Skocz do zawartości

Zdjęcie

Patrioci dla Polski

Czy na pewno Niepodległa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#341 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 15:13

Dżuma, a właściwie należałoby powiedzieć pandemia dżumy pojawia się jeżeli warunki krytyczne do jej rozprzestrzeniania się zostaną przekroczone, tak jak każda inna choroba zakaźna.

Zmiana biegunów magnetycznych ziemi to chyba trochę dłuższy okres niż kilkaset lat. Przyczyną powstania pola jest prąd płynący w płynnej części naszej Planety. Do tego rotacja ziemi i ruch cyrkulacyjny. Ponadto ziemia porusza się po elipsie, a ziemia jest w jednym z ognisk tej elipsy. Do tego ruch cyrkulacyjny magmy, a do środka Ziemi i z powrotem. To wszystko daje tak zmienne warunki że aż trudno uwierzyć że bieguny magnetyczne Ziemi zmieniają się tak rzadko. Jak pole magnetyczne Ziemi było silniejsze to w Polsce można było obserwować np. zorze polarne. Wtedy mówiono że to zbliżający się koniec świata przewidziany przez Nostradamusa. Teraz zórz polarnych w Polsce nie ma i to też jest objaw zbliżającego się końca świata przewidziany przez Nostradamusa? A może Nostradamus napisał swoje dzieło tak aby każde zjawisko lub wydarzenie dało się do jego przepowiedni dopasować?

Coś z tymi liczbami nie rozumiem. Bóg jest od zawsze, później pojawił się szatan, jeszcze później człowiek który stworzył najpierw filozofię, potem informatykę i dopiero matematykę. Cyfry arabskie powstały prawie 600 lat po wydarzeniach które opisuje Ewangelia, a co dopiero Biblia. Zapis łaciński (rzymski) to DCLXVI. Co w tej liczbie niezwykłego? Chyba to że wszystkie znaki od 500 w dół występują dokładnie jeden raz. A gdyby przyjąć tak jak w informatyce która stosuje dwa zera? W czasie wydarzeń biblijnych obowiązywał system sześćdziesiątkowy którego pozostałości są do dzisiaj. Pozdrawiam!

• 0

#342 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 17:21

Czytałeś kiedyś wersety nostradamusa, czy z góry zakładasz, że pisał niezrozumiałe komiksy pasujące do każdego wydarzenia? Nie ważne. Ja się tylko wspomagam nostradamusem. Starożytne budowle dużo mówią o świecie, cywilizacjach, astronomii, matematyce itp. Nie budowali ich, bo mieli kompleks wyższości, tylko żeby nas ostrzec, uświadomić. To są zegary/kalendarze. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że czasu mamy niewiele (do apokalipsy). Św. Jan też komiksów nie pisał. Bóg i szatan to nierozlaczna jednosc. Jedno bez drugiego nie może istnieć, a my (gęsci/materialnie) ludzie mieszkamy w królestwie szatana, a konkretniej satany. Żeby móc powrócić do Boga musimy żyć skromnie niczym Tomasz z Akwinu lub tybetanscy mnisi. Wielkim grzechem jest obzarstwo. To ono głównie oddala nas od Boga. Człowiek nie potrzebuje tyle jeść, by żyć. Mistycy nie jedzą w ogóle i żyją. Żyją dłuugo. Mieliśmy bodajże w 2016r biblijny układ gwiazd o którym już mówiłam. Gdy ziemia będzie bez ochrony, co może nam zrobić taki np. pulsar? Obstawiam nowa sodome i gomore która po dziś dzień jest bardziej napromieniowana niż Czarnobyl fukushima i inne takie razem wzięte. O meteorach, które ziemia przyciągnie swoją grawitacja nie chce wspominać. Do tego zbiega nam się w czasie kilka innych cykli o których też mówiłam. To nie pozostanie bez echa na ziemi. Coraz większe zmiany klimatyczne, coraz mniej gruntów rolnych zdatnych do uprawy i mamy wojnę o żywność, wodę i tereny uprawne również. Polska jest jest jednym z najbezpieczniejszych miejsc na ziemi za pewne za sprawą Ślęży i rud żelaza. Pomorze jest praktycznie bez ochrony. Wody w Polsce jest nie za wiele. Gruntowa wyparuje z jednego miejsca(susza) i zaleje inne tereny (powódź). Nie jestem jasnowidzem, co do daty wybuchu wojny czy okresu przebiegunowania w którym będzie zerowe pole magnetyczne, ale do 2050 to jest pewnik. A ja myślę, że zacznie się w ciągu 3-5 lat max 10.
  • 0

#343 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 17:37

A może nawet w tym roku. Nostradamus opisuje przebieg tej wojny i katastrof. Armia allahow ma mieć 5mln, mają zhakowac system rakietowy i pomylić kierunki bomb. Chiny atakują Rosję, allahy przedzieraja się przez Słowację do Polski. Polska przechodzi na islam. Cały świat dotykają katastrofy, Polska odzyskuje granice od morza do morza, Rosja poddaje się Polsce i razem z Francja karmimy cały świat. Ocaleje częsc Chin. Później będzie 4 wojna z Chińczykami. Jest tego więcej...
  • 0

#344 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 17:44

Nostradamus był przede wszystkim astronomem.
  • 0

#345 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 17:54

Zaczynam też łączyć choroby cywilizacyjne z większym zapotrzebowaniem na jod.
  • 0

#346 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 17:59

hołote bez przywódcy łatwiej kijem zagonić i jeszcze do roboty

Hołotę? Polacy? chyba Ci się coś pomieszało delkatnie mówiąc.  Ci ludzie do niej nie należeli. 

• 1

#347 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 18:43

Przede wszystkim był lekarzem. Trochę czytałem, jednak żadnych przepowiedni się nie dopatrzyłem.

Spotkałem się z kilkoma przypadkami przepowiedni np. wskazania przez jasnowidza, gdzie znajdują się zwłoki, i to na podstawie mapy. Wskazanie było oczywiste. Jasnowidz zaznaczył miejsce na mapie i powiedział: 'Tu znajdują się zwłoki Xxxx Yyyy". W jednym znanym mi przypadku nie dano wiary jasnowidzowi i wskazanego miejsca nie przeszukano, a po kilkunastu latach przypadkowo w tym wskazanym miejscu zwłoki odnaleziono.

Co Koleżanka z tą wojną przewiduje to jakoś nie mogę zrozumieć. George Patton powiedział, że "celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie aby tamci skur... umierali za swoją". Nie bardzo jestem w stanie jakie są cele tych wojen które Koleżanka przewiduje. Pozdrawiam!

• 0

#348 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 18:57

Hołotę? Polacy? chyba Ci się coś pomieszało delkatnie mówiąc.  Ci ludzie do niej nie należeli. 

Masz rację Kolego!. Jeden kraj w pojedynkę dwa razy w historii próbował pozbawić Polskę niepodległości. Oba przypadki skończyły się się spektakularną klęską najeźdźcy. Jeżeli ktoś odebrał nam niepodległość to nie w pojedynkę tylko wspólnie z innymi państwami. Pozdrawiam!

• 1

#349 Robert ;-)

Robert ;-)

Duży Robert;-)

• Super Moderator
  • 8014 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 19:09

Czytając ten wątek i jakbym tak czekał na ten armagedon to zamiast w polu robić to bym bunkier kopał albo sfiksował ,mój pradziadek miał takie powiedzenie "Ci prorocy co chleb jedzą to g...o wiedzą " tego się trzymam i ciesze się życiem i chwilą bo wedle piosenki tylko one piękne są.. Pozdrawiam
  • 1
Moja siła robocza c355 i mtz80

#350 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 19:13

Nie jestem alfa i Omega. Polityka to Twój kolego konik. Nie chcę mówić tylko o Polsce. I w ogóle chciałabym się mylić. Tak jak mówiłam kiedyś kobiece umysły pracują na innych falach ;) ja to wszystko rozpatruje z innej strony. Żydzi szykują się na przyjście Mesjasza wykladaja złotem świątynie, allahy też już prowadzą święta wojnę i przygotowują się na swojego Mesjasza. Świat się zbroi, na razie się straszy popisuje... Pewnego dnia buchnie atomowka w ocean. O co? Powodów jest masa. Czy ma to sens? Niewiem. Ludzi jest za dużo, może o to, zalać wroga tsunami i przejąć jego opustoszale tereny.
  • 0

#351 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 19:17

Nie popadajmy w paranoje. Jakoś to będzie, ale dobra siekiera się przyda. I upatrzony bunkier w okolicy na wszelki.
  • 1

#352 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 19:45

Miewam prorocze sny, przeczucia i inne takie od dziecka. Zastanawiałam się skąd to się bierze... I tak "na tropie apokalipsy" stało się moim hobby :D. Świat narzeka na gmo, zachemiczenie, krzywe ryby, droga benzynę itd itp. Rozwiązanie jest jedno. Zastąpić marudzacych, strajkujących i chorujacych niewolnikow maszynami.
Jaki jest szczyt chamstwa? Spytać się powodzianina: jak ci się powodzi?
Dopóki nie dotknie nas osobiście klęska, jaką świat na codzień jest doswiadczany to tak jakby jej nie było. Dzieci umierają z głodu na rękach matek. Ale syty glodnego nie zrozumie.
  • 0

#353 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 20:15

Patrzę, jak usychaja drzewa na moim podwórku, patrzę jak moje dzieci chorują... Patrzę jak świat pustynnieje, jak wymieraja gatunki zwierząt, patrzę na prezesa popijajacego latte w klimatyzowanej kawiarni i patrzę na tragedię trzeciego świata na której oczywiście robią biznes i nie mogę zamknąć oczu...czekam kiedy studnia wyschnie. Może w tym roku, może w następnym. "Wtedy pewnie zabije jakiegoś nieszczesnika niosacego butelkę wody..."
  • 0

#354 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 20:28

Polityka to nie mój konik, a nawet nie moje klimaty. Kiedyś postanowiłem pracować w tym zawodzie więc najpierw musiałem się trochę pouczyć. Ale to już przeszłość.

Każdy, zwłaszcza kto pracuje fizycznie miewa sny. Wtedy umysł odpoczywa szybciej niż ciało i umysł analizuje to co się wydarzyło.

W sytuacji gdy dla butelki wody się zabija posiadacza takiej butelki wody nie nazwałbym nieszczęśnikiem. A czy przypadkiem ten kto dla zdobycia butelki wody musi zabić to przypadkiem nie nieszczęśnik? Pozdrawiam!

• 2

#355 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 20:43

O, dlatego by niebyć nieszczęśnikiem po co zabijać ? Która z tych osób jest nieszczęśnikiem ?
Na początku napisaĺem po co przeżyć mając świadomość takiego obrotu sparaw ?
Walka z okupantem jest do zrozumienia, ale z naturą nie wygrasz- wszystko dalej jest bezsęsu.
Ktoś kiedyś powiedział, Nie musiałeś się urodzić, ale jak już się urodziłeś to umrzeć musisz.
  • 0

#356 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 20:48

Przez określenie hołota nie miałem na myśli polaków tylko ludzi bez inteligencji, naród pozbawiony inteligencji . Było coś o ptaszkach w klatce ? - po rozbiorach bodaj Kra..... nie chciałbym przybabolić
  • 0

#357 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 20:56

Rzeczywiście jak charowalam jak wół miałam więcej snów. Ostatnio nic sensownego, a już na pewno prorocze go ;) trzeba się zatem wziąść za robotę, ale to forum uzależnia ;)
A tu o polskiej obronności.
Wystrzelony z Jemenu pocisk manewrujący trafił kompleks elektrowni w Arabii Saudyjskiej. O ataku poinformowała telewizja milicji Houthih. Biały Dom potwierdził, że prezydent Donald Trump zapoznał się ze szczegółami ataku. Obiekt chroniły rakiety Patriot PAC-3, czyli takie, jakie kupuje Polska.

Jako pierwsza o ataku na położoną nad Morzem Czerwonym elektrownię w Jizan poinformowała telewizja Al Masirah należąca do jemeńskiego ruchu Huti. Pocisk manewrujący wystrzelony z odległości ponad 100 km miał trafić w strategicznie ważny kompleks i wywołać pożar. Wkrótce później do internetu trafiło nagranie z drona zwiadowczego, który Huti wysłali nad elektrownię w marcu 2019 r.

Oficjalnie Arabia Saudyjska nie zareagowała na atak. Potwierdzenie nieoczekiwanie nadeszło z Białego Domu, którego rzecznik poinformował, iż USA śledzą doniesienia o ataku na "strategiczną infrastrukturę", a prezydent Donald Trump został powiadomiony o szczegółach. Jedno z doniesień mówi, że pocisk trafił pobliską stację odsalania wody.

Patrioty nie obroniły infrastruktury
Atak na Jizan powinien wzbudzić szczególne zainteresowanie w Polsce . Elektrownia jest częścią ważnego kompleksu przemysłowego chronionego przez baterie Patriot PAC-3. To ten sam rodzaj antyrakiet, który kupuje Polska. Dlatego należy szczególnie przeanalizować, jakiego rodzaju antyrakiet używają Saudyjczycy, jakiego pocisku manewrującego użyli Huti i dlaczego Patrioty go nie zatrzymały.

Huti już kilkakrotnie atakowali cele strategiczne w Arabii Saudyjskiej. Kilkakrotnie tzw. amunicja krążąca, czyli drony wyposażone w głowice bojowe, i pociski manewrujące atakowały międzynarodowy port lotniczy Abha w zachodniej części królestwa. Celem ataków były też lotnisko, koszary i pola roponośne we wschodniej części Arabii Saudyjskiej.

Za wojną do Jemenu przyszedł głód
Ataki są odwetem za saudyjskie bombardowanie Jemenu. Rijad zbudował popieraną przez USA koalicję i interweniował w wojnie domowej u swojego południowego sąsiada w marcu 2015 r. Konflikt szybko przerodził się w tzw. wojnę zastępczą między Saudyjczykami i Irańczykami. Rijad i Teheran bezpośrednio się nie atakują, ale szkolą, zbroją i finansują strony walczące w Jemenie. Rakieta, która trafiła w elektrownię w Jizan prawdopodobnie pochodziła z Iranu.

Zobacz także: Zamieszanie po wpisie o Tusku. Minister rządu PiS się tłumaczy

Na skutek wojny i suszy Jemen jest obecnie miejscem jednej z największych klęsk humanitarnych na świecie . W walkach zginęły dziesiątki tysięcy ludzi, w przeważającej większości cywilów . Z powodu głodu cierpi kilkanaście milionów ludzi. Ocenia się, że z powodu braku żywności i spowodowanych tym chorób, a zwłaszcza cholery, w ciągu ostatnich 3 lat zmarło ponad 85 tys. dzieci.
  • 0

#358 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 21:05

kto im broń dostarcza ? i za co i poco. Ktoś robi biznes i chodzi mu o biznes a nie by mieli co jejść.
W ameryce biaĺy człowiek sprzedał indianą broń z której tukli białych. To samo sie dzieje dziś.
  • 0

#359 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 21:25

Nie podoba mi się to, że Ameryka miesza w Polsce. Wszędzie tam gdzie pojawia się Ameryka, pojawia się wojna. Polska kupuje demobil od wroga. Brawo my.
  • 0

#360 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 20 czerwiec 2019 - 21:34

jak ameryka wrogiem, rosja wrogiem to co ? skąd ? I wrogowie są lepsi i gorsi. Pamiętasz w samych swoich, wróg ale swój.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych