Napisano 09 czerwiec 2019 - 18:58
Napisano 09 czerwiec 2019 - 19:38
Ja nie pytałem który mógł czy miał wybrać tylko który wybrać nakazuje prawo międzynarodowe. Bo to tak jak na skrzyżowaniu. Jest sygnalizator który wyświetla sygnał zielony i jest znak ustąp pierwszeństwa przejazdu. Który należy wybrać bo przecież są ze sobą sprzeczne? Bezpieczniejszy czy ten który nakazuje prawo? Który Ty Kolego byś wybrał jako kierowca? Czy na pewno ten bezpieczniejszy czyli zastosował się do znaku ustąp pierwszeństwa? Pozdrawiam!
Napisano 09 czerwiec 2019 - 20:02
Na drodze wyższość ma sygnalizator świetlny a nad nim wyższość kierujący ruchem np. policjant, a nad nim prezes pis - wiadomo - góru
Napisano 09 czerwiec 2019 - 20:03
Podaj prawidłowe. Pozdrawiam!
Napisano 09 czerwiec 2019 - 20:03
Napisano 09 czerwiec 2019 - 20:09
Napisano 09 czerwiec 2019 - 22:11
Rozwiązanie czego? Ja prosiłem Cię Kolego Vademecum o prawidłowe porównanie bo moje odrzuciłeś bez uzasadnienia. Ty w odpowiedzi uciekasz od tematu zasłaniając się jakąś tezą. Robisz tak jak wszyscy wyznawcy "religii smoleńskiej" którzy wbrew dowodom materialnym udowadniają że to ś.p. Prezydent Lech Kaczyński doprowadził do katastrofy. Ja wszystko uzasadniam i opieram się na znanych dokumentach, powszechnie znanych. Nie używam takich argumentów jak np. żeby urwany fragment skrzydła leżał w miejscu gdzie został znaleziony to urwać się musiał gdy samolot był na wysokości 26 m bo nie wiem czy po katastrofie nie został przemieszczony. Na razie to Kolego Vademecum skłamałeś że piloci nie zastosowali się do komunikatu "pull up" bo nie mieli prawa się do niego zastosować ponieważ pierwszeństwo ma kontrola lotów. Skłamałeś że ten drugi samolot nie podjął próby drugiej lądowania. Otóż wg raportu Millera pierwsze podejście zostało przerwane gdy skrzydła samolotu były na wysokości 3-4 m nad powierzchnią pasa startowego. Otrzymał zgodę na drugie podejście które również zostało przerwane kilka m nad pasem startowym. O następną próbę lądowania nie wystąpił ale nie wiem dlaczego, czy z powodu konieczności pozostawienia odpowiedniego zapasu paliwa dla ewentualnego odejścia na lotnisko zapasowe czy z innych przyczyn. W raporcie Millera jest tu pewna sprzeczność. Mowa o tej próbie lądowania na stronach: 108, 128, 159, 160 i 167 raportu Millera.
Podałeś nieprawdę że samolot lądował. Nie mógł lądować bo ani parametry lotu ani brak zgody kontroli lotów nie zezwalała na lądowanie. Reasumując mam nadzieję że kolego będziesz miał odwagę aby odpowiedzieć na moje pytania i podasz to porównanie z uzasadnieniem dlaczego moje jest niewłaściwe.
Koleżanko nie wiem czy był zamach czy go nie było. Nikt odpowiedzialny nie potwierdzi ani jednej wersji ani drugiej bo postawienia jakiejkolwiek tezy wymaga sprawdzenia dowodów. A tych nie ma. Nie ma jednego, najważniejszego rejestratora, na drugim dziwnie "wyparowały" istotne fragmenty, a oba przestały działać przed katastrofą kiedy skrzydła samolotu były na wysokości 15 m nad powierzchnią ziemi. Nie wyjaśnione jest co się działo z samolotem w nocy przed wylotem i co robili ci spece od radarów. Brak wyjaśnienia mgły i jej dziwnej barwy, kierunku podejścia. Brak możliwości oględzin ciał przez Polskich lekarzy i to przesiewanie ziemi które widziała Ewa Kopacz po którym pozostały paszporty, fragmenty ciał czy kości jej praca za stołami sekcyjnymi ranię w ramię z kolegami rosyjskimi. Po co i w jaki celu były te kłamstwa! Jeżeli się to zestawi z potraktowaniem ludzi którzy w jakiś sposób zaszli za skórę Rosji (np. Litwinienko) wcale się nie dziwię że takie teorie o zamachu się pojawiają. I do tego cały atak na wszystkich tych co pilnują tak jak Kolega Vademecum, aby wszyscy mieli na tę sprawę pogląd identyczny z tym ogłoszonym przez MAC i zatwierdzonym przez PKBWL. No może nie identycznym bo wyznawcy religii smoleńskiej np. podają że ten IŁ-76 (nr rej. 78817) podjął jedną próbę podejścia.
Wiesz Koleżanko, każdy człowiek się różni od drugiego. Nie ze wszystkim co się dzieje w dobrej zmianie zgadzam się w stu procentach tak jak inni nie zgadzają się ze mną w stu procentach. Polityka to gra zespołowa i aby dobra zmiana zaistniała wszyscy musimy z czegoś co wg nas powinno znaleźć się w dobrej zmianie zrezygnować. Cieszę się że udało się wygrać i że mam w tym zwycięstwie bezpośredni udział. Oczywiście w czasie Rządu PO-PSL jedni tracili a drudzy zyskiwali. Ci drudzy zadowoleni z dobrej nie są, a gra jest o duże pieniądze. Inni są zastraszani przez tych co zarabiali na poprzednich rządach, choć przy wyborach zagłosowali na dobrą zmianę ale przy badaniu nie przyznali się. To właśnie te 5% różnicy między exit pool a rzeczywistymi wynikami ogłoszonymi przez PKW. 48 mld zł to była luka VAT i ktoś na tym zyskiwał. Około 20 miliardów zł to co traciliśmy na podatku CIT który zasilał finanse innych państw. Co najważniejsze rządy krajów żyjących z kapitału są zaniepokojone repolonizacją na której mogą stracić nie tylko Polski CIT ale ze względu na politykę repolonizacji i 98 mld zł dywidendy którą płacimy z zysku sprywatyzowanych przez zagraniczny kapitał przedsiębiorstw. To są pieniądze warte tego aby przypuścić atak na Polskę, i to bezpardonowy. Pozdrawiam!
Napisano 09 czerwiec 2019 - 22:32
Napisano 09 czerwiec 2019 - 22:44
Napisano 09 czerwiec 2019 - 22:45
Wojna, a dokładniej III wojna światowa moim zdaniem ma aktualnie status "hipotetyczna", jednak przemiany w tym zakresie idą w kierunku zmiany statusu na "możliwa". Te zmiany są dość szybkie. Polska też może być uwikłana w lokalny konflikt gdyż stoi na przeszkodzie globalizmowi. Nie chodzi tu o politykę Polski ale dążenie globalistów do sytuacji aby Francja, Niemcy i Rosja graniczyły ze sobą bo to jest gwarancja stabilności systemu globalistycznego. Pozdrawiam!
Napisano 09 czerwiec 2019 - 22:55
Napisano 09 czerwiec 2019 - 23:00
Napisano 09 czerwiec 2019 - 23:02
Zajmowałem się zawodowo przez kilka lat katastrofą smoleńską więc sporo wiem, ale nie tyle aby postawić jakąś tezę. Może są tacy którzy wiedzą więcej ale jak dotychczas nie podzielili się swoją wiedzą. Może to są ci od radaru?
Uważam że żaden semityzm czy antysemityzm nie jest potrzebny nikomu do szczęścia. Są działania dobre i szkodliwe których nie można przenosić na naród czy grupę etniczną. O semityzmie czy antysemityzmie nie rozmawiałem.
Raczej nieco po 2050. Następna wojna taka w klasycznym wydaniu z zajmowaniem terytorium będzie o żywność której rezerwy produkcyjne wyczerpią się przed 2060 rokiem. Jak prześledzisz zjawisko land grabbingu poznasz zasięg tej przyszłej wojny. Nie chodzi tylko o areał. Oczywiście wcześniej mogą być lokalne konflikty. Pozdrawiam!
Napisano 09 czerwiec 2019 - 23:08
Napisano 09 czerwiec 2019 - 23:31
Napisano 09 czerwiec 2019 - 23:38
Napisano 10 czerwiec 2019 - 05:44
Mam swoje przekonania i bronić ich będę. Co ma do znaczenia po katastrofie co robiła kopacz.
Przesianie moczaru na powierzchni katastrofy na głębokość 1 m jest nierealne a fragmenty w torfowisku mogą być nawet na 5 i 10 m . Nikt nie wspomina np. o pompach do wybierania wody podczas kopania na 1 m. moczaru. Ale jakie to ma znaczenie dla samej katastrofy? dla mnie żadne .
Pierwszeństwo ma kontrola lotów powiadasz? Tyle że piloci nie mieli kontaktu bo nie rozumieli języka, a dla mnie świadczy to o jeszcze większej beznadzieji całej wyprawy do smoleńska. Na pokłaezie samolotu to pilot jest decydentem i w przypadku zerowej widoczniści jego decyzje są na pierwszym miejscu. Nic nie zmieni tego że wygląda to jak banda dzieciaków walczy z prawami aeronautyki i naturą.
Napisano 10 czerwiec 2019 - 07:14
Dla jasności nie jestem ani po stronie pis ani po. jedni dzieciaki a drudzy szubrawcy.
Napisano 10 czerwiec 2019 - 09:29
Napisano 10 czerwiec 2019 - 09:57
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych