Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Ten temat jest ogólny.Jest skierowany do wszystkich podlasian. Chcę się dowiedzieć czym zajmują się rolnicy w moim województwie. Prosze o wpisy rolników z podlasia piszcie czym się specjalizują wasze gospodarstwa.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
W moim rejonie tzn gmina Łomża to większość osób nastawiona jest na Produkcję mleka co niestety przekłada się na cenę ziemi i z tego co zauważyłem to ceny maszyn na Podlasiu też nie są małe.
Posted

Oczywiście:D

Właśnie między innymi dla tego stworzyłem ten temat.Abyśmy się wymieniali wiadomościami z regionu.Mam nadzieje że jest więcej osób z podlasia na naszym forum.Zapraszamy:exclamation:

Posted
Jest nasz już trzech.Ja jako prezes tego kółka ( chyba moge tak się mianować przecięż to ja założyłem to kółko) zapraszam innych z naszego pięknego województwa do przyłączenia się do nas na pewno będzie mam raźniej:D
Posted

Poniewarz mineło kilka dni kółko uznaje za otwarte:DKażdy z naszej trójki członków:

-Adams,

-Ojciec,

-konrad123450@onet.pl,

Może w tym temacie wpisywać swoje problemy dotyczące naszego województwa. Dzięki temu kółku będziemy mogli porównywać np.:

-ceny mleka,

-ceny mięsa,

-ceny pasz,

tylko w naszym województwie.Dzięki temu będzie nam łatwiej wyłapać jakiekolwiek różnice.

Gdyby ktoś chciał się dopisać serdecznie zapraszam:exclamation:

Założyciel:

Adams:exclamation:[/size]

Posted

Konrad ile dajesz koncentratu na sztukę masz mieszalnik? czy sam mieszasz?

Ja biorę paszę z makówki Firma Farmpasz Pierwszą pasze jaką kupiłem to wziąłem od nich i od tamtej pory jestem ich klientem pasza jak dla mnie bardzo dobra.

Posted

Adams a pasze dla krów mlecznych orientujesz się w jakiej są cenie w Sano?

Ja płace 1130 zł/t

Zapytam się ojca (mojego).Bo on to kupuje te pasze.A ty też s sano kupjjesz?

Posted

Tato coś mi mówił że 5100zł za tone mleka zastępczego dla cieląt.

2400zł za tane koncentratu dla świń. ( tylko my kupujemy workami a nie tonami ) więc do było liczenie w biegu.Więc bardzo się na te ceny nie nastawiaj. A dotychcasz w jakiej firmie kupowałeś?