JakubR Posted June 17, 2019 Report Posted June 17, 2019 Witam, po regulacji m9jek prasy zauważyłem że wycina się sznurek w chwytak sznurka. Można jakoś to wyregulować czy lepiej kupić nowy chwytak ? Quote
Vademecum Posted June 18, 2019 Report Posted June 18, 2019 sprawdż czy niema oporu przy oczkach, mogą mieś zadziory a na koniec nóż obcinający zprawdż Quote
JakubR Posted June 18, 2019 Author Report Posted June 18, 2019 nożyki ostrzyłem, wcześniej miałem problem wcale nie łapało sznurka ktoś włożył jedną igłe na kółko a druga miała wsuwkę wymienialną i były nie równo Quote
Vademecum Posted June 18, 2019 Report Posted June 18, 2019 o, kolego jak kupiłeś taką prase to masz problem. ktoś sprzedał bo niemógł sobie z tym poradzić. Ja jak kupiłem prase używaną to jeden nóż był założony odwrotnie. w tych prasach jest słaby materiał tam minimalnie sie coś ugnie i nie będzie równo wiązać, szarpać sznurek ale nie sam palec za to odpowiada Quote
JakubR Posted July 5, 2019 Author Report Posted July 5, 2019 nie inaczej mechanicy do tych pras są dobijający przyjechał do prasy markant pogrzebał i powiedział że ona lepiej nie będzie wiązać raz związe raz nie przy tej sipmie jeden aparat był wymieniany mam przy drugiej na części orginały to się zobaczy Quote
Vademecum Posted July 5, 2019 Report Posted July 5, 2019 jakie masz igły ? prześledź jak pracują na sucho. zobacz na węzeł, sznurek postrzępiony przy ucięciu, jak jest rozłożona masa słomy w balocie. może ładnie wiązać ale sznurek jeden będzie spadać Quote
Recommended Posts