DariuszSokol Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Witam, czy są tu osoby,które orientują się w sprawach kontroli weterynaryjnych? Miałem ostatnio kontrole i słyszałem od znajomego, że dużo gospodarstw zostało skasowane. Dostaliście już decyzję i co dalej z nią robicie? Co o tym myślicie? Quote
DariuszSokol Posted April 20, 2019 Author Posted April 20, 2019 Chodzi o kontrole w sprawie ASF i bioasekuracji. Quote
kolejarz Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Wprowadzony ASF i jego odmiany to dobre dla wołów roboczych którzy lubią tyrać za damski h...! Rolnicy honoru sami likwidują hodowlę świń i nie chcą być zakładnikami chorób i częstych zmian cenowych za żywiec. Popatrzeć na działania nauczycieli, tam się zarabia bez zmartwień o jutro. Tam o pieniądze walczy jeden człowiek i ... To, że jesteś pod kontrolą i nadzorem nie z twojej winy, to wina jest twoja boś wieśniak. Quote
Vademecum Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 teraz ukraina nas tanio dożywi. z zachodu odpady a ze wschodu poza wszelkimi normami produkcji. simson54 1 Quote
simson54 Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 wd mnie z tym asf to propaganda jest idzie rodzinka do lasu na spacer nie mająca żadnych zwierząt znajduje padłego dzika w lesie i się zaczyna przyjeżdżają na kontrol okazuje się że jest on zarażony i w promieniu iluś tam km zabijają wszystkie świnie Ty dostajesz za to grosze a ktoś na tym ładne pieniądze zarabia Quote
Vademecum Posted April 24, 2019 Posted April 24, 2019 kolego, asf to poważny problem bo niema możliwości leczenia i świnie zdychają a druga sprawa to to że nasze świnie nie pójdą nigdzie za granice. Poczytaj bo widać że niemasz pojęcia o problemie podobnie z aujeszkim - nasz kraj jest wolny ale w razie czego całe stado.idzie do utylizacji. Quote
Recommended Posts