Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś jest posiadaczem białych płytek w łazience?

Zona się uparła a ja jednak nie jestem przekonany czy nie będzie to trudne w utrzymaniu w czystości. 

Posted

Białe są takie techniczne, przemysłowe,nie ciekawe kojarzą mi się z masarnią. Czarne ciężkie w utrzymaniu w czystości. Każdy ślad na nich widać.  Subiektywnie wolę jakieś mieszane kolory, odcienie w kolorze zieleni , niebieskie na ten przykład. 

Posted

Nie są problematyczne w czyszczeniu. Sam też się obawiałem białych płytek ale okazało się, ze takie białe płytki są o wiele mniej problematyczne w czyszczeniu jak płytki w kolorze ciemnym. Nie widać na nich kropel wody, które przecież zasychają na biało. Pytanie jednak czy w łazience nie bedzie smutno albo mdło? Obecnie jest moda na kładzenie czysto białych płytek w łazienkach, jednak mi takie pomieszczenia wydają się szpitalne. Jakiś dodatek musi być. Nie zastanawialiście się nad połączeniem bieli z drewnem albo z betonem? Taki dekor będzie w stanie odmienić pomieszczenie:

https://www.banyo.pl/pl/menu/plytki-scienne-139.html

W tym sklepie jest wiele takich wzorów. 

Posted

Dokładnie, białe tylko z kurzu przetrzeć na mokro wystarczy, zresztą sam kolor wymusza czyszczenie. Drewno jako dodatek to ciekawy motyw. Ale nie spotkałem się z tym, szybciej jakiś wzór egipski, w kontrastowym kolorze.