Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siemanko dziś zakupiłem takie cudo  https://allegro.pl/oferta/motopompa-2-pompa-spalinowa-wody-6-5km-600l-min-7559987161?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Nawadnianie+-+Pompy+i+hydrofory&ds_rl=1262526&gclid=Cj0KCQiAzePjBRCRARIsAGkrSm4XzfLERgBBDfI9VGoLR9mocEUMqzl8uKnpk4_CIoU5dPwJYTpcN7kaAu8UEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

za pierona nie idzie tego odpalić wlewałem benzyne pod świece i nic na ssaniu czy bez tez zero reakcji dla jasności guzik wcisnołem an on ;D może jest jakies zaklecie na odpalanie takich wynalazków ?? ;D 

Posted

a masz instrukcję ? przeczytałeś ? Dziwie ci się, że kupunesz nowe urządzenie i odrazu rozkręcasz i kombinujesz jak ze starym klamotem.Kupiłeś pewnie przez internet, kupując w sklepie możesz zarządać uruchomienia. Jak nie chcesz stracić gwarancji to stosuj sie do instrukcji a w przypadku problemów masz serwis gwarancyjny. Pewnie pompa nie może pracować na sucho ale to przecież wiesz.

Jak wykręcałeś świece to iskre sprawdzałeś ?

Posted
Instrukcje przeczytałem i tam było napisane że można w pierwszym uruchomieniu wspomuc ja samodtartem w niewielkiej ilości ... Problem jest chyba w iskrze bo po pociągnięciu szarpaniem niby jest ale pokazuje się hmm dwa razy i z nika taka niby jest a nie ma dziś dzwonię na serwis
Posted

kolego parametry wchodzą w grę. w szambie tym nie popracujesz, może do jakiejś głębokości wyciągnie ale nje wróże dĺugiej pracy. To jest pompa do wody z np. stawu, rzeki gdzie lustro wody jest blisko pompy. z tłoczeniem to niema problemów bo upchnie tyle ile silnik uciągnie. Problem będzie na ssaniu, mała średnica ssania do szamba i pytanie ile to zrobi podciśnienia żeby pociągnąć z dołu do góry.

Pompa do szamba powinna być na dnie a napęd z silnika i jeszcze wolnoobrotowego (elektrycznego)

Posted

nie widać na foto a opisu zero. to czarne to kosz ssawny z zaworem zwrotnym czy nie ?

jeśli tam jest zawór zwrotny to nie uruchamiaj na sucho, najpierw cza zalać pompe - przez te dziórki w koszu ssawnym to ty szamba nie wyciągniesz.

Posted
Panowie jest problem pompa gaśnie co 3 -5 min :/ po zgaśnięciu odpala bez problemu poprostu pracuje i gaśnie dzwoniłem do serwisu to kazali zajrzeć :D co sprawdziłem świece iskrę drożność paliwa wszystko wygląda dobrze macie jakieś pomysły ??