Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam nie wiem czy tutaj mogę opisać to co mam zamiar zrobić mianowicie mam łąkę jest jej ok 50 arów jest to podmokły teren myślałem to w tym roku na wiosnę jak będzie możliwośc opryskać randapem później zaorać aa jeszcze później zasadzić tam las myślałem o świerkach bo pytałem leśniczych  mówią że to bedzie dobry teren na te drzewka ogólnie to chce jakiś mieszany las zrobić troche olchy brzozy świerk i coś tam jeszcze pytanie moje brzmi czy muszę to zgłaszać agencji że na gruncie gdzie była łaka będzie las dodam że nigdy tego nie kosiłem i nie było z tym problemu bo przy tym areale gdzie ta łąka mam pole i nikt się do tego nie doczepił 

Posted

sadź drzewa i nie patrz na nic, jedynie odległość od sąsiadów jest istotna. mogą mieć pretensje.

Taki młodnik musisz wykaszać dopuki drzewa nie zakryją ziemi od słońca, można posadzić dużo gęściej a później wycinać.

Posted

to nie problem akurat bo miedzy moim polem aa sąsiada jest zostawiona dróżka wiec wiem gdzie mam granicę aa z wykaszaniem to ogarne to wiem że będzie odrastać i zrobi się badziewie