Napisano 07 czerwiec 2019 - 00:53
Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:06
Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:33
Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:51
Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:56
Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:04
Przecież to jasne i oczywiste tylko PiSiory nie są w stanie tego zrozumieć że samolot o rozpiętości skrzydeł 37,55 m leciał i na wysokości 5 m zawadził za brzozę pancerną (znacznie mniejszy samolot EA-6B Prowler 3 lutego 1998 r. przeciął skrzydłem linę kolejki linowej więc materiał z którego była brzoza musiał być znacznie twardszy od liny kolejki linowej) przez co urwał 6,1 m skrzydła. Pozostało od osi samolotu ponad 12,5 m długości skrzydła czyli mniej niż 5 m na której skrzydło uderzyło w brzozę (tylko PiSiory w swojej zajadłości twierdzą że to więcej). Następnie samolot obrócił się na "plecy" i uderzył o ziemię. Oczywiście to urwane skrzydło podczas obrotu było pionowo w dół, ale nie zaczepiło o ziemię.
To przez PiSiorów stosunki są złe. Wprawdzie fakty są inne ale to tylko gorzej dla faktów. Pozdrawiam!
Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:37
Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:46
Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:52
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:06
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:18
W lotnictwie cywilnym takie lądowanie nie miało prawa być realizowane.
Rejs obsługiwali piloci wojskowi, gdzie żołnież jest tak szkolony gdzie niema myśleć tylko wypełniać tępo rozkazy, za żolnierza myśli dowódca, a kto był zwierzchnikiem sił zbrojnych na pokładzie ? ten powinien być oskarżony o współwine. tenże zwierzchnik może był doświadczonym pilotem? znającym problem i zagrożenie ?
jeśliby nie zaczepili o tą brzoze to byłaby następna a jeśli nie byłoby drzew w tym lesie to wylądowaliby w bagnie z tym samym efektem. Jeśli ktoś planowałby zamach to niemusiałby nic robić bo oni wszyscy już byli martwi po decyzji tępego lądowania na oślep. Po co strzelać do trupa ? no tak żeby zabić.
Decyzyjni o lądowaniu przegrali z naturą.
Lotnisko trudne, nieoświetlone, urządzenia nawigacyjne nie zkalibrowane , załoga nie znająca języka ( błędne decyzje korygujące lot po komunikacie z wierzy ) ignorancja komunikatu ,pul ap, Przed tą brzozą pilot zdecydował się odejść dając pełną moc to jest pewne . Więc może nie doszło do żadnego wybuchy tylko pilot zobaczył to drzewo i chciał go ominąć ? brzmi to tak samo sensownie jak zamach.
A lądowanie w chyba gruzji, kraju objętego wonjną to była odpowiedzialna decyzja ? . Już wtedy należało rozwiązać ten bodaj 11 pułk. A chasło po wyborach (roku nie pamiętam)" Plan zrealizowany panie prezesie " Czy to nie przypomina zabawy gówniarzy w piaskownicy ? Tak reprezentowany jest nasz kraj , albo elektryk albo góru w sekcie. Zbyt łatwo zgnoić człowieka by ktoś kto sie szanuje chciał zajmować się polityką i nie dla pieniędzy, a dla dobra całego kraju
Oczywiście są wyjątki, ale co można w pojedynke ?
Większa część społeczeństwa przywykła do brania. Kiedyś ludzie pracowali na chleb i dach nad głową a dziś samochód, wczasy egzotyczne, co 5 lat remont z wymianą mebli, i mażenie co by sie nie narobić a jak nie chce sie pracować to L4. a dlaczego płacić zus jak rolnik płaci mniej ? Ja za 55 lat byłem raz na zwolnieniu rok temu z zapaleniem płuc i to lekarz mnie wywalił na L4, niemal na siłe, dostałem za 31 dni 310 zł chorobowego.
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:30
Spróbuj zabrać dziecku zabawke jak sie wciągnie w zabawę, to tak jest jak chcesz dwuch gigantów sprowadzić do równa. Tylko wyrósł za ich plecami 3 gigant który ma sórowiec, technologie również tworzy i masę rąk , głodnych chętnych pracy. a jak nie będą chętni to sie ich zmusi.
Ameryka jest chyba najbardziej zadłużonym krajem, Jak stracą prym to cza będzie oddać kraj wierzycielom.
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:39
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:44
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:47
Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:50
Napisano 08 czerwiec 2019 - 13:07
Jakbyś pracowała to mogłabyś kupić mieszkanie na kredyt i spłacać go. Rata pewnie niewiele by sie różniła od czynszu.
Napisano 08 czerwiec 2019 - 13:10
Napisano 08 czerwiec 2019 - 14:06
Lata temu przywieźli mi 18 palet 1250 kg nawozu 4 krotnie miałem każdy worek w rękach. Dostałem takich buli głowy że nie mogłem miejsca znaleźć po miesiącu siostra wcisnęła mnie do znajomego neurologa ( jest lekarzem ) i na drugi dzień tomograf - diagnoza była że powiększone naczynia krwionośne uciskają na mózg - zalecenie - nie przemęczać się, ograniczyć pracę, a ja byłem w trakcie siewów i ponad 300 świń. Od tamtego czasu nawóz zamawiam w big-bagach, a chodowle zwinąłem za PiS , a wolny czas spędzam na międzynarodówce, tu sie nie nadźwigam chociaż nie zawsze ale dodatkowo wpadnie 20 - 50 euro za pół godziny.
Napisano 08 czerwiec 2019 - 15:16
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych