Skocz do zawartości

Zdjęcie

Patrioci dla Polski

Czy na pewno Niepodległa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 07 czerwiec 2019 - 00:53

Ale tą ustawę łatwo obejść na współudział, czyli na słupa. Ci co mają kupić to i tak kupiliby, a tylko mały grzeczny polski obywatel miał problem.
  • 0

#62 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:06

Wiem, że ten temat przyprawia już o mdłości, ale co do katastrofy smoleńskiej, to ja jestem zwolennikiem zamachu. W ogóle jestem zwolennikiem teorii spiskowych. Mówi się, że kazali pilotowi lądować, po mimo tego, że tłumaczył, że się rozbiją... A on bał się o pracę bardziej niż o życie i postanowił się jednak rozbić... W tym samolocie było poupychanych wiele wpływowych osób, które powinny lecieć oddzielnie. Miał też lecieć Tusk, który w ostatniej chwili się z tego wycofał. Potem Rosja, która wszystko utrudnia do tej pory...i zdjęcia rozbawionego Tuska z Putinem. PiS ciągnie w stronę komuny a PO przeciwnie. Ale obydwie partie całują się z Ameryką, a kłócą z Rosją. Jak źle mówię, to poprawcie. Ktoś mi wytłumaczy dlaczego kłócimy się z Rosją? To (chora) Ameryka jest tu wrogiem. Z drugiej strony globalizacja...
  • 0

#63 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:33

he, he. lubisz wtykać kij w mrowisko ?
  • 0

#64 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:51

To jest jeden z tych tematów, który dzieli Polaków. Kluczem do porozumienia jest zrozumienie obydwu stron i wyciągnięcie wspólnego mianownika. Nie chodzi o to, żeby się kłócić, tylko rozwiać niejasności, naprostować wizję odrodzenia naszego kraju, znaleźć gotowe rozwiązanie na porozumienie i walkę o nasz kraj. W którą stronę powinniśmy zmierzać, na wschód? Na zachód? A może odciąć się od "złego" świata...
  • 0

#65 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 10:56

jak chcesz się odciąć od złego jak wszystko jest złe. z niedalekiej historii do 89 byliśmy na wschodzie i to mimo woli, jak tylko nadażyła się okazja to fru do zachodu i co i guz nabity.
  • 0

#66 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:04

Przecież to jasne i oczywiste tylko PiSiory nie są w stanie tego zrozumieć że samolot o rozpiętości skrzydeł 37,55 m leciał i na wysokości 5 m zawadził za brzozę pancerną (znacznie mniejszy samolot EA-6B Prowler 3 lutego 1998 r. przeciął skrzydłem linę kolejki linowej więc materiał z którego była brzoza musiał być znacznie twardszy od liny kolejki linowej) przez co urwał 6,1 m skrzydła. Pozostało od osi samolotu ponad 12,5 m długości skrzydła czyli mniej niż 5 m na której skrzydło uderzyło w brzozę (tylko PiSiory w swojej zajadłości twierdzą że to więcej). Następnie samolot obrócił się na "plecy" i uderzył o ziemię. Oczywiście to urwane skrzydło podczas obrotu było pionowo w dół, ale nie zaczepiło o ziemię.

To przez PiSiorów stosunki są złe. Wprawdzie fakty są inne ale to tylko gorzej dla faktów. Pozdrawiam!

• 0

#67 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:37

DuzyGrzegorz, nie irytuj się tak. Cała ta komisja i dochodzenie jest g... warta. Ruscy wyniesli wrak na złom, zanim ci spostrzegli się, że spadli... A teraz chcą coś znaleźć po tylu latach.
  • 0

#68 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:46

Fakt jest taki że juz przed wylotem wszystko stało na głowie i w ostatniej chwili kilka osób się wycofało z lotu.
  • 0

#69 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 11:52

Piszesz tak, że już zaczynam się gubić czy jesteś pro czy anty PiS.
  • 0

#70 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:06

Kto jest wg Ciebie odpowiedzialny za złe stosunki z Rosją? I czy w ogóle powinniśmy tak się starać o stosunki z nią... To mimo wszystko krok w tył, a świat idzie do przodu. Popatrzcie na Amerykę. Jedzą sieciowe żarcie, bo jest tanie,bo rząd dopłaca do tego. Pszenica jest zmodyfikowana i nie zdrowa. Ludzie tyją, jak te świnie po tym. Nastąpi selekcja naturalna. Klasa robotnicza wymrze, bo nie jest już potrzebna. Wszystko będą robić roboty. To jest postęp.
  • 0

#71 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:18

Pisiory to szukają innych winnych.
W lotnictwie cywilnym takie lądowanie nie miało prawa być realizowane.
Rejs obsługiwali piloci wojskowi, gdzie żołnież jest tak szkolony gdzie niema myśleć tylko wypełniać tępo rozkazy, za żolnierza myśli dowódca, a kto był zwierzchnikiem sił zbrojnych na pokładzie ? ten powinien być oskarżony o współwine. tenże zwierzchnik może był doświadczonym pilotem? znającym problem i zagrożenie ?
jeśliby nie zaczepili o tą brzoze to byłaby następna a jeśli nie byłoby drzew w tym lesie to wylądowaliby w bagnie z tym samym efektem. Jeśli ktoś planowałby zamach to niemusiałby nic robić bo oni wszyscy już byli martwi po decyzji tępego lądowania na oślep. Po co strzelać do trupa ? no tak żeby zabić.
Decyzyjni o lądowaniu przegrali z naturą.
Lotnisko trudne, nieoświetlone, urządzenia nawigacyjne nie zkalibrowane , załoga nie znająca języka ( błędne decyzje korygujące lot po komunikacie z wierzy ) ignorancja komunikatu ,pul ap, Przed tą brzozą pilot zdecydował się odejść dając pełną moc to jest pewne . Więc może nie doszło do żadnego wybuchy tylko pilot zobaczył to drzewo i chciał go ominąć ? brzmi to tak samo sensownie jak zamach.
A lądowanie w chyba gruzji, kraju objętego wonjną to była odpowiedzialna decyzja ? . Już wtedy należało rozwiązać ten bodaj 11 pułk. A chasło po wyborach (roku nie pamiętam)" Plan zrealizowany panie prezesie " Czy to nie przypomina zabawy gówniarzy w piaskownicy ? Tak reprezentowany jest nasz kraj , albo elektryk albo góru w sekcie. Zbyt łatwo zgnoić człowieka by ktoś kto sie szanuje chciał zajmować się polityką i nie dla pieniędzy, a dla dobra całego kraju
Oczywiście są wyjątki, ale co można w pojedynke ?
Większa część społeczeństwa przywykła do brania. Kiedyś ludzie pracowali na chleb i dach nad głową a dziś samochód, wczasy egzotyczne, co 5 lat remont z wymianą mebli, i mażenie co by sie nie narobić a jak nie chce sie pracować to L4. a dlaczego płacić zus jak rolnik płaci mniej ? Ja za 55 lat byłem raz na zwolnieniu rok temu z zapaleniem płuc i to lekarz mnie wywalił na L4, niemal na siłe, dostałem za 31 dni 310 zł chorobowego.
  • 0

#72 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:30

już pisałemm byliśmy ze wschodem, teraz mamy zachód.
Spróbuj zabrać dziecku zabawke jak sie wciągnie w zabawę, to tak jest jak chcesz dwuch gigantów sprowadzić do równa. Tylko wyrósł za ich plecami 3 gigant który ma sórowiec, technologie również tworzy i masę rąk , głodnych chętnych pracy. a jak nie będą chętni to sie ich zmusi.
Ameryka jest chyba najbardziej zadłużonym krajem, Jak stracą prym to cza będzie oddać kraj wierzycielom.
  • 0

#73 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:39

Wiem, jakby nie było zamachu to sami by się wytłukli... Tego się teraz nie dojdzie, czy zamach czy nie... Ale ta pancerna brzoza... Coś w tym jest :D A co do rozdawnictwa. Nie jest tak, że ten co czeka jak mu dadzą, jeździ Mercedesem. Mi w mieście szło dużo więcej pieniędzy, bo chodziłam z dziećmi do sklepu i potrafiły na mnie wymusić w ciągu miesiąca przynajmniej z tysiaka na pierdoly.i gdzie ten Mercedes? Tutaj za to kasa idzie na kosiarki, taczki, piły itd. Nie jest łatwo żyć nawet jak obydwoje pracuje, najczęściej za najniższa. KRUS ma swoje plusy.
  • 0

#74 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:44

Czynsz w bloku płaciłam 700zl za dwa pokoje. Plus dodatkowe opłaty, jak się zuzylo więcej.
  • 0

#75 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:47

To w mieszkaniu u mamy, babcia płaci jeszcze więcej, bo ma ogrzewanie w gazie i 10metrow więcej czyli 60.ona płaci 1000zl, a emerytury 1800zl,jedna z lepszych.
  • 0

#76 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 12:50

Myśmy wynajmowali mieszkanie to z dopłatami do czynszu wychodziło 1500zl.
  • 0

#77 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 13:07

to i tak tanio wynajmowałaś.
Jakbyś pracowała to mogłabyś kupić mieszkanie na kredyt i spłacać go. Rata pewnie niewiele by sie różniła od czynszu.
  • 0

#78 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 13:10

W zasadzie to tak. Ja jestem po przejściach i chora, ale to inna sprawa, a mąż na umowie najniższa, wiesz jak jest...
  • 0

#79 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 14:06

wiesz co ? każdy z nas jest chory w jakimś stopniu. Ale jak ma ambicje to nawet inwalidztwo mu nie przeszkadza i coś zawsze się znajdzie. Ja całe życie zmagam się z alergią i mimo wszystko pracuje w rolnictwie i nie zrezygnuje z tego puki dam rady chodzić. Nie leczyłem się nigdy. a w czasie jakiś napadów wspieraĺem się lekami siostry. Od kiedy zlikwidowałem hodowle zdobyłem mnóstwo czasu, wykorzystała to moja mama i prawie 2 lata temu zarejestrowała mnie do alergologa a tam sie dowiedziałem że mam alergie na pyłki wszystkiego co kwitnie i jest badane , na sierść kota, grzyby (pleśnie) i coś tam jeszcze - na chemiczne związki badane nie. W dodatku po spirografi lekarz stwierdził astme i mimo wszystko będę robić to co robie, nie dam sie żadnej chorobie.
Lata temu przywieźli mi 18 palet 1250 kg nawozu 4 krotnie miałem każdy worek w rękach. Dostałem takich buli głowy że nie mogłem miejsca znaleźć po miesiącu siostra wcisnęła mnie do znajomego neurologa ( jest lekarzem ) i na drugi dzień tomograf - diagnoza była że powiększone naczynia krwionośne uciskają na mózg - zalecenie - nie przemęczać się, ograniczyć pracę, a ja byłem w trakcie siewów i ponad 300 świń. Od tamtego czasu nawóz zamawiam w big-bagach, a chodowle zwinąłem za PiS , a wolny czas spędzam na międzynarodówce, tu sie nie nadźwigam :) chociaż nie zawsze ale dodatkowo wpadnie 20 - 50 euro za pół godziny.
  • 0

#80 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 08 czerwiec 2019 - 15:16

To nie jest miejsce na to, ale dobrze, powiem Ci w czym rzecz. 20lat pierwsza ciąża. Zachorowałam na łuszczyce. Zostałam samotna matką bez alimentów. Miałam depresję i lęki. Mieszkałam z matką, byłam jej parobkiem, nie mogłam pogodzić żadnej pracy z tym powyższym. Leki sterydowe pogorszyły moja sytuację. Na dzień dzisiejszy jestem tredowata, m.in.dlatego wylądowałam na wsi. Czas leci, zdrowie też. Doszło zesztywniajace zapalenie stawów(ból),depresja została ale jest dużo lepiej odkąd nie mieszkam z matką oraz kilka innych chorób. Zmierzam do cukrzycy. Alergie mam od zawsze, więc wiem o czym mówisz. Starsza córka jest bardzo trudnym dzieckiem, wymaga dużo pracy i cierpliwości. Łuszczyca też pochłania bardzo dużo czasu,ale walczę o siebie, o zdrowie. Powoli wraca równowaga psychiczną. Głodówki lecznicze są super.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych