstawową metodą gromadzenia pasz dla bydła, zwłaszcza w okresie żywienia zimowego. Wysokiej jakości sianokiszonka jest źródłem suchej masy, białka, składników mineralnych i witamin. Już w samych gospodarstwach wyspecjalizowanych w hodowli krów z dużym udziałem rasy holsztyno-fryzyjskiej, podstawą żywienia powinny być właśnie kiszonki i sianokiszonki, cechujące się m.in. podwyższoną zawartością suchej masy. Odpowiednie przygotowanie i późniejsze przechowywanie sianokiszonki ma ogromny wpływ na zdrowie zwierząt. O jej wartości odżywczej decyduje jakość surowca poddanego zakiszeniu oraz to, czy sam proces zakiszania przebiegł prawidłowo. Najwartościowszym surowcem jest mieszanka traw z motylkowatymi, których 20-40% udział zwiększa zawartość białka w plonie, zwiększa poziom makro- i mikroelementów w paszy i wpływa pozytywnie na jej strawność. Nieprawidłowy proces produkcji sianokiszonki może skutkować wysokimi stratami, przekraczającymi 30% suchej masy. Straty te można zdecydowanie ograniczyć, gdyż są one spowodowane niewłaściwym przygotowywaniem surowca do zakiszania. Ze źle sporządzonej kiszonki nigdy nie uzyskamy dobrej paszy. Kiedy decydujemy się na wysokiej klasy worki do sianokiszonek i prawidłowo je użytkujemy, pozyskiwanie i późniejsze przechowywanie wartościowej sianokiszonki jest efektywniejsze. Należy pamiętać, by w miarę możliwości mocno docisnąć worek do bala i jak najszczelniej go zawiązać, wykorzystując do tego naturalny sznurek, który nie uszkodzi worka. W surowcu użytym do przygotowania sianokiszonki nie mogą znaleźć się żadne rośliny o twardych i ostrych łodygach, które również mogą spowodować uszkodzenia mechaniczne. Biały nalot na sianokiszonce jest dowodem pojawienia się pleśni spowodowanej najprawdopodobniej nieusunięciem całego powietrza lub jego ponownym dostaniem się do wnętrza uszkodzonego worka. Dzięki workom udaje się wygodnie i oszczędnie uzyskać sianokiszonkę. Worki nie wymagają dodatkowego nakładu finansowego w postaci maszyny ? owijarki, a ich użycie, poprzez wykluczenie wpływu światła i powietrza, zapewnia optymalne warunki do fermentacji mlekowej kiszonek oraz przyczynia się do zachowania przez dłuższy czas witamin i substancji odżywczych. Worki do sianokiszonki są wykonane z obojętnej fizjologicznie folii LDPE. Dodatek stabilizatorów UV oraz IR wydłuża okres użytkowania worka aż do dwóch sezonów, umożliwiając jego powtórne wykorzystanie oraz stwarzając warunki do powstawania kiszonki. Mleczny kolor skutecznie chroni przed promieniami słonecznymi oraz obniża temperaturę zakiszanej masy. Worki cechują się szerokim zakresem tolerancji temperatur, od -20°C do +70°C i są sprzedawane w opakowaniach zbiorczych po 20 sztuk. Wymiary worków (1400x350x0,08x2800 mm) pozwalają na łatwe umieszczenie w nich beli oraz szczelne zawiązanie. Spółka INDIVER SA nawiąże współpracę z: producentami rolnymi wykorzystującymi w swoich gospodarstwach sianokiszonki, dystrybutorami gotowymi do podjęcia współpracy na atrakcyjnych warunkach, z możliwością gwarancji wyłączności w danych regionie. Kontakt: Marcin Jurzysta marcin_jurzysta@dektra.pl tel. kom. 512298884