Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam wszystkich mam problem otórz mam teren gotowy pod sadzenie lasu chciałem sadzić tam świerki sadzonki są dostępne kwestia jechać przywieść i sadzić tylko no właśnie jest susza nie pada prawie miesiąc czasu i nie zapowiada się żeby padało jedni mówią poczekaj do jesieni we wrześniu jak wsadzisz też będzie dobrze drudzy zaś że później jak bedą przymrozki jesienią to te małe drzewka może szlak trafić inni jeszcze żeby wsadzić ale bedziesz musiał podlewać dziennie bo jest naprawdę sucho albo mówią żeby to po prostu odłożyć na wiosnę w przyszłym roku sam nie wiem co wybrać może ktoś pomoże tutaj 

Posted

Też mam posadzony lasek sosną, świerkiem i brzozą. Już trzeci rok się męczę z nasadzeniem poprawek i podlewaniem. Słaba ziemia drzewka usychają, nerwy puszczają a u niektórych rolników nawet zawały i nowotwory się pokazały od zmartwień. Nie radzę nasadzeń w suche lata.

Posted

puki co nie sadze kolego jest zbyt sucho aa jeździć wieczorem codziennie mniej wiecej 2 km i podlewać to wszystko to można cholery dostać .... teren gotowy jak będzie dobry okres by posadzić to zasadzę jak nie to koniec sierpnia początek września i też bedzie dobrze