Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 Ciekawe skąd w epoce Romantyzmu mieli tyle weny albo w epoce oświecenia tyle wiedzy? Itd itd Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Żaden pic. To kościół zabrania patrzeć w gwiazdy, żebyście prawdy nie poznali. To propaganda KK. Gwiazdy mają wpływ na wszystko.Na odpływy i przypływy..., ale zaraz tam na wszytsko. Jak chcesz to możesz patrzeć kto Ci zabroni? Jest nawet nauka zajmująca się gwiazdami. KK gdyby zabraniał nie wspominałby o gwieździe betlejemskiej. Byłaby passe. Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Ciekawe skąd w epoce Romantyzmu mieli tyle weny albo w epoce oświecenia tyle wiedzy? Itd itdA w starożytnym Egipcie? Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 Powtarzam jeszcze raz, Biblię napisali Słowianie, czcziciele niebios gwiaździstych. Żydom nie udało się wszystkiego wymazać z Biblii. Ta prawda tam jest, tylko wy nie umiecie jej odczytać. Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 Zapytaj księdza, jakie stanowisko ma Kk w sprawie horoskopów, bo o tym mowa... Otóż wg KK horoskop czyli nauka o wpływie gwiazd na ludzkie zachowanie, na przyrodę, na pogodę itp to SZARLATAŃSTWO. Kk zawsze się przed tym bronił, obracając kota ogonem, że wiedźmy (kobiety posiadające wiedze) to diabelskie pomioty, a horoskopy to dzieło diabła. Ale...Łatwiej jest człowieka oszukać, niż wytłumaczyć mu, że został oszukany. Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Powtarzam jeszcze raz, Biblię napisali Słowianie, czcziciele niebios gwiaździstych. Żydom nie udało się wszystkiego wymazać z Biblii. Ta prawda tam jest, tylko wy nie umiecie jej odczytać.To poproszę o żródła tej legendy jakoby by Biblie napisali Słowianie Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Zapytaj księdza, jakie stanowisko ma Kk w sprawie horoskopów, bo o tym mowa... Otóż wg KK horoskop czyli nauka o wpływie gwiazd na ludzkie zachowanie, na przyrodę, na pogodę itp to SZARLATAŃSTWO. Kk zawsze się przed tym bronił, obracając kota ogonem, że wiedźmy (kobiety posiadające wiedze) to diabelskie pomioty, a horoskopy to dzieło diabła.Ale...Łatwiej jest człowieka oszukać, niż wytłumaczyć mu, że został oszukany.W sumie racja , horoskop to raczej ciekawostka niż nauka. A ta nauka ro nie astronomia czasem Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 To poproszę o żródła tej legendy jakoby by Biblie napisali Słowianie Do tego potrzebna jest umiejętność samodzielnego myślenia. Studia religioznawcze, historyczne,językowe,astrologiczne, archeologiczne. Nie zachował się dokument, w którym byłoby napisane, że to o czym mówię to prawda, bo KK WSZYSTKO SPALIŁ!!! Nie ma JEDNEJ KARTKI PAPIERU W KTOREJ BYLOBY TAK NAPISANE, bo i tak byś nie uwierzył. Są zabytki, wykopaliska, baśnie, przysłowia, powiedzonka. Najwięcej wiedzy zachowało się w hinduskich wedach, bo tam nie dotarło chrześcijaństwo. Są kroniki, są różne dzieła literackie Polskiej Szlachty. Tam szukaj prawdy. Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 I zastanów się następnym razem, zanim mi powiesz, że KOSMOS nie ma żadnego wpływu na tą maleńką Ziemię. Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 Są na to wszystko dowody, jak i na to, że głagolica, protoplasta j.polskiego, jest pierwszym udokumentowanym językiem świata i posługiwala się nim cała ziemia. To jest niepodwazalne. Oczywiście nie ma kartki papieru, na której byłoby tak napisane. Jest głęboka analiza języków świata. Głagolica jest w istocie językiem polskim. Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Do tego potrzebna jest umiejętność samodzielnego myślenia. Studia religioznawcze, historyczne,językowe,astrologiczne, archeologiczne. Nie zachował się dokument, w którym byłoby napisane, że to o czym mówię to prawda, bo KK WSZYSTKO SPALIŁ!!! Nie ma JEDNEJ KARTKI PAPIERU W KTOREJ BYLOBY TAK NAPISANE, bo i tak byś nie uwierzył. Są zabytki, wykopaliska, baśnie, przysłowia, powiedzonka. Najwięcej wiedzy zachowało się w hinduskich wedach, bo tam nie dotarło chrześcijaństwo. Są kroniki, są różne dzieła literackie Polskiej Szlachty. Tam szukaj prawdy.Domniemanie bez podania faktów. czyli plotki, legendy. Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 I zastanów się następnym razem, zanim mi powiesz, że KOSMOS nie ma żadnego wpływu na tą maleńką Ziemię.ja się zastanowiłem, ty nie. Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Są na to wszystko dowody, jak i na to, że głagolica, protoplasta j.polskiego, jest pierwszym udokumentowanym językiem świata i posługiwala się nim cała ziemia. To jest niepodwazalne. Oczywiście nie ma kartki papieru, na której byłoby tak napisane. Jest głęboka analiza języków świata. Głagolica jest w istocie językiem polskim.Czyli gdzie te dowody? Bo na razie ich brak, oprócz legend i bajek ") Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 Językoznawstwo, religioznawstwo, historia włącznie ze starożytną,odkrycia archeologiczne, w tym dokumenty, wyryte płyty kamienne, złote, kroniki, sanskryt itd. Polska wiara została wytrzebiona. Każdy kto głosił prawdę, płonął na stosie, dlatego prawda jest przemycona w naszych bajkach i przysłowiach. Przez to wszystko dostałam krwotoku. Jestem zmęczona tym ignoranctwem. Nie chcesz słuchać to nie słuchaj. Twoja dusza, Twoja sprawa.Kontemplacja na dziś to: śmierć pierworodnych. Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Teorie, domniemania, Nie ma czegoś takiego jak Polska wiara? Bo Polski nie było. Możemy co najwyżej mówić o staro słowiańskich zwyczajach, obrządkach, gusłach. Oczywiście dużo tego można spotkać w życiu codziennym z tym, że to nie jest wiara. No chyba, że wiara w Słońce, ale to było charakterystyczne dla wszytskich pradawanych wierzeń, guseł nie tylko na terenie obecnej Polski. nad Nilem, w Afryce, półwyspie Apenińskim, celtyckich czy germańskich, a właściwie heutońskich. Tak, że nie jest prawdą, że dotyczy to tylko plemion słowiańskich. Znak niespodzianego krzyża do dziś jest aktualny w środowisku podhalan. Jako rodzaj tradycyjnych symboli, A odnosi się bez pośrednio do kultu słońca. Pozostał jako symbol, a nie jako religia czy wiara. Quote
Jaga Posted March 19, 2021 Author Report Posted March 19, 2021 Chrystus to zatem w Twoim mniemaniu gusła, a ja niedouczony głupek. Chyba sobie włączę TVN, może się czegoś nauczę. Studia o których wspominałam, to w rzeczy samej bajki dla dzieci, ot ciekawostki, rozrywka zamiast kina, dla studentów co niechcą zrobić normalnych studiów, np. Prawniczych. Język polski i nasi wielcy pisarze to w rzeczy samej schizofrenicy, którym nie chciało się normalnie pracować, np. przy świniach. Kończę już tą dyskusję, bo to nie ma żadnego sensu....Nie obudzicie się, dopóki was grom z jasnego nieba nie strzeli ( wiem z doświadczenia,, e..,tzn. z bajek). Quote
Sołtys Michał Posted March 19, 2021 Report Posted March 19, 2021 Chrystus to zatem w Twoim mniemaniu gusła, a ja niedouczony głupek. Chyba sobie włączę TVN, może się czegoś nauczę. Studia o których wspominałam, to w rzeczy samej bajki dla dzieci, ot ciekawostki, rozrywka zamiast kina, dla studentów co niechcą zrobić normalnych studiów, np. Prawniczych. Język polski i nasi wielcy pisarze to w rzeczy samej schizofrenicy, którym nie chciało się normalnie pracować, np. przy świniach. Kończę już tą dyskusję, bo to nie ma żadnego sensu....Nie obudzicie się, dopóki was grom z jasnego nieba nie strzeli ( wiem z doświadczenia,, e..,tzn. z bajek).Skoro tak sądzisz i się nie uczysz sama na własnym przykładzie to cóż można począć, że bajkami żyjesz. Nigdzie nie napisałem, że jesteś głupia, To twoje słowa. Chrystus gusłem? znowu stwierdzenie świadczące o barku zrozumienia i umiejętności pojmowania własnych słów. Muisz się zastanowić co piszesz. Bo jak widać sama masz z tym problem. Quote
Recommended Posts