Jump to content

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Jeździ ale tylko do najbogatszych ja nie zaliczam się do tej grupy chociaż mnie namawiano żebym spróbował ich paszy dla krów i wóz paszowy wziął od nich przy okazji ale nie korzystam z ich usług za droga firma dla mnie.
Posted

Bo ja to ogólnie mieszkam w mała rozwiniętej gminie.Jest tylko paru z duża ilością hektarów. I wcale nie jeździ nigdzie.

A tak swoją drogą gdzie dajecie mleko? Do jakich mleczarni? Macie zbiorniki? Jak duże?

Posted

Nawet pomiędzy zbiornikami może być około 40 groszy różnicy

Odświeżę temat bo jakoś nikt się do tej pory nie odezwał

No a ja mam pytanie o opinie firmy BIOGAZ działają w całym kraju ale mnie interesuje co myślą gospodarze z podlasia

Czy to faktycznie firma która chce współpracy z korzyścią dla obu stron czy kolejni wyzyskiwacze rolników

Posted
Ja sieję owies i kukurydzę z chęcią przestawił bym się na samą kukurydzę ale musi być zmianowanie. Kukurydze na pasze zastanawiam się nad siewem kukurydzy na ziarno.
Posted

Dzięki za odzew.I jeszcze kolejne pytanie.Jaka u was w okolicy przeważają klasy ziemi? Jaka jest ziemia? (mokra czy sucha?)

To może ja. Ziemia zróżnicowana. Klasy od 3 do 6, i mokro i sucho:P

Pozdrawiam:D

• 3 weeks later...
  • 4 months later...
Posted
w porządku wszystko zostało zebrane na czas; mało tego było ale zawsze to coś, deszcze od jakiegoś czasu ciągle padają jeszcze stoi 1,5 ha trawy pierwszy pokos i nie wiem czy przed zimą zdołam tam wjechać.
Posted
U mnie na rzepak i jęczmień ozimy zebrany. Reszta zbóż już gorzej Do 7 sierpnia (początku deszczów) rolnicy zebrali 50% a potem ciągle lało było tylko trochę przerwy to po trochu pokoszono i zostało jakoś 25% tak przynajmniej jest w najbliższej okolicy bo w innych rejonach to gorzej:(