Jafal Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 Witam wszystkich.Posiadam Ursusa 1224 posiadam problem z podnośnikiem.a wiec już pisze w czym problem.zacina mi się podnośnik .gdy. np podniosę pług nie zawsze chce mi go opuścić. nawet ja go zgaszę. nawet już nie pomaga pukanie pod siedzeniem w zawór.i teraz moje pytanie co może być tego przyczyna . rozdzielacz? proszę o jakoś pomoc. Quote
Vademecum Posted March 5, 2019 Report Posted March 5, 2019 kolego miałem ten sam problem w zeszłum roku a zaczą sie wcześniej, jakby minimalnie wyżej podnosił i sie zacinał a olej rozrywał węże , rurki a potem z pod śrub wyciskało podkładki miedziane. Ogarnąłem po 3-ciej rozbórce ale nie wiem co było przyczyną.za pierwszą rozbiórką powymieniałem sworznie i pozaspawywałem owale w otworach po złożeniu zero efektu i kolejna rozbiórka a podczas niej analiza działania rozdzielacza i przeregulowanie tak by to otwierało i zamykało w momentach odpowiednich i po złożeniu zero poprawy. 3 rozbiórka to już do cna łącznie z rozdzielaczem i przekonaniem że nie będe tego składał tylko wywale na złom. Miałem już na olx upatrzoną kompletną pokrywe z hydrauliką z rozbiórki. Jednak pojawiały sie pomysły i złożyłem to do kupy, analizując zasade działania.i jakoś działa jak nowe. co było przyczyną nie mam pojęcia. Myślę że na skutek wypracowania wielu połączeń tak sie dzieje, trzeba kasować wszystkie luzy jakie tam są i chyba dużo myśleć. życzę powodzenia i zabawy a jak sie nie uda to na używki z rozbiórki zapraszam. Quote
Recommended Posts