Skocz do zawartości

Zdjęcie

Patrioci dla Polski

Czy na pewno Niepodległa?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
449 odpowiedzi w tym temacie

#141 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:41

cały czas o tym przecież mowa, pazerność na władze, pewność siebie chodźby wawel.
Chciałbyś pochować kogoś ważnego dla ciebie wśród protestów i ludzi zdolnych do profanacji ?

A co to za pazerność na władzę skoro wygrał wybory i ludzie go wybrali? Tusk tez mógł, ale przegrał. Ludzie go nie chcą. A ciągle uważa, ze jest niezastąpiony.  przegrywa każde.  Żadna. Zginął tragicznie w niewyjaśnionych okolicznościach. A, że gra ł przeciwko Moskwie nie trudno wiec o sprawcę tej tragedii. Jak pokazał przyszłość miała rację, że poparł Gruzję. Piłsudski także był mocno kontrwersyjny, tak samo jak władzcy Polscy tam lezący.

• 1

#142 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:43

kolego polska odrazu chciala komisji międzynarodowej, ale teren rosji a rosyjskie prawo obowiązuje,
Była polska komisja ale sam wiesz jak długo trwało udostępnienie szczątków i innych oczywiście nie wszystkich

Nie kłam kolego. Tusk zgodził się od razu na to co zapronowała Rosja i Putin. Są konwencje , które jasno określają podmioty takich spraw i jakie są możliwości wyboru.  Problem w tym, że teren nie ma nić do tego. W tym przypadku obowiązuje przepisy międzynarodowe dot. lotu szczególnego znaczenia. Ciał dał Tusk bo tak mu było wygodnie. Zresztą tak się bał Putina, że zgadza ł się na wszystko.

• 1

#143 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:46

też nie mówcie o mielonce z ciał bo trza mieć wyobraźnie żeby pomyśleć co sie dzieje z ciałem człowieka po zdeżeniu z ziemią przy takiej prędkości. uderzenie przy 140 km/h powoduje rozerwanie organów wewnętrznych zmącenie mózgó. tu było sporo ponad 200 i uderzenie górą samolotu , najcieńszą częścią. jeszcze wyposażenie samolotu. Można to porównać że ci ludzie przelecieli jak mięso podczas mielenia na maszynce przez sitko - niestety
  • 0

#144 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:49

kolego nie posądzaj mnie od razu o kłamstwo ! polska chciała ale mogli se robić tu w polsce. Ruscy nie udostępnili wraku, skrzynek i powiedzieli że udostępnią po swoim śledztwie, a wiesz ile lat to trwało. komisja by była a nie mieli by materiału do badań.
  • 0

#145 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:49

też nie mówcie o mielonce z ciał bo trza mieć wyobraźnie żeby pomyśleć co sie dzieje z ciałem człowieka po zdeżeniu z ziemią przy takiej prędkości. uderzenie przy 140 km/h powoduje rozerwanie organów wewnętrznych zmącenie mózgó. tu było sporo ponad 200 i uderzenie górą samolotu , najcieńszą częścią. jeszcze wyposażenie samolotu. Można to porównać że ci ludzie przelecieli jak mięso podczas mielenia na maszynce przez sitko - niestety

Pytanie tylko czy było to bo ew . wybuch czy te z nie? Poza tym wg., Anodiny czy komisji Millera samolot się rozbił o brzozę , a nie o ziemię, Brzoza nie miała 100 m. Samolot szedł ślizgiem do lądowania, a nie pikował w ziemię.

• 0

#146 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:50

kolego nie posądzaj mnie od razu o kłamstwo ! polska chciała ale mogli se robić tu w polsce. Ruscy nie udostępnili wraku, skrzynek i powiedzieli że udostępnią po swoim śledztwie, a wiesz ile lat to trwało. komisja by była a nie mieli by materiału do badań.

Ja Cie nie posądzam. Tylko ty piszesz kłamstwo. Polska pod opcją Tuska wybrała najgorsza możliwość rozwiązania tej sprawy. Dlaczego pytaj Tuska.

• 0

#147 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:52

No właśnie i do dziś nie masz ani wraku, ani skrzynek. Wszystko jest wyssane z palca. A jedyny dowód to, że samolot się rozbił, spadł. I tyle wiemy. Tusk zgodził się na śledztwo rosyjskie i to był podstawowy błąd.

• 0

#148 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:53

wracając do pochówku to adamowicza nikt nie chce z tej katedry wywalićm, a wawel ? ciągłe manifestacje a znajdzie sie jakiś fanatyk i narobi dziadostwa i co ? chciałbyś grzebać bliską osobe wśrud wrogów i nienawiści ? ( już musze dosadnie
  • 0

#149 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:57

wracając do pochówku to adamowicza nikt nie chce z tej katedry wywalićm, a wawel ? ciągłe manifestacje a znajdzie sie jakiś fanatyk i narobi dziadostwa i co ? chciałbyś grzebać bliską osobe wśrud wrogów i nienawiści ? ( już musze dosadnie

Nie słyszałem, że ktoś Prezydenta chce usunąć z Wawelu. Były sprzeciwy czy go tam pochować.Pewne jest, że duża część społeczeństwa też jest oburzona pochówkiem osoby Adamowicza w katedrze gdy ciążyły na nim zarzuty ukrywania dochodów.

• 0

#150 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 10:58

Odpowiedź masz powyżej. Miłosz tez został  pochowany na skałce w Krakowie choć wiadomo, że jest kapusiem UB.

• 0

#151 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:07

Wydaje mi się, że bylo tak jak mówi Vademecum, ale nie zdziwi się jak to sprawka Tuska. Wszak bez względu na okoliczności to i tak jest zawsze jego wina :D Na 10 rudych 11 fałszywych.
  • 0

#152 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:08

A potem cyk, do Brukseli...
  • 0

#153 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:14

Nigdy nie palalam miłością do Kaczyńskich, ale Lech był jednak prezydentem. Dajcie już spokój z tym Wawelem.
  • 0

#154 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:15

Wydaje mi się, że bylo tak jak mówi Vademecum, ale nie zdziwi się jak to sprawka Tuska. Wszak bez względu na okoliczności to i tak jest zawsze jego wina :D Na 10 rudych 11 fałszywych.

Czyny świadczą przeciwko niemu. Zresztą co by nie napisać to i tak jest na to za późno. Aa ta jego służalcza postawa wobec Rosji czy Niemiec została mu nagrodzona. stanowiskiem na którym reprezntacyjnym, ale dającym małe możliwości działania., Zresztą w jego przypadku to akurat bardzo dobrze wyszło. skoro zawsze podkreśla będąć premierem,,.. , że co ja mogę zrobić... " Faktycznie na tym poziomie niewiele może. Jedyne co mógł to równać w dół. I takim się otaczał.

• 0

#155 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:15

A potem cyk, do Brukseli...

Bruksela była nagrodą.

• 0

#156 Sołtys Michał

Sołtys Michał

V.I.P

• Użytkownik
  • 1007 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:17

Nigdy nie palalam miłością do Kaczyńskich, ale Lech był jednak prezydentem. Dajcie już spokój z tym Wawelem.

Wawel to miejsce szczególne dla Polski. Ale bądzmy uczciwi nie wszyscy królowie czy wodzowie spoczywaj ący tam zasługują na to miejsce.

• 0

#157 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:18

nie zamierzam nikogo o nic pytać, i wcale mnie to nie interesuje ,. wiem że sensownej opcjinie było bo wszystko uzależnione od rosji
  • 0

#158 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:21

ale wawel, królowie to historia dawno zamknięta i nikt nie powinien mieszać współczesności .
  • 0

#159 Jaga

Jaga

V.I.P

• Użytkownik
  • 1385 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:26

To ma niewielkie znaczenie gdzie gnije trup..., ani o ile pomników się potkniesz, dzieci to wyburza...
  • 0

#160 Vademecum

Vademecum

V.I.P

• Użytkownik
  • 8629 postów

Napisano 11 czerwiec 2019 - 11:31

oby
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych