slavko3322 Posted May 29, 2019 Report Posted May 29, 2019 Witam.Sprawa ma się tak: do tej pory pracowałem na etacie a posiadam w współwłasności 1 ha ziemi na który moja mama bierze dopłaty.Chciałbym rozpocząć hodowle Alpak i tu moje pytanie czy mam szanse dostać jakieś wsparcie na start dotacja lub coś w ten deseń? Mam 24 lata. Czy w grę wejdzie działalność pozarolnicza typu warsztat?można jakoś zadziałać? Quote
czesiek888 Posted May 31, 2019 Report Posted May 31, 2019 Na pewno musisz otworzyć działalność czyli gospodarstwo, to na nie otrzymujesz dotację, ale najlepiej idź własnie do doradcy slavko3322 1 Quote
DziałalnośćPozarolnicza Posted August 6, 2019 Report Posted August 6, 2019 Witam Jako doradca z zakresu pozyskania dotacji z PROW 2014-2020 wyjaśnię kwestię. O działalność pozarolniczą mogą ubiegać się osoby, które co najmniej od 12 miesięcy są zarejestrowane w KRUS. Niestety jest to wymóg bezwględny. Hodowla Alpak może być finansowana z programu Premie dla Młodych Rolników, Restrukturyzacja Małych Gospodarstw lub Modernizacji gospodarstw rolnych (nie w sposób bezpośredni). Więcej informacji o programie zawałem w dziale Artykuły. http://dzialalnoscpozarolnicza.pl/ pozdrawiamKrystian Blachnik Quote
Recommended Posts