Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam C-385. Rzadko go używałem ostatnio, ale to traktor praktycznie bezawaryjny. Wrażliwy na jakość oleju. Spalanie przy mądrym użytkowaniu nie odbiega istotnie od innych traktorów wiodących marek. Ja mam z turbiną którą założyłem sam. Po założeniu turbiny zużycie paliwa na ha spadło. Pozdrawiam!

Posted

wg książki to spalanie ma podobno wyższe od c 360 tylko o ok 25%,biorą pod uwagę moc to chyba nie jest źle,może jeszcze ktoś napisze czy daje radę z pługiem 4x40cm,pozdrawiam.

Posted

Zależy od pługa i od ziemi. Jeżeli jest to pług konstrukcyjne przystosowany do małych prędkości roboczych i ziemia stawiająca mały lub średni opór przy orce to da radę. Jeżeli pług jest przystosowany do wyższych prędkości to też da radę ale jakość orki ucierpi. Pozdrawiam!

Posted

Trudno mi powiedzieć o koszcie bo to dawno temu było. Turbina z dostawczego Fiata, modelu nie pamiętam. Ze szrotu wziąłem i chodzi. Wymieniłem tłoki i korbowody. Pompę wziąłem na wymianę od turbo. To chyba wszystko. Największy koszt po tłokach i korbowodach to dorobienie odpowiednich części do zamontowania turbiny. Pozdrawiam!

Posted

Do ursusa nie wiem jak z kosztami ale do mojego ruska wyszło by około 1200 max z tym że czesc rzeczy zrobić by trzeba samemu ,do tego ustawienie wyrysków na wyższe ciśnienie oraz regulacja pompy wtryskowej (zwiększenie dawki paliwa ) oraz opóźnienie zapłonu

Taka przeróbka różnie wychodzi wzgledem kosztów jaki silnik przerabiamy

Posted

Robiłem juz kilka rzeczy do ciagnikow co w zestawie albo gotowe kosztowało sporo więcej niz mnie wyszło

Dam przyklad ramka tylnej szyby do ruskiej dużej kabiny kosztuje 230 zl plus uszczelka szyba

A ja ramke zrobiłem za 40 zl materiał i troche drutu i gazu do migomatu ,a szybe chłopaki wkleili za flaszke

Wspomagania do c355 i mtz mam za pół ceny porobione ,da sie zaoszczędzić a poza tym zrobione jest jak ja chce a nie jak ktoś ulepi

Wiadomo nie wszytsko da sie zrobic ale co można się dłubie:-)

• 1 month later...