Jaga Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 Ja mówię tylko jak wyparowala woda gruntowa, jak z głębinowej grunt podlejesz, to też wyparuje... Jeszcze do Niemiec poleci i co będzie? Heheh Quote
Vademecum Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 nikt ci nie ubezpieczy od suszy czy dzika Quote
Sołtys Michał Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 Może są dobrze płatne gatunki drzew... Nowy PROW 100% ochrona środowiska+, a drzewo można zhandlowac po co coś siać jak ma uschnac...Wierzbę . Quote
Vademecum Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 wierzbe posadziłem 30 lat temu na granicy gmin, po tym czasie niebardzo jest co uciąć ,także serdescznie dziękuje za takie rady. Quote
Sołtys Michał Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 wierzbe posadziłem 30 lat temu na granicy gmin, po tym czasie niebardzo jest co uciąć ,także serdescznie dziękuje za takie rady.Wierzbę energetyczną? Quote
Vademecum Posted July 9, 2019 Report Posted July 9, 2019 zwykłą wierzbę, ale wierzba jest drzewem wybitnie terenów mokrych albo inaczej obfitych w wode a u mnie jest pustynia, 5 - 20 cm i miejscami lita skała, także żadne drzewa poza jaworem, bukiem u mnie nie rosną. Quote
Sołtys Michał Posted July 10, 2019 Report Posted July 10, 2019 No tak na pustyni tylko kaktus albo palma by się przyjęła i to raczej koło oazy. Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 niedawno było tu gorąco na temat rządzącej parti, otórz przeczytałem dziś artykół pt. "Oskarżyć Pana Boga. Jak Zbigniew Źobro szuka winnych śmierci swojego ojca " Podsumowując krótko i dosadnie można powiedzieć - jak ludzie władzy mogą sterroryzować 4 wybitnych kardiologów przez 11 lat.Dobitne jest to że stwożona opinia biegłych na wniosek rodziny kosztowała bodaj 365 ooo zł. najpierw zastraszanie biegłych o zawyżenie kosztów a później zmiana prawa by zaostrzyć kary dla biegłych , a koszty takiej opini przenieść na skarb państwa - mnie to przypomina działania totalitarne , stalinowkie i wszelkie inne z krajów sterroryzowanych przez władze. zapraszam do artykułu i całej masy absurdów w 11 lat postępowania - łącznie z szykanowaniem rodziny tychrze kardiohirórgów. Quote
Jaga Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 Zawsze prawo pisali pod siebie i zawsze pisać będą... Taki przywilej koryta. Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 ale żeby aż prześladować ? lekarzy z tytułami profesorów doktorów, prześladować rodzine a może coś sie znajdzie. Słyszałaś o czerwonym karle ? o berii ? to są te same metody. Quote
Jaga Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 Nie słyszałam, o tym ojcu Ziobry też niewiele wiem. Znajdę chwilę, to poczytam. Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 o ziobrze znajdź na onecie , tytuł podałem dosłownie, artykół z dziś.Czerwony każej to nikołaj jeżow, beria chciał siać terror po stalinie ale wykończył go żukow.To dwuch największych terrorystów za żądów stalina. , obecna partia żądząca ma podobne metody tyle.że nie mordują. Quote
Jaga Posted July 13, 2019 Report Posted July 13, 2019 Przeczytałam ten artykuł. Strasznie długi... Nie mam siły na więcej ale jeszcze się trochę doedukuję i dopiero pogadamy. Na razie kompletny brak czasu... Quote
Vademecum Posted July 14, 2019 Report Posted July 14, 2019 no. nie mów, takie artykuły to sie przelatuje w 5 góra 10 min...Jak przeczytałaś to wiesz o czym mowa. Quote
Tuzon Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 Trochę tego jest - moim zdaniem, jednym z większych problemów w ostatnich czasach to susze. Wynika to przede wszystkim, z intensywnej retencji oraz odprowadzania nadmiaru wodyMoim zdaniem, woda powinna być zatrzymywana i magazynowana - w jak największym stopniu. Poza tym kolejna kwestia to automatyzacja rolnictwa - coraz mniej rąk do pracy jest potrzebnych - i to moim zdaniem działa na plus. Rolnicy coraz chetniej korzystają ze zdobyczy nauki i techniki - jak np programów ERP, tutaj przykładowe wdrożenie: https://www.legio24.pl/wdrozenie-wapro-erp-jak-zaczac/ Quote
Vademecum Posted July 25, 2019 Report Posted July 25, 2019 jakie odprowadzanie wody ? Deszczu niema po 2 miesiące, tylko deszczu brakuje, deszcz i tyle Quote
Recommended Posts