tomek33 Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 witam Przyszedł czas na wymianę oleju w moim c-360. ciągnik cała zimę nie był odpalany pytanie następujące czy lepsza wymiana na zimnym silniku kiedy cały olej jest w misce czy lepiej odpalić ciągnik i rozgrzać olej ? Quote
henryk Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 mnie uczono że wymianę oleju należy dokonać zawsze na gorącym silniku,wtedy olej dokładnie i szybko spłynie do miski,w Twoim przypadku wprawdzie olej jest w misce ale leciał by jak smoła,najlepiej zrobić coś trochę w polu ,zjechać i odczekać kilkanaście minut i spuszczać-pozdrawiam. Quote
Robert ;-) Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 Ja robie dokładnie tak samo jak HenrykJade na pole robie co mam zrobić i spuszczam-wymieniam henryk 1 Quote
Vademecum Posted April 2, 2019 Report Posted April 2, 2019 spuszcza sie gorący olej, on i tak ścieknie a z miski prędzej wejesz gorący niż zimny szlam. tak ustaw ciągnik by maxymalnie ściekło, tam chyba jest na środku z boku korek spustowy to musisz tak stanąć by był w miare poziom wzdłuż i lekki przechył w strone korka spustowego. Quote
tomek33 Posted April 5, 2019 Author Report Posted April 5, 2019 dzieki koledzy za odpowiedz olej juz wymieniony pozdrawiam Quote
Recommended Posts