simson54 Posted April 21, 2019 Report Posted April 21, 2019 witam wszystkich mam problem otórz mam teren gotowy pod sadzenie lasu chciałem sadzić tam świerki sadzonki są dostępne kwestia jechać przywieść i sadzić tylko no właśnie jest susza nie pada prawie miesiąc czasu i nie zapowiada się żeby padało jedni mówią poczekaj do jesieni we wrześniu jak wsadzisz też będzie dobrze drudzy zaś że później jak bedą przymrozki jesienią to te małe drzewka może szlak trafić inni jeszcze żeby wsadzić ale bedziesz musiał podlewać dziennie bo jest naprawdę sucho albo mówią żeby to po prostu odłożyć na wiosnę w przyszłym roku sam nie wiem co wybrać może ktoś pomoże tutaj Quote
DuzyGrzegorz Posted April 21, 2019 Report Posted April 21, 2019 Zrób ślady traktorem i w koleinach posadź. Przyjmą się. Wesołego Alleluja! Quote
simson54 Posted April 21, 2019 Author Report Posted April 21, 2019 no wszystko jest gotowe ale jedyne co to jest naprawdę sucho nie pada prawie miesiąc czasu i obawiam się tego Quote
DuzyGrzegorz Posted April 22, 2019 Report Posted April 22, 2019 Jak zrobisz jak pisałem woda podsiąknie w stopniu koniecznym do rozwoju sadzonek. Na pewno sadzenie jesienne jest bardziej ryzykowne. Mokrego Śmigusa! Quote
kolejarz Posted April 25, 2019 Report Posted April 25, 2019 Też mam posadzony lasek sosną, świerkiem i brzozą. Już trzeci rok się męczę z nasadzeniem poprawek i podlewaniem. Słaba ziemia drzewka usychają, nerwy puszczają a u niektórych rolników nawet zawały i nowotwory się pokazały od zmartwień. Nie radzę nasadzeń w suche lata. Quote
simson54 Posted April 25, 2019 Author Report Posted April 25, 2019 puki co nie sadze kolego jest zbyt sucho aa jeździć wieczorem codziennie mniej wiecej 2 km i podlewać to wszystko to można cholery dostać .... teren gotowy jak będzie dobry okres by posadzić to zasadzę jak nie to koniec sierpnia początek września i też bedzie dobrze Quote
Vademecum Posted April 25, 2019 Report Posted April 25, 2019 a ja dziś posadziłem 20 grabów, ok. 2m wysokości i z każdym ok. 10 kg ziemi. Zobaczę co z tego będzie. Quote
Recommended Posts