Darkowe1 Posted March 1, 2019 Report Posted March 1, 2019 Siemanko dziś zakupiłem takie cudo https://allegro.pl/oferta/motopompa-2-pompa-spalinowa-wody-6-5km-600l-min-7559987161?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_ogród&ev_adgr=Nawadnianie+-+Pompy+i+hydrofory&ds_rl=1262526&gclid=Cj0KCQiAzePjBRCRARIsAGkrSm4XzfLERgBBDfI9VGoLR9mocEUMqzl8uKnpk4_CIoU5dPwJYTpcN7kaAu8UEALw_wcB&gclsrc=aw.ds za pierona nie idzie tego odpalić wlewałem benzyne pod świece i nic na ssaniu czy bez tez zero reakcji dla jasności guzik wcisnołem an on ;D może jest jakies zaklecie na odpalanie takich wynalazków ?? ;D Quote
Vademecum Posted March 1, 2019 Report Posted March 1, 2019 a masz instrukcję ? przeczytałeś ? Dziwie ci się, że kupunesz nowe urządzenie i odrazu rozkręcasz i kombinujesz jak ze starym klamotem.Kupiłeś pewnie przez internet, kupując w sklepie możesz zarządać uruchomienia. Jak nie chcesz stracić gwarancji to stosuj sie do instrukcji a w przypadku problemów masz serwis gwarancyjny. Pewnie pompa nie może pracować na sucho ale to przecież wiesz.Jak wykręcałeś świece to iskre sprawdzałeś ? Quote
Darkowe1 Posted March 2, 2019 Author Report Posted March 2, 2019 Instrukcje przeczytałem i tam było napisane że można w pierwszym uruchomieniu wspomuc ja samodtartem w niewielkiej ilości ... Problem jest chyba w iskrze bo po pociągnięciu szarpaniem niby jest ale pokazuje się hmm dwa razy i z nika taka niby jest a nie ma dziś dzwonię na serwis Quote
Darkowe1 Posted March 2, 2019 Author Report Posted March 2, 2019 A miał ktoś doczynienia z taką pompa ? Będzie pracować w szambie Quote
Vademecum Posted March 2, 2019 Report Posted March 2, 2019 kolego parametry wchodzą w grę. w szambie tym nie popracujesz, może do jakiejś głębokości wyciągnie ale nje wróże dĺugiej pracy. To jest pompa do wody z np. stawu, rzeki gdzie lustro wody jest blisko pompy. z tłoczeniem to niema problemów bo upchnie tyle ile silnik uciągnie. Problem będzie na ssaniu, mała średnica ssania do szamba i pytanie ile to zrobi podciśnienia żeby pociągnąć z dołu do góry.Pompa do szamba powinna być na dnie a napęd z silnika i jeszcze wolnoobrotowego (elektrycznego) Quote
Vademecum Posted March 2, 2019 Report Posted March 2, 2019 nie widać na foto a opisu zero. to czarne to kosz ssawny z zaworem zwrotnym czy nie ? jeśli tam jest zawór zwrotny to nie uruchamiaj na sucho, najpierw cza zalać pompe - przez te dziórki w koszu ssawnym to ty szamba nie wyciągniesz. Quote
Darkowe1 Posted March 2, 2019 Author Report Posted March 2, 2019 Pompa odpala niby nowy gaźnik a nie ustawiony :/ jeśli chodzi o samą pracę pompa ma 6,5 konika beczkę 3000 tys litrów zasysa niemiłosiernie Quote
Darkowe1 Posted March 4, 2019 Author Report Posted March 4, 2019 Panowie jest problem pompa gaśnie co 3 -5 min :/ po zgaśnięciu odpala bez problemu poprostu pracuje i gaśnie dzwoniłem do serwisu to kazali zajrzeć co sprawdziłem świece iskrę drożność paliwa wszystko wygląda dobrze macie jakieś pomysły ?? Quote
ali Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 cóś jak by paliwa brakowało , a olej w silniku jest Quote
Darkowe1 Posted March 5, 2019 Author Report Posted March 5, 2019 Wszystko gra wczoraj rozebrałem gaźnik i wszystkie dysze wyczyściłem masakra niby nowe a syf jak diabli :/ Quote
Recommended Posts