Edwards Posted May 25, 2019 Report Posted May 25, 2019 Chcę kupić działkę, czy koniecznie musi być to załatwione przy notariuszu? Nie da się tego załatwić bez konieczności tego pośrednictwa? Quote
Vademecum Posted May 25, 2019 Report Posted May 25, 2019 a chciałbyś być właścicielem na świstku ? a w kw właścicielem będzie były właściciel ale właściciel.Sąd kw. dokonuje wpisu w dziale woasniść na podstawie wyroku sądu albo umowy notarialnej. Quote
Monk Posted May 28, 2019 Report Posted May 28, 2019 Nie ma takiej opcji Tak jak pisze osoba powyżej, nie będzie miało to takiego znaczenia prawnego. Sugeruję zapisać się jednak do kancelarii. Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale jeśli mieszkasz w Krakowie to polecam tego notariusza http://notariusz-kabat.plProfesjonalne podejscie do mojej sprawy. Pani Marta dzieki swojej wszechstronej wiedzy pomogła mi w skomplikowanej sytuacji. Poza tym wszystko tłumaczy prostym, łatwym do zrozumienia dla przeciętnego Kowalskiego językiem. Kancelaria zdecydowanie godna polecenia. Quote
Sołtys Michał Posted May 28, 2019 Report Posted May 28, 2019 Zdecydowanie tak. Inaczej nie radzę. Quote
Recommended Posts