Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, planuje zakup ciągnika z turem 60-tkę z turem czy jakies może 3512 lub jakaś mini ładowarkę. Mam tu problem odnośnie sprzętu który wybrać mam niską oborę nie jest przejazdowa mam dwa wjazdy z boku w jednej nie byłoby problemu z wybraniem turem. W drugiej natomiast musiałbym skręcać na bok zastanawiam się czy nie musiałbym wyrzucać ręcznie na łychę. Zastanawiam się czy zakup ładowarki to dobry pomysł są dosyć drogie ale w tym przypadku byłaby skuteczna nie chciałbym się naciąć przy zakupie ładowarki tak jak przy zakupie widlaka który już rok stoi nieużywany z powodu pociętych przewodów przez szczury...

Posted

TUR  w 60-tce to nieporozumienie to naprawdę niewiele zrobi , a najlepsze wyjście by było mieć i ładowarkę do wywalania z obory i ciągnik z ładowaczem do załadunku obornika z pryzmy ale nie na 60 -tce to najlepiej żeby był ciągnik z przednim napędem 

Posted

60 tką nie naszalejesz turem a 3512 jeszcze lżejszy. ładowarka wygodniejsza ale jak masz gryzonie to najpierw je zwalcz.

gryzonie zwalczone w większości 

TUR  w 60-tce to nieporozumienie to naprawdę niewiele zrobi , a najlepsze wyjście by było mieć i ładowarkę do wywalania z obory i ciągnik z ładowaczem do załadunku obornika z pryzmy ale nie na 60 -tce to najlepiej żeby był ciągnik z przednim napędem 

jaki ciągnik polecacie do takich prac ? widziałem nowe ładowarki po 25 tyś. polskie sm . Filmiki z tym sprzętem w akcji są, oryginalne ładowarki nh czy case wydają się bardziej zręczne.

Posted

gryzonie zwalczone w większości 

jaki ciągnik polecacie do takich prac ? widziałem nowe ładowarki po 25 tyś. polskie sm . Filmiki z tym sprzętem w akcji są, oryginalne ładowarki nh czy case wydają się bardziej zręczne.

To podaj link jakiejś ładowarki za 25tyś.

Posted
tylko 5 koła więcej a sprawia wrażenie konkretu. tamto za 25 ma silnik jak w kosiarce, ciekawe czy ma rozrusznik elektryczny czy na sznurek. w sumie to nie patrzyłem czy nisko czy wysoko prężny bo z zapłonem elektrycznym to do obory to porażka
  • 3 weeks later...
Posted

Ładowarkę znajdziesz w firmie:  https://gizo.pl/ . W ofercie jest sprzęt nowy i używany.  Firma ma 12 oddziałów na terenie całego kraju i nie ma żadnego problemu z dowozem sprzętu. Mają minikoparki, podnośniki, ładowarki i inne. Możesz wynająć lub kupić sprzęt o różnym udźwigu i wysokości roboczej. Do tego oferują mobilny serwis u klienta.  A o koszt, to najlepiej zadzwonić i zapytać u źródła, bo to zależy, jaki sprzęt wybierzesz. A jest z czego wybierać.