Deiwid Posted May 3, 2019 Report Posted May 3, 2019 Witam Panowie proszę was o pomoc w ustawieniu zapłonu , dawki paliwa , byłem ustawie wtrysk + wymiana końcówki na kapilarze skok paliwa jest przed GMP nie wiem czy dobrze bo strasznie mi dożo paliwa wyrzuca powrotem gdy odkręciłem pompe to tłoczek jest wkręcony do końca Quote
DuzyGrzegorz Posted May 3, 2019 Report Posted May 3, 2019 Ten silnik ma pośredni wtrysk paliwa i pompę tłoczkową więc wyprzedzenie musi być spore, tak ok. 30 stopni. Pozdrawiam! Quote
Deiwid Posted May 3, 2019 Author Report Posted May 3, 2019 Grzegorz dzięki za odpowiedz tylko wiesz patrze jak pisałem na kapilarze jest skok paliwa i przy tym skoku znak na kole jest przed GMP czyli prawidłowo z tego co dobrze myślę bo wcześniej miałem ze był w połowie gmp a p2000 Quote
DuzyGrzegorz Posted May 4, 2019 Report Posted May 4, 2019 Podaj dokładne oznaczenie silnika bo w zależności od wersji kąt wyprzedzenia wtrysku był różny. Pozdrawiam! Quote
henryk Posted May 5, 2019 Report Posted May 5, 2019 Deiwid nie wiem jak jest w ciągnikach,jeśli idzie np. o silnik SW 400 kombajn,autosan to do zbiornika wraca z powrotem 80% paliwa które tłoczy pompa wtryskowa do wtryskiwaczy,nigdy nie ma tak że silnik spala tyle ile daje pompa na wtryski,pozdrawiam. Quote
Deiwid Posted May 6, 2019 Author Report Posted May 6, 2019 Grzegorz jest tylko problem ze nie ma tabliczki znamionowej jest tylko do ustawienia gmp mała tabliczka pod kątem a na silniku jest tylko takie oznaczenie : S320.11.01.X4 F1 Quote
DuzyGrzegorz Posted May 6, 2019 Report Posted May 6, 2019 Jeżeli masz oznaczenie GMP to zmierz promień koła zamachowego i tę wartość pomnóż przez 0,56. Tę obliczoną wartość odmierz na kole w kierunku obrotu i zaznacz tam punkt. Będzie to punkt początku wtryski który powinien wynosić ok. 0,56 radiana. W tym miejscu powinno rozpocząć się podnoszenie paliwa w kapilarze. Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts