Skocz do zawartości

Zdjęcie

Patrioci dla Polski

Czy na pewno Niepodległa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#21 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:10

jest też artykół że za rządów PiS polski dług wzrósł o 110 mld. średnio 3 mld. miesięcznie ???
  • 1

#22 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:12

W miastach już praktycznie nie ma nic innego niż Tesco, Lidl, biedra, Carrefour itp. Kilka stokrotek. Na Piotra i Pawła nadzialam się 1raz. Chwilę później już go nie było. Mniejsze sklepy z czym kolwiek zamykają się po kolei.
  • 0

#23 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:14

Meprozet Kościan największy producent MEPROZET KOŚCIAN S.A. jest największym producentem wozów asenizacyjnych w Polsce i jednym z największych w Europie.  Duża cześc mleczarni poszła w obce ręce. Polskie są jeszcze GBS. Banki Spółdzielcze. 

• 0

#24 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:15

W miastach już praktycznie nie ma nic innego niż Tesco, Lidl, biedra, Carrefour itp. Kilka stokrotek. Na Piotra i Pawła nadzialam się 1raz. Chwilę później już go nie było. Mniejsze sklepy z czym kolwiek zamykają się po kolei.

Jeszcze istnieje Społem, ale w szczątkowej ilości. 

• 0

#25 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:17

Z firm obuwiniczych jest jeszcze Kazar, Ryłko, Wojas wiadomo, 4You tez nasza, choć szyje w Azji. Padły duże zakłady lniarskie w Walimiu, Bielawie, fabryka dywanów w Kowarach. Wszytsko padło za złodziejskich liberałów Lewandowskich i innych lewaków. 

• 0

#26 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:18

tak, widziałe społem na sw. tomasza przy placu szczepańskim, ale to knajpa...
  • 0

#27 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:18

Nie wiem gdzie te wszystkie marki... W codziennych sklepach można się jedynie spotkać z Łowiczem i pollena
  • 0

#28 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:19

A tak z ciekawości jaki znacie jeszcze firmy produkujące sprzęt rolniczy? Interesuje mnie każdy. I chętnie poznam opinię na jego temat. 

• 0

#29 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:20

tak, widziałe społem na sw. tomasza przy placu szczepańskim, ale to knajpa...

Knajp nie brakuje, ale tam tez konkurencja ostra. Szczególnie azjatycka i turecka  :shy: , a ja lubię polskie jedzenie i smak. Dlatego wybieram małe lokale w podróży, takie swojskie.Jak znam oczywiście. 

• 0

#30 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:21

już tylko rzemiosło zostało, robią pojedyncze sztuki na zamówienie. Rozglądałem się za agregatem agrofactory 4.2 lub 5.6 m i poprostu niema. zbudują na zamówienie jak coś
  • 0

#31 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:21

Społem widziałam, w starszej części Lublina. Jeszcze dogorywa.
  • 0

#32 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:25

Pare miesięcy temu byłem w nowej hucie w takim barku z przed epoki ( 89 ) Jadłospis z nagłówkiem społem właśnie i zrobiłem fotke bo to ewenement na skale świata ! wżuciłbym tu ale strasznie długo to trwa, brak mi cierpliwiści.
  • 1

#33 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:27

już tylko rzemiosło zostało, robią pojedyncze sztuki na zamówienie. Rozglądałem się za agregatem agrofactory 4.2 lub 5.6 m i poprostu niema. zbudują na zamówienie jak coś

No własnie, zostaliśmy strasznie z tyłu. technologiczny skok był ogromny przez ostatnie 30 lat. To jest do nadrobienia, ale to potrwa lata. Ale ja jestem za tym by to zrobić. 

• 0

#34 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:28

;)
  • 0

#35 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:28

Pare miesięcy temu byłem w nowej hucie w takim barku z przed epoki ( 89 ) Jadłospis z nagłówkiem społem właśnie i zrobiłem fotke bo to ewenement na skale świata ! wżuciłbym tu ale strasznie długo to trwa, brak mi cierpliwiści.

Pokaz, pokaż...  :P Poczekam. Może być jutro :cool:

• 0

#36 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:30

Rzuciliscie okiem na film?
  • 0

#37 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:33

często szukam smaków po sklepach z tamtych lat z mizernym skutkiem. np. ciastka, kiedyś były takie okrągłe z cukrem , nie szło ich zchrupać za dzieńa dziś kupujesz albo gume albo suche i 6 albo 9 w paczce. kupujesz opakowanie nie zawartość. Dlatego tym bardziej patrze z pogardą na szeroko zakrojoną polityke gospkdarowania odpadów . śmieci. Jakby to miało być takie ważne to w małym opakowaniu byłoby dużo ciastek a jest duże opakowanie i kilka ciastek - cała gadka o ochronie środowiska i nie produkowaniu śmieci jest nic nie warta. Fabryki produkują śmieci w nadwyźkach i defraudują środowisko. Totalna ściema.
  • 0

#38 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:35

To samo z tymi reklamówkami.
  • 0

#39 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:36

z tą fotką to może jutro
  • 0

#40 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 05 czerwiec 2019 - 22:45

Często idę do sklepu po pojedyncze produkty np. 1 cytryna , 2 cebule, 2 pomarańcze, 1 pomidor, 1 brzoskwinia . kiść winogron. Biore karton z czegoś i te pojedyncze powiedzmy w większości owoce do niego i ide do kasy. Czekam na reakcję kasjerki, jeśli coś marudzi to jej muwię o ochronie środowiska i tak dalej. Na zmiane z żoną wozimy córke do przedszkola i tak przy okazji sie wpada do któregoś sklepu. Nikt sie też nie zastanawia ile srodowiska pada na gębę jadąc dwa kółka po 20 km. dziennie każde czyli 40 km z dzieckiem .
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych