Miki Posted January 28, 2012 Report Posted January 28, 2012 Cześć! Chciałbym w tym temacie wrzucać ciekawe i śmieszne związane z rolnictwem. ursusa C-330 + dwie przyczepy ze słomą. [video=youtube] vladimirec T30 + pług trójskibowy obracany. [video=youtube] Quote
muzyk Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Witam.Nie wiem dlaczego ale nie można tych linków odtworzyć. //Miki - już można Quote
Pasterz Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 3 skiby na wladimircu, nigdy bym nie powiedział że da rade. A tu widze że idzie jak złoto aż miło patrzeć. U nas jest cięższa gleba wydaje mi się że by nie dał rady na gliniastej ziemi. Quote
Adams Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Ja nie widze tych zdjęć ale opstawiam że na piachu orze:P Quote
przemo137 Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Tyle że na pisałeś czteroskibowy a ja widzę że orzą trzy skiby Quote
edwin Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 A wyciągaliście kiedyś taki ciężar? Fendt wyciąga SCANIE[video=youtube] Siła to nie wszystko musi być jeszcze masa. Quote
przemo137 Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 To nie Fendt tylko Deutz-Fahr. Quote
konrad123450@onet.pl Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 oczywiście df co ty nie widzisz Quote
przemo137 Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 @konrad -chyba ty nie widzisz !!! zobacz jak co jest napisane nad filmem przez użytkownika @edwin Quote
edwin Posted January 29, 2012 Report Posted January 29, 2012 Sorry panowie, przyznam, że nie wiedzieć dlaczego z rozróżnieniem tych wóch marek mam problem. Ale po dogłębnej analizie chyba muszę się poprawić. Traktorek wygląda na Deutz-Fahr i to może jakiś nawet Agroton. Fendt by miał bardziej zgniłą zieleń, no i wogóle ten kształt, ech tak to jest jak człowiek czasem w emocjach pisze, to potem głupoty z tego wychodzą :-)Dla porównania podsyłam FENDT'a, też śmieszny.... no może troszkę[video=youtube] Quote
Ojciec Posted January 30, 2012 Report Posted January 30, 2012 W zeszłym tygodniu Firma Sano wiozła pasze do sąsiada trochę było ślisko wiadomo jak to w zimę kiedy zjeżdżał z górki i wyskoczył mu z drogi z pierwszeństwem przejazdu samochód koleś po hamulcach o z ciągnęło trochę mu ciągnik na pobocze na szczęście naczepa stała na równym ale ślizgał się i nie dał rady sam wyjechać i jednym Zetorem Proxima 85 go koleś wyciągnął chciał normalnie nie szło nijak a potem z barana i wyjechał. niestety nie mam fot bo to było koło godziny 19 wieczorem więc Zdjęcia i tak by nie wyszły. Quote
Ojciec Posted January 30, 2012 Report Posted January 30, 2012 Ciekawie było kierowca Tira ostro wkurzony na całej wsi było go słychać hehe Quote
Adams Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 To chłop musiał mieć dobre zdrowe gardło:PA tak serio to miał szczęście że mu się pasza nie rozsypała. Quote
Ojciec Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 on cysterną jechał 3 osiową tą Sano Quote
muzyk Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 Wracając do tej orki to gdyby to był mój ciągnik to ten człowiek ostatni raz by w nim siedział. Quote
przemo137 Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 @muzyk Mówisz o filmiku z Fendtem 200 w roli głównej? Moim zdaniem to nic śmiesznego ani głupiego. Nowe ciągnik mogą do tyłu osiągać taka samą prędkość jak i do przodu. Na filmie widać że pole które ciągnik orze jest małe wiec nie ma sensu rozorywać itp skoro można to zrobić jak pługiem obracalnym czyli poorać w jedna stronę. Wydawać mogło by się to głupie ale na mniejszych kawałkach sam stosuje takie metody i jest to bardziej ekonomiczne od zawracania na każdym końcu pola. Quote
Ojciec Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 Ja mam 2 działki o wielkości 1,5 ha i każda jest idealnym kwadratem jak to orać? zawracać i przekładać pług czy orać jak normalnymi? Quote
przemo137 Posted February 2, 2012 Report Posted February 2, 2012 1,5 ha to już nie taka mała jak w kwadracie. Ja tak robię na działkach co mają po kilka arów lub są bardzo wąskie i długie. Quote
Adams Posted February 3, 2012 Report Posted February 3, 2012 Ja mam działki nawet pół hektara.Jest strasznie wąska.I dużo trzeba kręcić Quote
muzyk Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Witam.PRZEMO nie pisz tego co nie napisałem,rozchodziło mi się o rozpylanie ziemi,o większe zurzycie paliwa i eksploatację ciągnika. Quote
przemo137 Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Jak napisałeś to może rozwiń wypowiedz bo większego zużyciu paliwa i eksploatacji ciągnika to ja tu jakiejś nadzwyczajnej nie widzę. Wg twojego toku rozumowania to chyba lepiej by było gdyby ten ciągnik stał w garażu a rolnik orał koniem. No paliwa nie zużywa i eksploatacja ciągnika tez ograniczona. Quote
Guest jarki Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 a mnie tam rozpierdziela ten rusek, wiem że lemken orze lekko bo sam mam{opal 090} a to jest stary i lekki typ w dodatku na max zwężony ale nawet go obróci Quote
muzyk Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Witam.PRZEMO chyba jasno skomentowałem ten filmik.Nie uznaję pracy z pedałem w podłodze,oczywiście masz prawo tak pracowac na swoim sprzęcie. Toku mojego rozumowania nie zrozumiałeś i niesil się nazłośliwostki bez powodu. Quote
Recommended Posts