Vademecum Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 tak, widziałe społem na sw. tomasza przy placu szczepańskim, ale to knajpa... Quote
Jaga Posted June 5, 2019 Author Report Posted June 5, 2019 Nie wiem gdzie te wszystkie marki... W codziennych sklepach można się jedynie spotkać z Łowiczem i pollena Quote
Sołtys Michał Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 A tak z ciekawości jaki znacie jeszcze firmy produkujące sprzęt rolniczy? Interesuje mnie każdy. I chętnie poznam opinię na jego temat. Quote
Sołtys Michał Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 tak, widziałe społem na sw. tomasza przy placu szczepańskim, ale to knajpa...Knajp nie brakuje, ale tam tez konkurencja ostra. Szczególnie azjatycka i turecka , a ja lubię polskie jedzenie i smak. Dlatego wybieram małe lokale w podróży, takie swojskie.Jak znam oczywiście. Quote
Vademecum Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 już tylko rzemiosło zostało, robią pojedyncze sztuki na zamówienie. Rozglądałem się za agregatem agrofactory 4.2 lub 5.6 m i poprostu niema. zbudują na zamówienie jak coś Quote
Jaga Posted June 5, 2019 Author Report Posted June 5, 2019 Społem widziałam, w starszej części Lublina. Jeszcze dogorywa. Quote
Vademecum Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 Pare miesięcy temu byłem w nowej hucie w takim barku z przed epoki ( 89 ) Jadłospis z nagłówkiem społem właśnie i zrobiłem fotke bo to ewenement na skale świata ! wżuciłbym tu ale strasznie długo to trwa, brak mi cierpliwiści. Sołtys Michał 1 Quote
Sołtys Michał Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 już tylko rzemiosło zostało, robią pojedyncze sztuki na zamówienie. Rozglądałem się za agregatem agrofactory 4.2 lub 5.6 m i poprostu niema. zbudują na zamówienie jak cośNo własnie, zostaliśmy strasznie z tyłu. technologiczny skok był ogromny przez ostatnie 30 lat. To jest do nadrobienia, ale to potrwa lata. Ale ja jestem za tym by to zrobić. Quote
Sołtys Michał Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 Pare miesięcy temu byłem w nowej hucie w takim barku z przed epoki ( 89 ) Jadłospis z nagłówkiem społem właśnie i zrobiłem fotke bo to ewenement na skale świata ! wżuciłbym tu ale strasznie długo to trwa, brak mi cierpliwiści.Pokaz, pokaż... Poczekam. Może być jutro Quote
Vademecum Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 często szukam smaków po sklepach z tamtych lat z mizernym skutkiem. np. ciastka, kiedyś były takie okrągłe z cukrem , nie szło ich zchrupać za dzieńa dziś kupujesz albo gume albo suche i 6 albo 9 w paczce. kupujesz opakowanie nie zawartość. Dlatego tym bardziej patrze z pogardą na szeroko zakrojoną polityke gospkdarowania odpadów . śmieci. Jakby to miało być takie ważne to w małym opakowaniu byłoby dużo ciastek a jest duże opakowanie i kilka ciastek - cała gadka o ochronie środowiska i nie produkowaniu śmieci jest nic nie warta. Fabryki produkują śmieci w nadwyźkach i defraudują środowisko. Totalna ściema. Quote
Vademecum Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 Często idę do sklepu po pojedyncze produkty np. 1 cytryna , 2 cebule, 2 pomarańcze, 1 pomidor, 1 brzoskwinia . kiść winogron. Biore karton z czegoś i te pojedyncze powiedzmy w większości owoce do niego i ide do kasy. Czekam na reakcję kasjerki, jeśli coś marudzi to jej muwię o ochronie środowiska i tak dalej. Na zmiane z żoną wozimy córke do przedszkola i tak przy okazji sie wpada do któregoś sklepu. Nikt sie też nie zastanawia ile srodowiska pada na gębę jadąc dwa kółka po 20 km. dziennie każde czyli 40 km z dzieckiem . Quote
Jaga Posted June 5, 2019 Author Report Posted June 5, 2019 Poruszać się jakoś trzeba, ale z tymi śmieciami to chyba specjalnie to robią... Quote
DuzyGrzegorz Posted June 5, 2019 Report Posted June 5, 2019 jest też artykół że za rządów PiS polski dług wzrósł o 110 mld. średnio 3 mld. miesięcznie ???A za czasów PO-PSL obejmowała władzę dług publiczny wynosił ok. 530 mld zł. Kiedy PO-PSL oddawał władzę to już było 900 mld zł, a w tym czasie zostało przejęte z OFE 160 mld zł czyli dług faktycznie wzrósł o 530 mld zł czyli się podwoił przez 8 lat. PO-PSL rządziło 96 miesięcy czyli zadłużenie rosło o 5,5 mld zł miesięcznie.Ubiegły rok był pierwszym rokiem gdy spadł nominalnie (nie tylko w stosunku do PKB) dług publiczny o 3,2 mld zł. Pozdrawiam!P.s.Orientujesz się może Kolego Vademecum na co wydali te 530 mld zł? Quote
Jaga Posted June 6, 2019 Author Report Posted June 6, 2019 Sołtys Michał, a co do Góry Ślęży i innych miejsc mocy w Polsce i na świecie, to wrócimy do tego. Później założę osobny wątek. Quote
Vademecum Posted June 6, 2019 Report Posted June 6, 2019 nie, nie orientuje sie na co wydali 530 mld zl, jak już pisałe polityka, a i historia takowa to nie mój świat. Czytam bieżące informacje i po prostu myślę, myślę że powinniśmy zarabiać a nie zadłużać się. Nie powinniśmy się zadĺużać, czytaĺem też o najmniejszym bezrobociu obecnie, ale zadłużamy się.Nie podoba mi się rozdawnictwo gotówki , stooy procentowe zostały na obecnym poziomie ale obawiam się że za to zapłacimy wszyscy. Quote
Jaga Posted June 6, 2019 Author Report Posted June 6, 2019 Pomimo tego, że ogólnie wiadomo jakie kwoty wyprowadzają z polskiego budżetu, to szczerze, nigdy się nie zastanawiałam na co można wydać tyle kasy... Quote
DuzyGrzegorz Posted June 6, 2019 Report Posted June 6, 2019 nie, nie orientuje sie na co wydali 530 mld zl, jak już pisałe polityka, a i historia takowa to nie mój świat. Czytam bieżące informacje i po prostu myślę, myślę że powinniśmy zarabiać a nie zadłużać się. Nie powinniśmy się zadĺużać, czytaĺem też o najmniejszym bezrobociu obecnie, ale zadłużamy się.Nie podoba mi się rozdawnictwo gotówki , stooy procentowe zostały na obecnym poziomie ale obawiam się że za to zapłacimy wszyscy.To nie były informacje tylko kłamstwa bo nie zadłużamy się tylko spłacamy te 530 mld zł. W ubiegłym roku zaczęliśmy spłacać jako Państwo wcześniej zaciągnięte długi. W zeszłym roku dług zmniejszył się nominalnie o 3,2 mld zł. Pozdrawiam! Quote
Jaga Posted June 6, 2019 Author Report Posted June 6, 2019 Dobra zmiana. , ale PiS też sprzedaje kraj. Quote
Jaga Posted June 6, 2019 Author Report Posted June 6, 2019 To nie metoda na spłacanie długów. Dalej się pogrążamy. Quote
Recommended Posts