Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Woda oczyszcza się przez parowanie, a następnie zamrożenie i tam gdzie woda spływa z zasniezonych gór, jeziora, morza są czystsze, ryby zdrowsze itd. Dlatego pewnie ciągnie mnie bliżej mrozu. Upały są be... Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Apropo egoistow, to podejrzewam, że to też wpływ jakiejś gwiazdy która nad nami świeci. Quote
Vademecum Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 no, po tych pożarach australijskich to mamy rozsiane dioksyny po wszystkich górach i dolinach.Mój jedyny sąsiad wezwaĺ policje jak przegoniłem jego kury z mojego zboża w żniwa, czasem prakuje mi przeładunku i sypie zboże pod wiatą, smończyło sie mandatem dla niego, w padł w taką wściekłość że zaczął się jąkać. Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Somsiady, heheh...Może era Wodnika trochę naprawi ta ludzkość Z tą mrożoną wodą też są ciekawe rzeczy. Podobno woda ma pamięć jak komputer, a destylacja i to mrozenie robią reset. Takie dioksyny i inne trutki, a ponoć nawet i ludzkie słowa /emocje woda zapisuje w swojej strukturze. Choć to brzmi niedorzecznie, ale na myśl przychodzi swięcona woda, hmm.... Kwiatki do których się czule mówi, lepiej rosną..., może za sprawą pamięci wody?? Quote
pawel7991 Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Skoro tak się znasz na horoskopach, to może dowiem się co horoskop sądzi o ludziach urodzonych 25 listopada w poniedziałek jako dzień tygodnia? Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Kto urodził się dnia 25 listopada - Nie znosi żadnej niesprawiedliwości.Wymiana myśli z innymi i komunikacja ze światem jest mu potrzebna, gdyż wsłuchuje się nieustannie w szmer swego otoczenia. Ponieważ dąży zawsze do rozszerzenia swego horyzontu myślowego gorliwie debatuje z innymi osobami o swych własnych poglądach. Pragnie bowiem przekonać się, czy jego zapatrywania nie powinny tu i ówdzie zostać zmienione lub nawet całkowicie odrzucone. Gdy tak dyskutuje - nie czyni tego bynajmniej w celu utorowania drogi pośród słuchaczy dla swego własnego zdania. Skoro tylko przeciwnik dowiedzie mu. że ma słuszność - człowiek urodzony dnia tego będzie pierwszym, który to uzna. Lubiany ogólnie - zyskuje licznych przyjaciół. Ma zdolności artystyczne i jest miłośnikiem sztuk pięknych, a może być również dobrym inżynierem lub architektem. Do jego cech charakterystycznych należy, iż nie znosi żadnej niesprawiedliwości i natychmiast na nią reaguje i to w sposób nieraz bardzo ostry. Nie może również patrzeć spokojnie na cierpienia innych ludzi a jego pierwszym odruchem jest zawsze chęć ulżenia im na co nie szczędzi swego czasu i środków Rzecz dziwna - jego dobroć i szlachetność najczęściej odpłacona zostaje niewdzięcznością. Sprawia mu to przykrość i napełnia serce goryczą. Oczy jego zazwyczaj są pełne wyrazu i mają spojrzenie subtelne. Jego usposobienie jest dość jowialne, lecz w obronie swych zasad lub też prawa moralnego - staje się nieustraszonym i zuchwałym. Quote
Vademecum Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 no, jak w poniedziałek to tylko praca cię czeka, a odpoczywać będą ci urodzeni w niedziele A jeśli praca to znaczy będziesz tryskać zdrowiem KRUS na tobie zarobi. Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Jeśli osoba urodziła się w roku przestepnym, może trochę odbiegać. To jest horoskop na podstawie słońca. Liczy się jeszcze ustawienie księżyca i innych, ale i tak zadziwiająco się sprawdza. Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 no, jak w poniedziałek to tylko praca cię czeka, a odpoczywać będą ci urodzeni w niedziele A jeśli praca to znaczy będziesz tryskać zdrowiem KRUS na tobie zarobi.Hahaha Quote
Vademecum Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 wiesz co, jak jest dzień, miesiąc urodzenia i dzień tygodnia to kożystając ze wzoru można obliczyć rok urodzenia a znając rok można obliczyć czy był przestępny czy nie. Do tego nie cza choroskopu. Quote
pawel7991 Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Pytałem w kontekście tego człowieka o którym pisałem wyżej, jeśli chodzi o kontakt z innymi i rozmowy to tak, ale zmiana zdania gdy ktoś ma racje to już nie bardzo a rok to 57 i napracował się w kopalni a teraz zamienił Śląsk na Mazowsze Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Dzień tygodnia raczej nie ma znaczenia. Bardziej liczy się pora dnia, ale ja sie na tym aż tak nie znam. Powyższy horoskop pisał Jan Starża Dzierżbicki. Każdego kogo sprawdziłam, to mi się zgadzało jak w dyche. Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 A czy akurat 57rok był przestepnym... Nie chcę mi się grzebać... Wkleję swój, będziecie wiedzieli z kim macie doczynienia Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Kto urodził się dnia 13 maja - Potrafi umiejętnie zawierać układy i kompromisy. Posiada niezwykłą wrażliwość i jest usposobiony bardzo serdecznie, a z tego powodu może nawet zostać łatwo wyprowadzony w pole przez innych. Jego pewność siebie, przekonanie o swej wartości i siła wewnętrzna są bardzo duże, ale zdolności umysłowe dość przeciętne. Okazuje natomiast zdolności polityczne i to w dość wysokim stopniu, co zwłaszcza przejawia się w umiejętnym zawieraniu układów i kompromisów. Pełen namiętności, zamiarów, projektów - za wszelką cena pragnie osiągnąć pomyślną realizację swych celów i zamierzeń. Wady swe może najłatwiej opanować i przezwyciężyć przez miłość. Co mu grozi. Że może spaść z jakiegoś wysokiego miejsca lub ulec nieszczęśliwemu wypadkowi. Podobnież i na wysokim stanowisku, jakie mógłby osiągnąć w życiu - grożą mu też przewroty nagle, połączone z niebezpieczeństwem upadku. Polega wprawdzie na samym sobie i na swych zdolnościach - lecz to może go zaprowadzić właśnie zbyt daleko i w końcu zabierze się do różnych spraw, o których ma niedostatecznie wyrobione pojęcie. Również i jego wygórowana ambicja może go wciągnąć w niebezpieczne sytuacje. Jak wychować dziecko tak urodzone. Jest ono najczęściej samowolne i za wszelką cena pragnie działać na własną rękę. Ma jednak dużo wytrwałości i chętnie idzie za przykładem innych. Dlatego też wychowawcy powinni je strzec starannie przed nieodpowiednim towarzystwem, od którego może przejąć niepożądane właściwości i cechy charakteru. Chociaż jest bardzo uparte - można do niego trafić przez sympatię i miłość. Ma ono wrodzone poczucie piękna, dążenie do elegancji, zainteresowania artystyczne - które należy rozwijać. Przede wszystkim powinno się je przyzwyczajać do posłuszeństwa prawu - i zahamować tendencję do samowoli. Quote
pawel7991 Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Sprawdziłem, 57 nie był przestępny, tylko 56, z racji że każdy przypada co 4 lata każdy musi być parzysty Jaga 1 Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Dobrym uzupełnieniem tego horoskopu jest horoskop chiński, bo on jest na podstawie roku. Tylko trzeba jakiś porządny znaleźć.Z tymi horoskopami ogólnie to też się trochę przesunelo, na skutek precesji ziemi. Byk nie zawsze będzie bykiem, czasem może być trochę baranem. Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Ale tym powinni zająć się już astrolodzy. Ja mam ograniczone zdolności umysłowe . Quote
pawel7991 Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Taka ciekawostka, lata przestępne to1904,1908,1912,1916,1920,1924,1928,1932,1936,1940,1944,1948,1952,1956,1960,1964,1968,1972,1976,1980,1984,1988,1992,1996,2000,2004,2008,2012,2016, 20201900 nie był rokiem przestępnym, przestępne są lata podzielne przez 4, z wyjątkiem tych podzielnych przez 100 i z kolejnym wyjątkiem, ze z tych podzielnych przez 100 nieprzestępne są wszystkie poza podzielnymi przez 400 - dlatego 2000 był przestępny, ale 1900 nie. To samo 1800 i 1700, ale już 1600 był przestępny.Dalej w tył nie idziemy i nie liczymy nieprzesteponości lat 1500, 1400 i 1300 oraz przestępności 1200 - z tej prostej przyczyny, ze kalendarz gregoriański, którym sie posługujemy wprowadzono dopiero w roku 1582 (a właściwie w roku 2335 według obowiązującego wtedy kalendarza juliańskiego Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 Co ciekawe, numerologia też się chyba sprawdza. Przynajmniej mi. Quote
Vademecum Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 Jak to kogo ? horoskopa dawaj, ale już dałaś co prawda nie 57, i tak jak kolega pisał, 57 nie mógł być przestępny z bardzo prostej zasady , znaczy ilekroć czwórke pomnożysz to nigdy nie wyjdzie liczba niepażysta a taką jest 57, trudniej stwierdzić która parzysta jest rokiem przestępnym bo co druga, ale jak kolega pisze ,że 56 był przestępny to niech tak jest Quote
Vademecum Posted January 24, 2020 Posted January 24, 2020 a co z tym 13stym znakiem zodiaku, kiedyś był. Quote
Jaga Posted January 24, 2020 Author Posted January 24, 2020 A tu też ciekawe. Wg mnie powinien być, ale mój mistrz (Mroziński) chyba o tym nie wspominał. Ja osobiście myślę, że powinniśmy korzystać z kalendarza ksiezycowego i on pasowałby do 13 tego wężownika. Quote
Jaga Posted January 27, 2020 Author Posted January 27, 2020 Polecam pooglądać i poczytać Mrozińskiego. Tłumaczy efekt globalnego ocipienia. Wszystko wskazuje na to, że zim w Polsce już nie będzie. Pójdzie sobie do Afryki. Wiadomo jest to długotrwały proces, a sama pogoda będzie zmienna i gwałtowna, ale koniec końców ma być u nas klimat równikowy. Związane to jest z ruchem precesyjnym ziemi, a nie zbyt dużą ilością bąków, jak próbują nam wmówić ci, którzy na tym zarabiają. Będą na pewno powodzie i niziny nie są bezpieczne. Quote
Recommended Posts