Jump to content

Recommended Posts

Posted

no i co z tego wynika, jak zwykle cza se policzyć i niewiadomo co z czym . Jak ktoś ma dużo to ma z czego ponosic większà składke a i adekwatnie więcej dostanie. Wiec nie wiem co masz za niósa ???

Poniżej tysiąca emerytura i kolejki do specjalistów. cza samemu sobie zadbać o przyszłość.

Posted
powiedział bym że bardzo dużo niższe.. Wiele rolników płaciła by wyższe stawki tylko niech im zus zagwarantuje chociaż to co urząd statystyczny podaje . 2200 z ha zysku . Ja powiniennem mieć 130 tyś zysku a mam co najwyźej tyle obrotu. zysk można jakiś wykazywać ale po odliczeniu amortyzacji sprzętu to by brakło tego zysku
Posted

Dokładnie po odliczeniu wkłądu nie raz zdaża się że zysk jest niestety na minusie. Ale jest wielu gospodarzy bardzo dobrze żyjących ale opłacających podstawowy krus, a potem płaczą. Ale swego czasu dobrze żyli... "zusowcom" przez cały okres pracy odciągają większą sumę ale coś za coś.

Posted
równie wkurzające jest jak zusowcy grzmią zlikwidować krus. Jest kilka ośrodków sanatoryjnych krusowskich i są niemal puste. zusiwiec idzie na badania lekarskie i ma dzień wolny i płatny.
  • 3 weeks later...