Jump to content

Robert123

Użytkownik
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Informacje o profilu

  • Województwo
    podlaskie

Robert123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Ok, przy większej ilości działalność, a jeśli chodzi o małe ilości na początek to można działał w ramach KRUSu? Bo chodzi mi też o to, że chciałbym tez na początku traktować to jako dodatek, może jednak gdzieś po rodzinie rozprowadzać kiełbasy wędliny, mam dojście do zajazdów gdzie bym chciał też to puścić a potem jakby to się rozwinęło zwiększać produkcje. To jak bym chciał własnie sprzedawać w takie punkty, to co trzeba załatwić, w jakie organy/instytucje odwiedzić, co trzeba załatwiać jakie pozwolenia itp?
  2. No własnie nie mówię tu o dużych ilościach, bardziej żeby zaopatrywać jakieś sklepiki małe, czy pojechać na targ pohandlować. Myślałem na takiej zasadzie moja trzode bym woził do rzeźnika i już mięso sam przerabiał. Jestem ciekaw jak to wszystko wygląda i jakie są to koszty. czy taki sposób bez swojej ubojni bo mówię mała skala i tylko jakies małe sklepiki czy bazarki czy zajady (cos tego typu restauracje), czy jest opłacalny i na co największe mniej wiecej koszty się składają
  3. Witam, jestem nowy i mam pytanie, prowadzę hodowlę trzody chlewnej i chciałbym zacząć przetwarzać swoje mięso sam i robić wędliny, kiełbasy, boczek, smalec itp... i sprzedawać na bazarach, do sklepów do restauracji, czy w innych punktach i miejscach. I mam pytanie czy moglibyście mi doradzić jak to w rzeczywistości wygląda, od czego zacząć, jak z pozwoleniami, sanepidem i wszystkim o czym musze wiedzieć na starcie i potem. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
×
×
  • Create New...