Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jak masz rudą wode a i sąsiedzi też taką mają to masz problem bo to nie rury, to woda jest na pokładzie żelazowym i nic tylko cza do wodociągu miejskiego podłączyć się.

Są takie tereny gdzie wody nieda sie wykorzystać spożywcza, możesz ją odstaćm ale co to za.życie, i nie wiadomo co prócz zelaza w niej jest

Posted
Oby była na zelazie, może meteory będą mnie omijać ;). W okolicy nie ma żadnego jeziora, więc może coś w tym jest. Mieszkam chyba na najmniejszej wiosce w Polsce. Rzadko kiedy jest na mapach ;) nigdy tu nie będzie wodociągu. Jedyne co to próbować z głębsza studnia.
Posted

a ja jestem zafascynowany krajem w ktorym teraz jestem, pochodziłem troche, a później wybiore sie nad może , może nie wszystko prywatne , ogrodzone jak nad adriatykiem.

Masa zieleni, wody, ptactwa a wewnątrz urządzona wioska taka powiem z przed 100 lat. a na około zwierzęta gospodarkie łącznie z bydłam i świniami , kury, kaczki, gęsi, pawie, indyki wszystko łazi gdzie chce ogrodzone siatką 120 cm albo mniej, te kury i poza ogrodzeniem . Wśród tego domki kryte trzciną bo tu słomą chyba nie kryli, wiatrak, młyn, wyspa z 2 ha wszystkiegood ulic pas drzew i groble z wodą a w środku tego plac zabaw dla najmłodszych i starszych ze ściankami itd itp.

Posted
jedynie odwiert do niższego pokładu jak jest ? Powinno to być w gesti gminy żeby zrobić studnie głębinową i wodociąg dla mieszkańców. nie wiem kogo tam masz wujta czy burmistrza ale mieszkańcy powinni składać wniosek, woda to podstawa, droga, kanalizacja, komunikacja, gaz :) Elektryczność zapomniaoem
Posted

Przez określenie hołota nie miałem na myśli polaków tylko ludzi bez inteligencji, naród pozbawiony inteligencji . Było coś o ptaszkach w klatce ? - po rozbiorach bodaj Kra..... nie chciałbym przybabolić

To dalej są Polacy jakbyś nie wiedział. 

Posted

Nie podoba mi się to, że Ameryka miesza w Polsce. Wszędzie tam gdzie pojawia się Ameryka, pojawia się wojna. Polska kupuje demobil od wroga. Brawo my.

Jak każe mocarstwo o zasięgu miliatrnym dot. całego świata. To samo robi Rosja. Tylko jeszcze bardziej brutalnie i bezwzględnie. 

Posted

Raczej broń produkowana obecnie, demobil to broń wycofana z produkcji i z armii.

Taki cudzysłów... Ameryka nie będzie tym walczyć co wrogom sprzedała. Będą mieli nowsze, lepsze, zaprojektowane żeby zniszczyć te którymi teraz handluja.
Posted

Taki cudzysłów... Ameryka nie będzie tym walczyć co wrogom sprzedała. Będą mieli nowsze, lepsze, zaprojektowane żeby zniszczyć te którymi teraz handluja.

To norma, sprzedają sprzęt sprawdzony na wojnie. Taki, który jest niezawodny. Poza tym wrogowie maja inną broń a ew. zdobyczny. 

• 3 weeks later...
Posted
Przenoszę temet Ziobry tutaj. Jakby się tak zastanowić... Ziobro mówi o szajce kontaktów, ręką myje rękę... Może i coś w tym być... Facet nagle umiera, a niby wszystko tak perfekcyjnie szło... Może Ziobro miał jakieś uzasadnione podejrzenia, skoro tak mu zależało na tym. Nie wiem, musiałabym się doedukowac w temacie...po tylu latach sprawa jest raczej nie do wyjaśnienia, więc i Ziobro dawno powinien odpuścić, a lekarze... Jednemu mogą uratować życie, innemu bezkarnie odebrać za korzyści powiedzmy majątkowe.
Posted

wiesz co, żeby lekarza, profesora i cały zespół takowych oskarżać to cza mieć niezbite dowody.

Myślisz że jak ktoś poświęca się nauce i ratowania ludzi może pochciwić się na pieniądze ?

ktoś kto wydaje ponad 360 publikacji ? I to jeszcze czterek lekarzy ?

Jakby była jakaś afera to by o niej grzmiało , a tu nic, więc skąd takie podejrzenia ?

Pomijając już sam fakt, to myślisz że posądzanie biegłych o zawyżenie opini i zmiana prawa w kierunku zaostrzenia kar dla takich to jest normalne ? a zmiana prawa na przeżucenie takich kosztów na skarb państwa to normalne ? sprawa z własnego powództwa ? tam poszło o setki tysięcy złotych ?

Afery niema, lekarze uniewinnieni, zapłacili za wszystko podatnicy - komuniści nie byli tak bezczelni w polsce, tak było za Stalina, berii , jerzowa. Jerzow w taki sposób oskarżył ( tam była tylko jedna kara, kara śmierci ) i zamordował 5% społeczeństwa

Posted
Trochę poleciał, fakt, ale tak się ułożyło :P skąd wziąść tyle kasy? Heheh, zawojaczył, a czy miał powód czy tylko zabawa w żołnierzyka, nie wiem... Po co byłoby to wszystko... Choć może to mamuśka bardziej zakrecila wszystkim niż sam Ziobro. Może liczyła na odszkodowanie ;) Ludzie są tylko ludźmi i weź tu rzuć kamieniem :) a że biegli będą ponosić jakąkolwiek odpowiedzialność to chyba dobrze niż mieliby być bezkarni w razie co.
Posted
Mój ojciec był policjantem. W zamierzchłych czasach jego świetności i starych układów, nie było rzeczy niemożliwych. Pasy zaczęłam zapinac jak przeszedł na emeryturę ;) nie mówię o jakiś przekretach z jego strony, bo uczciwy, prawy człowiek, ale w razie co, nietykalny. To wyobraź sobie co się dzieje tam wyżej... Jeden telefon i jakiś nieszczesnik nie ma pracy, albo idzie siedzieć itp. Ręka, rękę myje.
Posted
Miałam może z 14 lat,robili takie sondaże w gimnazjum, kto jest za a kto przeciw wejściu do unii. W mojej klasie 4 osoby były przeciwko. Nauczyciel pyta się mnie dlaczego jestem na nie? Będziemy dostawać dotacje, zbudują drogi, dogonimy zachód... A ja mowie: facet, nie ma nic za darmo! Wszystko 3 razy oddamy... Pomijając, że jak unia coś wymyśli to polska podkula ogon i wykonuje. To wszystko było już wtedy wiadomo.
Posted

Jednak są pewne granice i znanomości wszystkiego nie załatwią.

i ja też uważałem że mamy zbyt słaby start względem bogatych obywateli uni, ale jak już jesteśmy w tym bagnie to niema odwrotu.

• 1 year later...
  • 2 years later...