Skocz do zawarto艣ci

Zdj臋cie

Patrioci dla Polski

Czy na pewno Niepodleg艂a?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
449 odpowiedzi w tym temacie

#421 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 09:59

Nie mam poj臋cia co mam pod trawnikiem ;). Tyle wiem tylko, 偶e by艂y to tereny bagienne, osuszane. Woda jest ruda, ale mam wra偶enie, 偶e to stare rury. 3/4 rur w domu mam wymienione, ale musz臋 jeszcze rozkopac korytarz i w og贸le studnia ma wi臋cej lat ni偶 ja, a przynajmniej w moim wieku. Filtry, te sprawy... Podobno wszyscy tutaj maj膮 tak膮 wod臋, ale wszyscy maj膮 te偶 stare rury... Wszyscy zlapalismy robaki i to w du偶ych ilo艣ciach, wi臋c najprawdopodobniej woda jest zab贸jcza. Ach ta wiejska sielanka ;). Potrzebuj臋 g贸ry kasy. W Biblii jest napisane, nie b臋dziesz zagl膮da艂 pod ziemi臋 ;). Zastanawiam si臋 czy w poprzednim wcieleniu nie zylam w jakiej艣 prehistorii, jestem totalnie antynowoczesna. Roboty, samoloty, przeszczepy g艂owy... A ja bym sobie roz艂o偶y艂a hamak pod palmami, od czasu do czasu zlowila rybk臋 i by艂abym zadowolona, ale internet dobra rzecz ;) chocia偶, zamiast si臋 opala膰 i popija膰 bimber, zastanawiam si臋 czy powietrze mnie zabija. Wczoraj chemtrails - dzi艣 b贸l g艂owy i opuchlizna... Ibuprom i po sprawie. Stare porzekad艂o m贸wi : im mniej wiesz, tym lepiej 艣pisz. Internet to przekle艅stwo.
  • 0

#422 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:00

Produkcja cementu , wapna to wypalanie gliny i dolomitu zmieszane z mia艂em w臋glowym w tym procesie uwalniaj膮 si臋 olbrzymie ilo艣ci dwutlenku w臋gla, co prawda w procesie wi膮zania jest pobierany dwutlenek w臋gla z atmosfery ale bilans jest niekorzystny. a poco nam cement, wapno to wiesz.
  • 0

#423 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:05

na dachu oczywi艣cie azbest. Mam problem z solarami... By艂 teraz nab贸r na te co pr膮d produkuj膮, ale...
  • 0

#424 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:08

m艂oda jeste艣 i p贸偶no do tego dosz艂as ( internet ) a pomy艣la艂a艣 ile 艣rodowiska.zrujnowa艂a艣 bior膮c ten ibuprom ? akurat nie znam jego produkcji, ale do艂u偶 jeszcze transport i nie pisz ,偶e przy okazji. Masa substancji czynnych przyje偶d偶a do nas z chin , ale tam te偶 zm膮d偶eli i ograniczaj膮 produkce przez co ceny lek贸w zaczna wzrastac. Nie wiem czy wiesz ale mase substancji produkuj膮 chiny a w europie i stanach zaprzestano z uwagi na toksyczno艣膰 dla 艣rodowiska. Bez chin wielu lek贸w nie b臋dzie a i wielu innych produkt贸w, za kilka lat chiny b臋d膮 nam dyktowa膰 ceny.
  • 0

#425 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:09

Narzekalam na chlorowana wod臋 w bloku ;) my艣l臋, woda 偶e studni i zdrowie wr贸ci ;), taa, heheh.
  • 0

#426 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:09

najpierw musisz zrobi膰 dach zanim zamontujesz panele fotovoltaniczne.
  • 0

#427 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:11

jaka艣 szwajcarska organizacja wsp贸艂finansuje demonta偶 azbestu w polsce, ale nowe pokrycie dachu musisz sfinansowa膰 sama.
  • 0

#428 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:13

Jak masz rud膮 wode a i s膮siedzi te偶 tak膮 maj膮 to masz problem bo to nie rury, to woda jest na pok艂adzie 偶elazowym i nic tylko cza do wodoci膮gu miejskiego pod艂膮czy膰 si臋.
S膮 takie tereny gdzie wody nieda sie wykorzysta膰 spo偶ywcza, mo偶esz j膮 odsta膰m ale co to za.偶ycie, i nie wiadomo co pr贸cz zelaza w niej jest
  • 0

#429 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:13

Wiem. Solary na wod臋 mam na stela偶u na budynku, troch臋 szpeca pi臋kna prlowska kostk臋 ;), a tych drugich nie ma gdzie upychac...
  • 0

#430 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:22

Oby by艂a na zelazie, mo偶e meteory b臋d膮 mnie omija膰 ;). W okolicy nie ma 偶adnego jeziora, wi臋c mo偶e co艣 w tym jest. Mieszkam chyba na najmniejszej wiosce w Polsce. Rzadko kiedy jest na mapach ;) nigdy tu nie b臋dzie wodoci膮gu. Jedyne co to pr贸bowa膰 z g艂臋bsza studnia.
  • 0

#431 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:23

a ja jestem zafascynowany krajem w ktorym teraz jestem, pochodzi艂em troche, a p贸藕niej wybiore sie nad mo偶e , mo偶e nie wszystko prywatne , ogrodzone jak nad adriatykiem.
Masa zieleni, wody, ptactwa a wewn膮trz urz膮dzona wioska taka powiem z przed 100 lat. a na oko艂o zwierz臋ta gospodarkie 艂膮cznie z byd艂am i 艣winiami , kury, kaczki, g臋si, pawie, indyki wszystko 艂azi gdzie chce ogrodzone siatk膮 120 cm albo mniej, te kury i poza ogrodzeniem . W艣r贸d tego domki kryte trzcin膮 bo tu s艂om膮 chyba nie kryli, wiatrak, m艂yn, wyspa z 2 ha wszystkiegood ulic pas drzew i groble z wod膮 a w 艣rodku tego plac zabaw dla najm艂odszych i starszych ze 艣ciankami itd itp.
  • 0

#432 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 8629 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:26

jedynie odwiert do ni偶szego pok艂adu jak jest ? Powinno to by膰 w gesti gminy 偶eby zrobi膰 studnie g艂臋binow膮 i wodoci膮g dla mieszka艅c贸w. nie wiem kogo tam masz wujta czy burmistrza ale mieszka艅cy powinni sk艂ada膰 wniosek, woda to podstawa, droga, kanalizacja, komunikacja, gaz :) Elektryczno艣膰 zapomniaoem
  • 0

#433 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 10:44

Dobrze, 偶e pr膮d jest z tego co wymieni艂e艣 ;). Internetu mo偶na powiedzie膰, 偶e nie ma. Zasi臋g 艂apie jak wiatr w dobra stron臋 powieje ;)
  • 0

#434 So艂tys Micha艂

So艂tys Micha艂

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1007 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 18:50

Przez okre艣lenie ho艂ota nie mia艂em na my艣li polak贸w tylko ludzi bez inteligencji, nar贸d pozbawiony inteligencji . By艂o co艣 o ptaszkach w klatce ? - po rozbiorach bodaj Kra..... nie chcia艂bym przybaboli膰

To dalej s膮 Polacy jakby艣 nie wiedzia艂. 

• 0

#435 So艂tys Micha艂

So艂tys Micha艂

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1007 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 18:53

Nie podoba mi si臋 to, 偶e Ameryka miesza w Polsce. Wsz臋dzie tam gdzie pojawia si臋 Ameryka, pojawia si臋 wojna. Polska kupuje demobil od wroga. Brawo my.

Raczej bro艅 produkowana obecnie, demobil to bro艅 wycofana z produkcji i z armii. 

• 0

#436 So艂tys Micha艂

So艂tys Micha艂

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1007 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 19:01

Nie popadajmy w paranoje. Jako艣 to b臋dzie, ale dobra siekiera si臋 przyda. I upatrzony bunkier w okolicy na wszelki.

To raczej upowska bro艅 i metoda dzia艂ania. 

• 0

#437 So艂tys Micha艂

So艂tys Micha艂

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1007 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 19:03

Nie podoba mi si臋 to, 偶e Ameryka miesza w Polsce. Wsz臋dzie tam gdzie pojawia si臋 Ameryka, pojawia si臋 wojna. Polska kupuje demobil od wroga. Brawo my.

Jak ka偶e mocarstwo o zasi臋gu miliatrnym dot. ca艂ego 艣wiata. To samo robi Rosja. Tylko jeszcze bardziej brutalnie i bezwzgl臋dnie. 

• 0

#438 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 19:05

Raczej bro艅 produkowana obecnie, demobil to bro艅 wycofana z produkcji i z armii.

Taki cudzys艂贸w... Ameryka nie b臋dzie tym walczy膰 co wrogom sprzeda艂a. B臋d膮 mieli nowsze, lepsze, zaprojektowane 偶eby zniszczy膰 te kt贸rymi teraz handluja.
  • 0

#439 So艂tys Micha艂

So艂tys Micha艂

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1007 post贸w

Napisano 24 czerwiec 2019 - 19:07

Taki cudzys艂贸w... Ameryka nie b臋dzie tym walczy膰 co wrogom sprzeda艂a. B臋d膮 mieli nowsze, lepsze, zaprojektowane 偶eby zniszczy膰 te kt贸rymi teraz handluja.

To norma, sprzedaj膮 sprz臋t sprawdzony na wojnie. Taki, kt贸ry jest niezawodny. Poza tym wrogowie maja inn膮 bro艅 a ew. zdobyczny. 

• 0

#440 Jaga

Jaga

V.I.P

• U偶ytkownik
  • 1385 post贸w

Napisano 14 lipiec 2019 - 12:55

Przenosz臋 temet Ziobry tutaj. Jakby si臋 tak zastanowi膰... Ziobro m贸wi o szajce kontakt贸w, r臋k膮 myje r臋k臋... Mo偶e i co艣 w tym by膰... Facet nagle umiera, a niby wszystko tak perfekcyjnie sz艂o... Mo偶e Ziobro mia艂 jakie艣 uzasadnione podejrzenia, skoro tak mu zale偶a艂o na tym. Nie wiem, musia艂abym si臋 doedukowac w temacie...po tylu latach sprawa jest raczej nie do wyja艣nienia, wi臋c i Ziobro dawno powinien odpu艣ci膰, a lekarze... Jednemu mog膮 uratowa膰 偶ycie, innemu bezkarnie odebra膰 za korzy艣ci powiedzmy maj膮tkowe.
  • 0

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych