prometeusz Posted May 8, 2019 Report Posted May 8, 2019 Hej, jak wasze trawy w tym sezonie? U mnie fatalnie. W tamtym roku pierwszy pokos był po prostu piękny. Trawa była wyrośnięta, gęsta. A w tym tragedia. Kawałek czystej kupkówki urósł do pół kolan, rzadka a na dodatek już zaczyna się kłosić. Nie lepiej jest w mieszankach traw z koniczyną. Nie wiem czym jest to spowodowane w tym roku? Quote
simson54 Posted May 8, 2019 Report Posted May 8, 2019 łąki nie mam już dobrych kilka lat bo zaorałem na pole ale po sąsiedzku jest łąka to trawa słaba tak samo ze zbożami jarymi w tym roku zimowe w miare okej Quote
Robert ;-) Posted May 8, 2019 Report Posted May 8, 2019 No u mnie nie było pożądnego deszczu od lepiej jak miesiąca ,trawa na starych łąkach tragedia ma może z 15 cm gęstość oki ale nie rośnie, moja najlpesza łąka wyfląda ciekawie ale w poruwnaniu z zeszłym rokiem jest połowa ,za mało wody czytaj susza i zimne noce sprawiają że nie rośnie ,co do zboża ozime tragedinie ma gorzej z owsem i kuku ,owies mały nie rośnie a kuku zżółkła po przymrozkach ,jak nie popada będzie kiszka delikatnie mówiąc Quote
Recommended Posts