Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich i jezeli nie będziecie mieli nic naprzeciw chciałbym dołaczyć do forum.

Zajmuje się i pasjonuje hodowlą bażantów łownych. Mamy gospodarstwo 10 hektarwe jednak przeliczeniowo 1,2 hektara - gleba 6 klasa.

Na tym terenie nie uda się rozwinąć chyba żadnej konkretnej uprawy ale idealnie nadaje się do alternatywnych hodowli takich jak bażanty. Hodujemy aktualnie prawie 10 tysięcy bażantów w wolierach o powierzchni ponad 3 hektary.

Posted

Witam i ja :D

Jestem tu od listopada 2011 roku i bardzo podoba mi się pomysł z utworzeniem forum rolniczego.

Prowadzimy z mężem gospodarstwo rolne, tak więc znajduje tu bardzo dużo interesujących mnie rzeczy, poznaję opinie oraz zdania innych .

Życzę miłego buszowania po różnych działach i ciekawych tematach :)

Posted

Witam!

Nazywam się Adam jestem użytkownikiem forum od paru miesięcy.Jestem jeszcze bardzo młody.Ale mam doświadczenie pomagam rodzicom w gospodarstwie. I bardzo mnie to pasjonuje.Więc dlatego mimo tak młodego wieku wiem tak dużo.Uwielbiam to forum.

Posted

Witam Na forum zarejestrowałem się dosyć niedawno o już w 2012 roku wiec uważam się za nowego użytkownika. Mam na imię Przemek, uczę się w czwartej klasie technikum rolniczego. Po zakończeniu szkoły chciał bym przejąc gospodarstwo po rodzicach i dalej je rozwijać wprowadzając to coraz nowsze technologie. :) Jak każdy z wsi interesuje się nowoczesną technika rolnicza (sportowe motory tez są fajne ;D ) A moim hobby jest akwarystyka o której z chęcią zamienił bym kilka zdań na PW z chętnymi osobami .

Życzę miłego czytania forum ;)

Posted

witam :exclamation:

choć zarejestrowałem się dawno to dopiero zacząłem pisać

jestem już starym pamiętającym poprzednią epokę rolnikiem

rolnictwo to dla mnie nie tylko zawód ale jak dla wielu również PASJA

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszysykich. Jestem tu nowy. Liczę na miłą współpracę. Pozdrawiam wszystich.

Mamy 15ha włłsnościowych no i używamy na boku 5ha. Produkcja- głównie opasy i troche drobiu. Zasiewy- Owies, jęczmień i mieszanki. Ziemniaki.

Siłe pociągową stanowi T25 który się świetnie spisuje.

Współpracuje z:

pług 2-skibowy

kultywator 2.2m

brony zawieszane 3- polowe

brony ciągane 5- polowe

siewnik poznaniak 2.6m

siewnik "lejek"

kopaczka do ziemniaków

kosiarka osa

zgrabiarko-przetrząsarka 7 gwiazd

przyczepa samozbierająca Kraft&Welle

przyczepa 6t

dwukółki(bietki) po 3.5t i 4t

2 wozy konne

i drobniejszy sprzęt.

Pozdrawiam wszystkich.

Posted

Nie wiem dlaczego modyfikuje sie nasze posty? do dupy to forum jak nie moge pisać co myślę

też mi się to cholernie nie podoba przypomina mi to dziecinadę na AF :idea::(

• 4 weeks later...
  • 1 month later...