Roger2 Posted June 24, 2019 Report Posted June 24, 2019 Dzień dobry. Jeżeli to zły dział, to przepraszam. Mam pole/działkę o powierzchni 3ha. Na tej działce są warunki zabudowy do 120m2, aktualnie bezterminowo, chyba że zmieni się wkrótce prawo, oraz jest brak zagospodarowania przestrzennego. Do działki jest kawałek do skrzynki elektrycznej. Wody oraz kanalizacji brak, trzeba podciągnąć z głównej drogi,ok 200m. Ziemia jest klas 2 i 3. Ile mógłbym zażądać za całą działkę lub ile za m2? Województwo Kujawsko Pomorskie. Quote
Vademecum Posted June 24, 2019 Report Posted June 24, 2019 to jeszcze musiałbyś podać większe miasto, odległość od niego Quote
Vademecum Posted June 24, 2019 Report Posted June 24, 2019 czyli, daleko do.większego miasta. Nie wiem i nie chce mi sie sprawdzać po ile tam stoji ziemia rolna. Powiem tak , te 120 to działka budowlana rozumiem i nic więcej pod budowe - bo to ma największą wartość. Jakby było kilkadziesiąt arów to warto byłoby podzielić. Klasa ziemi jest dobra. Za tą jedną działke budowlaną trza by policzyć sto tysi, a dodatkowo ziemie rolną po ile chodzi. 40 tysi ? słyszałem że nawet drugie tyle . Zsumuj sobie to, weź pod uwage że wg. przepisów może to kupić rolnik a to powoduje spadek ceny. Nie piszesz przy jakiej drodze bo to też wartość ustala. Prawda jest jedna , jak bardzo i szybko chcesz sprzedać tak mniej lub wiecej za to uzyskasz. Może masz potencjalnego kupca rolnika zainteresiwanego zakupem ? Quote
Recommended Posts