Jump to content

Recommended Posts

Posted

ja mam 5314 z 99r wogle się niepsuje mało pali ale to jest ciągnik z ubiegłego stulecia wiesz jak w nim jest głośno i duszno żadnega nawiewu

ja bym ci polecił farmatraca 80 4wd maprawde dobry malutki ciągniczek

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie oglądałem w czwartek 5714 w środku w kabinie jest tak samo jak w moim nic nieudoskonalili a on ma większy silnik i jest jeszcze głośniej

farmatrac ma orginalny silnik perkinsa 74 konie zawieszenie cararo

• 6 months later...
Posted
polecam firmę ROLSAD Sp.J strona ww.rolsad.com. oni handlują ciągnikami firmy farmatrac
  • 2 weeks later...
Posted

Zmieniłem zdanie i postawiłem na ciągnik rolniczy Zetor Proxima 65 z ładowaczem czołowym Lift 220 Zetor . :huh:

I jak - kupiłeś ten zestaw ?

Jaka ocena? Czy polecasz?

Też myślę o czymś takim.

• 1 month later...
Posted
Zmieniłem zdanie i postawiłem na ciągnik rolniczy Zetor Proxima 65 z ładowaczem czołowym Lift 220 Zetor . Co sądzicie o takim zestawie

Własnie miałem napisać że ja osobiście polecił bym Zetora, ale doszedłem do tej strony i przeczytałem, że zmieniłeś :P

dobry wybór ^^

• 1 month later...
Posted

URSUSA 4514 on ma 68,7 KM i kosztuje 97 brutto .

Mam go i polecam w takich pieniądzach nic lepszego, wszędzie części do niego dostaniesz.

no i ma 4X4 bardzo silny jak na swoją moc . pozdrawim i życzę miłego zakupu.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

nie wiem czy już kupiłeś ale za 100tys to nowego traktorka nie kupi....

oczywiście poza jakimis składakami z pronara lub ursusa zacofanego technologicznie, tych nowszych nie polecam bo cena jest duza, gdzies słyszałem że za 5524 135tys, żal..

A nie myslałeś o Farmtraku, silnik perkins cena około 95-115tys za jakies 70km zależy od wyposażenia, atak poza tym to nh z serii td, lub case jx cena też koło tego, u mnie jx 90 jest 2 i jx 80, a jeden jx95 w jednej wsi, jest td5020 i td95 juz 3letni i się nie psuje, a co do tych case to mają dopiero po roku. a td5020 jeszcze na dotarciu... a jakis same np? tez nie sa drodie

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

W tym roku Zetor zmienił trochę stylistykę i wygląd traktorów . Czy odświezone i ładniej wyglądającą Forterry poza tym co widać zmieniły się?

Przymierzamy się do zakupu w przyszłym roku, duzo o nich czytałem złego i duzo dobrego. Dla mnie jest wazne że serwis jest na miejscu. Z góry będę wdzięczny za opinie.

Zastanawiamy się na Zetor Forterra 95

Posted
Oglądałem ostatnio te nowe Zetorki i muszę przyznać ze po pierwsze to ładnie wyglądają, dużo ładniej niż poprzednio. Wiadomo świat idzie do przodu a duzo klientów okiem kupuje. Sprzedawca mowił ze dodali troche bajerów, ale nie ma to nic wspólnego z walorami motoryczmo -technicznymi, czyli silnik, skrzynia i wszystkie inne układy to to samo. Wiadomo że nie jest to najwyższa półka, ale dla mniejszych gospodarstw nie ma co przepłacać. Wg mnie jest to taki Fiat wśród traktorów.
Posted

Tak to prawda ciągniki czeskiego producenta Zetor z serii Forterra odrobine zmieniły wygląd. Modyfikacje widać przede wszystkim na nowej masce i w zmienionym kształcie tylnych błotników, których boczne krawędzie są mocniej wyprofilowane.

Nowa maska jest teraz w całości podnoszona do góry. W jej bokach i w części czołowej zamontowano siatki czerpiące powietrze do układu chłodzenia. Do oświetlenia zastosowano cztery okrągłe reflektory, zmieniono również kształt lamp na tylnych błotnikach. Nowa maska umożliwia szybszy i lepszy dostęp do punktów serwisowych oraz tych wymagających codziennej kontroli i obsługi, np. do filtra powietrza. W nowych Zetorach zmniejszono poziom hałasu w kabinie o 3-4 dB.

forterra.jpg

• 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...