Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Was! Ostatnio rozmawialiśmy z administratorem i ja podałem wstępną wersje forum. Znajduje się Ona poniżej.

Serdecznie zapraszam do wypowiedzenia się na temat podział testowanego forum.

Porozmawiajmy o rolnictwie

Maszyny i Urządzenia Rolnicze

Wszystko o ciągnikach, kombajnach, przyczepach i innych maszynach rolniczych. Rozbudowujesz swój park maszynowy, nie wiesz jaką firmę wybrać? Masz problemy techniczne ze swoim sprzętem. A może po prostu chcesz się pochwalić? Zapraszmy do działu!

Uprawa Roślin

Uprawa roślin i wszystkie tematy dotyczące produkcji roślinnej. Uprawiasz rośliny: kukurydzę, rzepak, pszenicę? Masz problemy z odmianami, nie wiesz czym obsiać/obsadzić swoje pole? Jakie nawozy? Napisz tutaj!

Hodowla Zwierząt

Produkcja zwierzęca czyli wszystko na temat hodowli zwierząt gospodarskich. Hodujesz bydło, trzymasz trzodę, masz kurnik? A może nie wiesz co lepsze. Podyskutuj, dodaj coś od siebie, podziel się swoimi przemyśleniami. Porozmawiajmy o zwierzętach!

Agrobiznes

Nie wiesz co z: KRUS, ZUS, VAT, odszkodowaniem, stawkami za produkty rolne, dopłatami, pożyczką, szkoleniami, szkołą? Zapytaj tutaj!

Budownictwo Rolnicze

Silosy, stodoły, suszarnie itp.. Koszty i plany budowy. Masz pytanie? Pisz!

Rolnictwo Ekologiczne

Biomasa, energia odnawialna i ogólnie na temat ekologii w rolnictwie.

Ogłoszenia Rolnicze

TARGOWISKO : Chcesz coś sprzedać, zamienić lub kupić maszynę rolniczą lub płody rolne? Masz ciekawą propozycję współpracy. Jesteś firmą, która zajmuje się tematyką rolniczą? Dodaj ogłodzenie bezpłatnie.

Sprawy ogólne - Inne

Między Nami Gospodarzami

O wszystkim i o niczym. Na każdy inny temat rolniczy i nie związany z rolnictwem. Masz uwagi, chcesz porozmawiać o problemach lub po prostu zapytać innych forumowiczów? Napisz!

Przywitaj Się

Jesteś nowy? Przywitaj się! Opowiedz nam o swoim sprzęcie i zainteresowaniach!

Wasze Kółka Forumowe

Wewnętrzne forum, w którym możecie omawiać sprawy waszego kółka zainteresowań.

Sprawy Forum

Dział przez, którym administracja i moderatorzy przekazują wam informacje.

Posted
Generalnie podoba mi się, mam tylko jedno pytanie o dział Wasze kółka forumowe. Co tam ma być. Wydaje mi się, że jak już cos by było fajnego to warto zrobić wtedy nowy dział. Ja to bym pisał w między nami gospodarzami.
Posted
Ten dział dałby Wam możliwość tworzenia kółek zainteresowań i pasjonatów np. Klub pasjonatów Ursusa C-330 itp. Licze na to że zachęciło by to nowych użytkowników do rejestracji.
Posted
Sam bym lepiej na to nie wpadł.To forum się ożywi.I od razu zrobiłbym porzątki wśród użytkowników.tzn pousuwałbym wszystkich którzy z tego forum nie korzystają.
Posted
Mi również bardzo podobają się nowe działy. A co myślicie o jakiejś nowej szacie graficznej? Nie twierdzę, że ta jest zła, ale można by wybrać coś ładniejszego dla oka ;) Według mnie jak zmieniać, to na całego :)
Posted

Jestem za :D

Wydaje mi się że po wprowadzeniu tych zmian więcej osób przybędzie . Jedno mam ale ,aby było bardziej czytelne. Proponowała bym temat działu tak jak jest inny kolor ,ale wszystko co tam mogli byśmy znaleźć wyszczególnić od myślników.Wydaje mi się że było by łatwiej znaleźć interesujący nas temat. To takie moje skromne propozycje.

Oby tak dalej. POWODZENIA

Posted
ADAMS twóżmy ale nie usówajmy nikogo morze ci ludzie odezwą się za jakiś czas niech to forum będzie nowoczesne i demokratyczne bez nakazów i zakazów a napewno ludzie będą garneli się do nas.Pozdrawiam.
Posted
muzyk powiem Ci, że podoba mi się Twoja propozycja na nowy dział. I uzgodniliśmy z administratorem, że narazie z usuwaniem nieaktywnych użytkowników się wstrzymamy. Myślę też nad poddziałem na które moglibyście wrzucać przydatne linki związane z gospodarką (nietylko rolną). Pozdrawiam!
  • 7 months later...
Posted

Przeniosłem się na to forum z innego z kilku powodów:

1. Moderatorzy nie są nadgorliwi ale i nie lenie.

2. Użytkownicy mają klasę i chcą pomóc, chętnie dzielą się wiedzą i doświadczeniami.

3. Poziom jest wysoki.

Dział maszyny rolnicze jest tym najbardziej obleganym i chyba przydałoby się go podzielić na kategorie. Więcej kategorii ułatwiłoby trafienie na NASZE (chyba administrator się nie obrazi) forum z wyszukiwarek i byłoby więcej użytkowników. Przydałby się oddzielny dział kombajny i ciągniki.

Mam także prośbę do Administratora aby polecił posty użytkownika Mikruss. Są na wysokim poziomie, wprowadzają porządek na forum i są co najważniejsze merytoryczne. A może zechciałby zostać moderatorem? Mam na oku także kilku innych użytkowników których posty mają bardzo dużą wartość.

Posted
Może coś o narzędziach i technice i technologi napraw? Sam mam kilka pytań dotyczących spawarki i spawania. Im więcej nas na forum tym łatwiej rozwiązać jakiś problem a większość z nas trafiła tu przez Google. Trzeba tak dobrać działy aby Google prowadził na nasze forum nowych użytkowników za rączkę.
Posted

Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby podpięcie kilku tematów na stałe w odpowiednich działach. Przykładowo w dziale MASZYNY ROLNICZE jest po kilka tematów typu jaki ciągnik na 5 ha, 10 ha itp. Dobrze by było, gdyby na samej górze działu MASZYNY ROLNICZE były podpięte na stałe tematy: "Ciągnik na 5 ha", "Ciągnik na 10 ha" itp.

• 2 weeks later...
Posted
Forum się rozruszało i, moim bardzo skromnym zdaniem, bardziej precyzyjny podział na działy jest wymogiem chwili. Kiedyś byłem na takim kursie dotyczącym marketingu internetowego i z wiedzy tam uzyskanej takie wyciągnąłem wnioski. I jeszcze jedno - podział powinien być tak dokonany aby do interesującego użytkownika działu nie było dalej niż trzy kliknięcia myszką.