Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.
Posiadam Ursusa 1224 
posiadam problem z podnośnikiem.
a wiec już pisze w czym problem.
zacina mi się podnośnik .gdy. np podniosę pług nie zawsze chce mi go opuścić. nawet ja go zgaszę. nawet już nie pomaga  pukanie pod siedzeniem w zawór.i teraz moje pytanie co może być tego przyczyna . rozdzielacz?  proszę o jakoś pomoc.

Posted

kolego miałem ten sam problem w zeszłum roku a zaczą sie wcześniej, jakby minimalnie wyżej podnosił i sie zacinał a olej rozrywał węże , rurki a potem z pod śrub wyciskało podkładki miedziane. Ogarnąłem po 3-ciej rozbórce ale nie wiem co było przyczyną.za pierwszą rozbiórką powymieniałem sworznie i pozaspawywałem owale w otworach po złożeniu zero efektu i kolejna rozbiórka a podczas niej analiza działania rozdzielacza i przeregulowanie tak by to otwierało i zamykało w momentach odpowiednich i po złożeniu zero poprawy. 3 rozbiórka to już do cna łącznie z rozdzielaczem i przekonaniem że nie będe tego składał tylko wywale na złom. Miałem już na olx upatrzoną kompletną pokrywe z hydrauliką z rozbiórki. Jednak pojawiały sie pomysły i złożyłem to do kupy, analizując zasade działania.

i jakoś działa jak nowe. co było przyczyną nie mam pojęcia. Myślę że na skutek wypracowania wielu połączeń tak sie dzieje, trzeba kasować wszystkie luzy jakie tam są i chyba dużo myśleć. życzę powodzenia i zabawy a jak sie nie uda to na używki z rozbiórki zapraszam.