Skocz do zawartości

Zdjęcie

Klimatyzacja do Bizona

Kombajn bizon klimatyzacja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 nexuu9696

nexuu9696

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 23 styczeń 2019 - 20:34

Witam!

W tym roku chcę założyć sobie klimatyzacje do Bizona ZO56. Tutaj pojawia się pytanie - jaką klimatyzację i od czego wybrać.

Może ktoś stąd zakładał u siebie i może się podzielić wiedzą na ten temat???

Jeśli ktoś ma na sprzedaż pasującą również proszę o komentarz.

Pozdrawiam!

• 0

#2 Dobromil

Dobromil

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 159 postów

Napisano 23 styczeń 2019 - 20:41

Mam  kompletną wyciągniętą z BMW  , miałem zamiar montować w swoim kombajnie ale odpuściłem usprawniłem klimatyzację wodną która była w kombajnie  więc mogę odsprzedać tą z BMW

• 0

Kupię rozsiewacz do wapna o ładowności 5 ton i więcej 

#3 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 00:20

zmień kombajn, klimatyzacja to przedewszystkim szczelna kabina, specjalne szyby. Czynnik chłodniczy jest bardzo przenikliwy co sprawia że ze strych klamotów może sie okazać droga regeneracja a w rzeczywistości taniej jest kupić np. sprężarke nową niż regenerować. bardzo drogie przedsięwzięcie a efekt zamierzony prawdopodobnie nie zostanie osiągnięty a awaryjność duża.
Nabijesz czynnika za 200 zł a na drugi dzień już go niebędzie.
  • 0

#4 Darkowe1

Darkowe1

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 510 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 10:26

Czemu ma nie być ? Kupi kambajn używany pewnie też wiekowy i nie jest powiedziane że też będzie szczelnie , szwagier kupił kombajn za 40 tys i klima trzyma tzn gaz dwa tygodnie ...
  • 0

#5 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 10:46

to poco klimatyzacja do nieszczelnej kabiny ? Co dwa tygodnie dać 2 stówy za czynnik to też frajda
  • 0

#6 izydor6280

izydor6280

::Expert Renault::

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 745 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 10:57

lepiej pomyśl nad klimatyzatorem, może nie będzie to to samo co klima, ale zawsze coś tam schłodzi kabinę

wpx_015994f5e92f5fb8d24f9adfdcf6932a.jpg

• 0

#7 Dobromil

Dobromil

Bywalec

• Użytkownik
  • PipPipPip
  • 159 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 12:06

Właściwie przy zbożu  dwa tygodnie to całe żniwa więc raz na rok dać 200zł to nie tragedia a szczelność też można poprawić 

Klimatyzator to całkiem nie złe rozwiązanie  ale wcale nie tańsze a przy nieszczelnej kabinie to raczej rasowa klimatyzacja będzie skuteczniejsza 

Mam dwa kombajny w jednym klimatyzator a w drugim rasowa klima i raczej wolę rasową klimę 

• 0

Kupię rozsiewacz do wapna o ładowności 5 ton i więcej 

#8 Darkowe1

Darkowe1

Super Farmer

• Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 510 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 12:06

Vademecum źle mnie zrozumiałeś :)
  • 0

#9 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 12:45

to ty mnie źle zrozumiałeś, kupując kombajn gdzie chcesz mieć sprawnie działającą klime wybieraz go w takim stanie gdzie ta klima będzie działać a wiek maszyny pozwoli na zakup części i serwis klimy.
Mnie nie stać na taki luksus a w gospodarstwie są priorytety inne, dlatego cieszę się że mam kombajn bez kabiny gdzie żniwa trwają więcej niż 2 tygodnie.
Njema co sie spinać z dużymi kosztami dla samej klimy jeśli żniwa trwają 2 tygodnie, można to przebidować.
Kabina w bizonie na dodatek leciwym nie zapewni takiej izolacji by ta klima była tam trafionym wydatkiem.
Zresztą każdy robi co uważa za słuszne, ale skoro pyta to są takie odpowiedzi.
Najskuteczniejsza nauka na swoich błędach, tylko po co pytać jak i tak sie brnie dalej ?
  • 0

#10 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 24 styczeń 2019 - 14:52

Chcąc zakładać klime szukał bym od auta dostepnego na szrotach w sporych ilosciach, aby części były dostepne i tanie na you tube jest bizon z klimą warto obejrzeć bo co nieco widać a i w komentarzach jest kilka informacji
  • 0
Moja siła robocza c355 i mtz80

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Kombajn, bizon, klimatyzacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych