Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim, planujemy zakup ciągnika na gospodarstwo które mniej więcej ma 10 hektarów. Obecny ciągnik to zwykłe c-330m od salonu użytkowane u nas ale w końcu przydałaby się zmiana. Myślimy nad czymś większym, mamy za dużą talerzówkę,pług 3 i 4 skibowy.

Dziadek nalega na zakup c-360, co o tym myślicie ?

Oglądaliśmy kilka c-360, większość sprzedawanych od handlarzy, podmalowane i nie nadające się do czegokolwiek.

Za każdą radę dziękujemy !

Posted

daruj sobie 360, a z pewnością w takiej kwocie jak masz do wydanie

poszukaj już lepiej 362, 385 czy zetora starszej serii typu 6911, czasem można też trafić jakiegoś ferdka 6xx, choć stan większości za tą cenę nie powala

Posted

w przypadku fredka to drugie 20 na ewentualny remont. c 385 ok. do 20 kupi ale min 5 na remont do 10.

do polskiego same lasze po 4 stówy, wieszaki , stabilizatory i masz 2 koła , a opony ? używke za 1000 a druga ? do 2 dych to tylko c 360 a i w polu szału niema, ale jak gość robi c 330 to już skok do góry

Posted

ciapkiem dawał radę to i c360 mu wystarczy i trochę kasy zostanie na jakiegoś grata, zakup większego ciągnika to już wymiana części maszyn i 20tyś to mało

Posted

Można kupić ciągnik za te 20 o mocy większej jak 60tka graty można zostawić ,od 60tki i robisz szybciej a i paliwa dużo więcej nie spalić wiem bo to przerabiałem ,tu kolega ma ciapka to graty na początek zostają te same a 60 tka nie jest złym ciągnikiem,sam mam to wiem co mówię,

za 2 dychy to da sie coś kupić w dobrym stanie

Posted

szczerze mówiąc to ja swojej 60-ki chyba za 20 nie sprzedałbym,kabina poszerzana naglak,wspomaganie super działające,silnik i oponki zdrowe,chyba mnie przeżyje,pozdrawiam.

Posted
Może być ,ale ostatnio podrożały a tam też może być a raczej bedzie dokładka, ja po zakupie dołożyłem coś koło 1,5 tysiąca i sezon mi przechodził, ale po sezonie była dokladka. i teraz kosztuje mnie o 5 tysi wiecej niż dałem albo i lepiej.tyle że teraz wiem co mam i na co mogę liczyć względem ciągnika