Adams Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 Witam!Ten temat jest ogólny.Jest skierowany do wszystkich podlasian. Chcę się dowiedzieć czym zajmują się rolnicy w moim województwie. Prosze o wpisy rolników z podlasia piszcie czym się specjalizują wasze gospodarstwa. Quote
Ojciec Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 W moim rejonie tzn gmina Łomża to większość osób nastawiona jest na Produkcję mleka co niestety przekłada się na cenę ziemi i z tego co zauważyłem to ceny maszyn na Podlasiu też nie są małe. Quote
Adams Posted February 1, 2012 Author Report Posted February 1, 2012 U mnie sytuacja podobna. Ja jestem z powiatu białostockiego. Quote
Ojciec Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 Poszukuję zgrabiarki jak gdzieś natkniesz się na ładny sprzęt to daj znać. szerokość nie mniejsza niż 4 metry Quote
Adams Posted February 1, 2012 Author Report Posted February 1, 2012 Oczywiście:DWłaśnie między innymi dla tego stworzyłem ten temat.Abyśmy się wymieniali wiadomościami z regionu.Mam nadzieje że jest więcej osób z podlasia na naszym forum.Zapraszamy:exclamation: Quote
konrad123450@onet.pl Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 u mnie w gm.Tykocin też większość na mleko Quote
Adams Posted February 1, 2012 Author Report Posted February 1, 2012 Witaj Konrad:exclamation:Wśród nas podlasian z forum. Wiem że w waszej gminie mleko:DMam tam znajomych:P Quote
Kronel Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 Szanowni koledzy czy ja również mógłbym dołączyc do Waszgo kółka? Jestem z Wielkopolski ale za to mieszkam pod lasem, czyli chyba jestem Podlasinem? Quote
Adams Posted February 1, 2012 Author Report Posted February 1, 2012 Może stwórz własne wielkopolso-podlaskie:P Quote
konrad123450@onet.pl Posted February 1, 2012 Report Posted February 1, 2012 a skąd jesteś Adams Quote
Adams Posted February 3, 2012 Author Report Posted February 3, 2012 Jest nasz już trzech.Ja jako prezes tego kółka ( chyba moge tak się mianować przecięż to ja założyłem to kółko) zapraszam innych z naszego pięknego województwa do przyłączenia się do nas na pewno będzie mam raźniej:D Quote
Adams Posted February 4, 2012 Author Report Posted February 4, 2012 Poniewarz mineło kilka dni kółko uznaje za otwarte:DKażdy z naszej trójki członków:-Adams,-Ojciec,-konrad123450@onet.pl,Może w tym temacie wpisywać swoje problemy dotyczące naszego województwa. Dzięki temu kółku będziemy mogli porównywać np.:-ceny mleka,-ceny mięsa,-ceny pasz,tylko w naszym województwie.Dzięki temu będzie nam łatwiej wyłapać jakiekolwiek różnice.Gdyby ktoś chciał się dopisać serdecznie zapraszam:exclamation: Założyciel:Adams:exclamation:[/size] Quote
konrad123450@onet.pl Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 dla mnie za mleko płacą 1.32 mleko oddaje do Moniekmięsa nie wiem bo dawno nie sprzedawałem ja kupuje tylko koncentrat dla krów za 1650zł tona z prowimi Quote
Adams Posted February 4, 2012 Author Report Posted February 4, 2012 U mnie 89 groszy w OSM Hajnówka.Mięsa też nie pamiętam a koncentrat dla świń (pamiętam tylko) to za worek 32 złote. Quote
Ojciec Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Konrad ile dajesz koncentratu na sztukę masz mieszalnik? czy sam mieszasz? Ja biorę paszę z makówki Firma Farmpasz Pierwszą pasze jaką kupiłem to wziąłem od nich i od tamtej pory jestem ich klientem pasza jak dla mnie bardzo dobra. Quote
Adams Posted February 4, 2012 Author Report Posted February 4, 2012 My kupujemy najwięcej z ,,sano'' (polecam).M.in.mlekozastępcze ,koncentraty.itp. I brat kupuje pasze królikom. Quote
Ojciec Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 Adams a pasze dla krów mlecznych orientujesz się w jakiej są cenie w Sano?Ja płace 1130 zł/t Quote
konrad123450@onet.pl Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 niestety nie mam mieszalnika może coś polecicie a koncentratu daje zależy od sztuki a lepszym to ponad 1kg dziennie Quote
konrad123450@onet.pl Posted February 4, 2012 Report Posted February 4, 2012 napiszcie co dajecie krowom mlecznym i w jakich ilościach Quote
Adams Posted February 5, 2012 Author Report Posted February 5, 2012 Quote Adams a pasze dla krów mlecznych orientujesz się w jakiej są cenie w Sano?Ja płace 1130 zł/t Zapytam się ojca (mojego).Bo on to kupuje te pasze.A ty też s sano kupjjesz? Quote
Ojciec Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Nie ale zajeżdżają do mnie co jakiś czas i namawiają na paszę ale ceny nie chcą podać. Quote
Adams Posted February 5, 2012 Author Report Posted February 5, 2012 Tato coś mi mówił że 5100zł za tone mleka zastępczego dla cieląt.2400zł za tane koncentratu dla świń. ( tylko my kupujemy workami a nie tonami ) więc do było liczenie w biegu.Więc bardzo się na te ceny nie nastawiaj. A dotychcasz w jakiej firmie kupowałeś? Quote
Ojciec Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 Ja hoduje krowy mleczne pasze biorę w Firmie Farmpasz z Makówki firma . Quote
konrad123450@onet.pl Posted February 5, 2012 Report Posted February 5, 2012 ja biore krowom z provimi Quote
Recommended Posts