Jump to content

Recommended Posts

Posted
zwykłą wierzbę, ale wierzba jest drzewem wybitnie terenów mokrych albo inaczej obfitych w wode a u mnie jest pustynia, 5 - 20 cm i miejscami lita skała, także żadne drzewa poza jaworem, bukiem u mnie nie rosną.
Posted

niedawno było tu gorąco na temat rządzącej parti, otórz przeczytałem dziś artykół pt. "Oskarżyć Pana Boga. Jak Zbigniew Źobro szuka winnych śmierci swojego ojca " Podsumowując krótko i dosadnie można powiedzieć - jak ludzie władzy mogą sterroryzować 4 wybitnych kardiologów przez 11 lat.

Dobitne jest to że stwożona opinia biegłych na wniosek rodziny kosztowała bodaj 365 ooo zł. najpierw zastraszanie biegłych o zawyżenie kosztów a później zmiana prawa by zaostrzyć kary dla biegłych , a koszty takiej opini przenieść na skarb państwa - mnie to przypomina działania totalitarne , stalinowkie i wszelkie inne z krajów sterroryzowanych przez władze. zapraszam do artykułu i całej masy absurdów w 11 lat postępowania - łącznie z szykanowaniem rodziny tychrze kardiohirórgów.

Posted

o ziobrze znajdź na onecie , tytuł podałem dosłownie, artykół z dziś.

Czerwony każej to nikołaj jeżow, beria chciał siać terror po stalinie ale wykończył go żukow.

To dwuch największych terrorystów za żądów stalina. , obecna partia żądząca ma podobne metody tyle.że nie mordują.

Posted
Przeczytałam ten artykuł. Strasznie długi... Nie mam siły na więcej ;) ale jeszcze się trochę doedukuję i dopiero pogadamy. Na razie kompletny brak czasu...
  • 2 weeks later...
Posted

Trochę tego jest -  moim zdaniem, jednym z większych problemów w ostatnich czasach to susze. Wynika to przede wszystkim, z intensywnej retencji oraz odprowadzania nadmiaru wody

Moim zdaniem, woda powinna być zatrzymywana i magazynowana - w jak największym stopniu.

Poza tym kolejna kwestia to automatyzacja rolnictwa - coraz mniej rąk do pracy jest potrzebnych - i to moim zdaniem działa na plus. Rolnicy coraz chetniej korzystają ze zdobyczy nauki i techniki - jak np programów ERP, tutaj przykładowe wdrożenie: https://www.legio24.pl/wdrozenie-wapro-erp-jak-zaczac/