Jump to content

Recommended Posts

Posted
Teraz oralem 3 h dosyć podrzędne góry są, dwójka pod góry nie ma problemu z 3 skibami plog grudziądzki . Spalanie wyszło koło 15 l bo dość że Podgórne to jeszcze na pochyłe i się kopała brakuje jej przodka :/
Posted
tylko kolego nie zrozumiałeś aluzji, chodzi o zużycie paliwa a w tym przypadku przedni napęd to dodatkowy opór. Wniosek który powinienneś wyciągnąć to to że na tym samym zużyciu paliwa można osiągnąć drugietyle
Posted
ja miałem mtz 82 z przodem i chodził w 3 grudziądz i bez przodu zorał by pole na równym ale mam 5 % zaledwie równych pól, a na górkach to i z przodem sie ślizgał , trza sie było dociążać albo unosić pług. 15 to mi nigdy nie spalił.
Posted
Rusek mało pali jak się go nie ciśnie na obrotach i dużym obciążeniem ,jastaram się max 1900 robić a częściej mniej i pali skromne ilosci ,ale moj bez przodu i górek nie ma
Posted
u mnie troche III b i najwięcej IVb a i V jest troche. tylko że klasa ziemi nie mówi o trudności uprawy. Może być klasa V i piasek a może być tak jak u mnie dolomit i glina , miejscami 5 cm ziemi i lita skała. Mam takie pole co uprawiam poprzekątnej bo sie majdnie. Ciągnikiem bez przodu nie wyjedzie na pusto bo koła kręcą i jedzie do tyłu :)