bartek12 Posted April 26, 2019 Report Posted April 26, 2019 Czy jednak rozliczacie się na koncie osobistym? Quote
Vademecum Posted April 26, 2019 Report Posted April 26, 2019 za konto firmowe cza płacić a za osobiste nie. Quote
Sołtys Michał Posted May 13, 2019 Report Posted May 13, 2019 Polecam Banki Spółdzielcze. Ew., po kosztach mbank. Z tym, że nie Polski. Quote
Vademecum Posted May 13, 2019 Report Posted May 13, 2019 spółdzielcze to porażka, w ogóle polskie banki to porażka Quote
Sołtys Michał Posted May 14, 2019 Report Posted May 14, 2019 Generalnie Polskie banki są drogie jeśli chodzi o utrzymanie konta. Ze spółdzielczymi różnie bywa, zależy który i jak jest zarządzany. Quote
Vademecum Posted May 14, 2019 Report Posted May 14, 2019 Ja mam drugie konto w CA Służy tylko do rozliczeń z firmą która dostarcza mi środki do produkcji, też korzystam z kredytów rewolwingowych. Prowadzenie konta 0 zł. Quote
Sołtys Michał Posted May 14, 2019 Report Posted May 14, 2019 Też tak mam. Długo byłem w Allior banku, ale jak przywalił w pewnym momencie 18 za samo konto plus koszty za przelewy to szybko zwiałem. Quote
Grzesiu81 Posted May 22, 2019 Report Posted May 22, 2019 Teraz najtanszy (praktycznie calkowicie bez oplat to NestBank Quote
Vademecum Posted May 23, 2019 Report Posted May 23, 2019 to znaczy że jednak gdzieś jest haczyk ?Jest wiele innych banków bez haczyków. Quote
Vademecum Posted May 23, 2019 Report Posted May 23, 2019 ja jestem zadowolony z getinu, jest jeszcze mbank w CA też złotówki nie płacę a w getinie była promocja jeśli ktoś kto ma konto a przyprowadzi kogoś kto go niema i otworzy to dostaje bonusa 100 zł. z 3 msc. temu tak było Quote
Sołtys Michał Posted May 24, 2019 Report Posted May 24, 2019 Getin bank to dno. Leży na łopatkach. Zadłużony po uszy. Zresztą dwa banki tego właściciela zostały przeksztalcone w Getin bank ROR można tam mieć. Z lokatą trzeba uciekać. Mbank tez prowadzi taka politykę promocyjną. Tak samo robi PKO BP. Quote
Vademecum Posted May 24, 2019 Report Posted May 24, 2019 mowa była o darmowym koncie, lokaty gotówkowe to dno w każdym banku. dobra lokata to mieszkanie i wynajmować albo na wsi ziemia. W getinie mam od ponad 10 lat konto i nic nie zapłaciłem za konto za przelewy za karte. Przelewy przychodzą w tym samym dniu gdzie z CA nawet 2 dni idzie przelew. Karta hula w całej europie, w każdym kraju nie patrząc czy to autostrady we włoszech francji czy hiszpani a w tych kranach różnie bywa z kartami - zdażało mi się że firmowe zawiodły i płaciłem swoją prywatną kartą również na automatach paliwowych gdzie w francji żadko gdzie zapłacisz w okienku również norwegia , szwecja we włoszech i hiszpani też jest nieraz problem a moją getinową zawsze sie ratowałem na promach również TTline, stenline, polferies, dfds, p&o, viking, collorline - wszędzie gitinowa karta hula aż miło. Quote
Sołtys Michał Posted May 24, 2019 Report Posted May 24, 2019 To prawda, ale nie każdy bank ma takie kłopoty jak ten,,...Od czasu połączenia z Noble Bankiem w sierpniu 2010 Getin Noble Bank był wielokrotnie karany przez UOKiK za stosowanie niedozwolonych praktyk wobec klientów oraz wprowadzanie ich w błąd. W sierpniu 2010 r. UOKiK zakwestionował kampanię reklamową prowadzoną od stycznia do lutego 2009 r., w której bank zachęcał do założenia lokaty i rachunku internetowego. Za wprowadzanie klientów w błąd bank został ukarany na kwotę niemal 756 tys. zł. W listopadzie 2010 r. Getin Noble Bank został ukarany karą prawie 2 mln zł za niezgodne z prawem pobieranie opłat od użytkowników kart kredytowych. Zgodnie z ustaleniami UOKiK niedozwolone działania w tym zakresie była stosowane przez Getin Bank od 2006 r., a następnie (po fuzji z Noble Bank) także przez Getin Noble Bank. Postępowanie UOKiK wszczęte w czerwcu 2011 dotyczyło sposobu udzielania kredytów samochodowych. Według UOKiK w zawieranych umowach Getin Noble Bank stosował nieprecyzyjne zapisy mogące umożliwić bankowi wypowiedzenie umowy z obowiązkiem natychmiastowej spłaty kredytu oraz wbrew obowiązującym aktom prawnym nie informował kredytobiorcy o całkowitym koszcie wszystkich opłat i prowizji. Wysokość nałożonej przez UOKiK kary wyniosła prawie 6 mln złotych[13][14]. W lipcu 2013 r. UOKiK zakwestionował zapisy zawarte w umowach o kredyty konsumenckie, nakładając na bank karę 2,8 mln zł[15]. W styczniu 2014 r. Urząd stwierdził, że również produkty inwestycyjno-oszczędnościowe o charakterze ubezpieczenia na życie i dożycia z ubezpieczeniowymi funduszami kapitałowymi (tzw. polisolokaty) oferowane były przez Getin Noble Bank w sposób wprowadzający w błąd, bank nie informował bowiem o ryzyku utraty wszystkich oszczędności oraz o wysokich kosztach likwidacyjnych umowy. Suma kar nałożonych na bank wyniosła w tym przypadku prawie 6,7 mln zł[16]...." Quote
Vademecum Posted May 24, 2019 Report Posted May 24, 2019 podajesz przykłady dotyczące lokat, kredytów, ubezpieczeń. Jeśli chodzi o konto , prowadzenie go, bankomaty jest jak najbardziej bezproblemowe i bezpłatne. Quote
Sołtys Michał Posted May 25, 2019 Report Posted May 25, 2019 Podaj przykład jak działa bank. Działalność dot. nie tylko konto ROR banku. Bo nie tylko to jest ofertą banku. Quote
Vademecum Posted May 25, 2019 Report Posted May 25, 2019 mam w głębokim poważaniu jak działa, jest darmowe prowadzenie konta i to mi wystarcza Quote
Recommended Posts