Miki696 Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 Witam , potrzebuje porady doświadczonych użytkowników co do wyboru ciągnika . Oba są już troszkę starsze tej samej mocy różnica w zasadzie najwieksza w skrzyni biegów i nie do końca wiem co by się lepiej sprawdzało w gliniastej ziemi . Quote
DuzyGrzegorz Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 W skrzyni biegów są jakieś różnice? Chyba że któryś jest jakąś specjalną wersją o której nie słyszałem. Silniki się różnią trochę pojemnością ale mocą chyba nie. 6945 jest młodszy. Pozdrawiam! Miki696 1 Quote
Miki696 Posted February 10, 2019 Author Report Posted February 10, 2019 Dzięki za odpowiedź , mój błąd, faktycznie skrzynia taka sama . Czyli jedyna różnica tylko w tym, że 6945 jest młodszy ? Mam zamiar zakupić taki sprzęt , macie jakieś uwagi na co zwrócić uwagę przy zakupie ? Quote
DuzyGrzegorz Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 Silnik w 6945 jest chyba o 2 mm rozwiercony w stosunku do 6748. Sprawdź wszystko jak się sprawdza. Ja dodatkowo sprawdzam stan układu przeniesienia mocy w ten sposób że na płaskiej powierzchni z wyłączonym silnikiem włączam dwójkę czyli w tym przypadku najczęściej wykorzystywany bieg i popycham traktor do tyłu i do przodu. Droga którą pokonuje traktor daje obraz wypracowania skrzyni biegów i całego układu przeniesienia napędu. Sprawdź też jak chodzi zimny silnik na wolnych obrotach. Obserwuj dymienie i kolor dymu, zwłaszcza inny niż czarny powinien zwrócić Twoją uwagę. Jeżeli nie są zbyt wypracowane to z jednego i drugiego będziesz zadowolony. Pozdrawiam! Miki696 1 Quote
Miki696 Posted February 10, 2019 Author Report Posted February 10, 2019 Dzięki za poradę . Pozdrawiam . Quote
ali Posted February 10, 2019 Report Posted February 10, 2019 stan wizualny dużo mówi o ile jest w oryginale , jak po odbudowie to już inna sprawa, zapinasz w robote i próba , jak zachowuje się silnik , ciśnienie oleju, temp. wody, potem wycieki , biegi jak chodzą , pompa trzyma maszynę na rozgrzanym olejumusi być zetor ??? Quote
Recommended Posts