bartek12 Posted July 3, 2019 Report Posted July 3, 2019 Dodam, ze jestem chrzestnym i niekoniecznie chcę dawać jedynie kasę. Co byscie innego polecili? Quote
sandzia111 Posted July 3, 2019 Report Posted July 3, 2019 dla 18 - latka najlepiej kasę Dołoży sobie do auta, lub będzie miał na prawko. A co mu kupisz? TO już praktycznie dorosły chłopak, sam wie jakie ma potrzeby. Pewnie nie chcesz dać kasy bo wyda na "głupoty". Ale tak samo może sprzedać rzecz którą mu kupisz i też wyda na głupoty...Dobrym rozwiązaniem w tej sytuacji jest wykupienie kursu na prawko (nie wiem ile chcesz przeznaczyć na prezent), ale ja z chrzestnym złożyliśmy się i podarowaliśmy chrześniakowi kurs na prawko. Myślę że to bardzo fajne rozwiązanie Quote
Sołtys Michał Posted July 3, 2019 Report Posted July 3, 2019 trzeba dobrze znać solenizanta. Wiedziec co lubi, co go interesuje, jakie ma zainteresowania. Jakby co pozostaje zawsze nowy smarfton, albo inny gadżet. Niestety nie są to tanie rzeczy. Quote
Jaga Posted July 6, 2019 Report Posted July 6, 2019 Złote numizmaty;) będzie miał na czarną godzinę albo małą inwestycje, sam zdecyduje. Quote
tomcio112 Posted July 6, 2019 Report Posted July 6, 2019 Złoto też dobra inwestycja Może sobie potem wykorzysta na obrączki Quote
Sołtys Michał Posted July 7, 2019 Report Posted July 7, 2019 A jak nie lubi wina? A woli gorzałkę? To już lepiej spytać się jakie ma potrzeby i co by chciał. Quote
Tuzon Posted July 8, 2019 Report Posted July 8, 2019 Nie wiem czy alkohol to taka dobra opcja.Na pewno nie polecam równiez kupowania jakichś zboczonych gadżetów, sam dostalem ich sporo na swoje 18 te urodziny i potem nie wiedziałem co z nimi robić.Pierwsza dobra opcja to pieniadze i niech sobie młody kupi to co mu sie podoba. Druga opcja to podarowanie mu karnetu na skok ze spadochronem albo na lot w tunelu aerodynamicznym: Dzięki temu będzie miał ciekawe wspomnienia. Sołtys Michał 1 Quote
Jaga Posted July 8, 2019 Report Posted July 8, 2019 Etam, bilet miesięczny na PKP i plecak na stelażu Quote
Jaga Posted July 8, 2019 Report Posted July 8, 2019 Choć daleko mi do kościoła, to świetnie bawiłam się na pielgrzymkach do Częstochowy. Trochę się podjechało stopem i pozwiedzało. Koszt jak pamiętam 300zl w tym nocleg i obiady +wiadomo kieszonkowe. Albo ławeczka i sztanga dla młodego chociaż generalnie przedmioty bym odpuściła ,sam kupi sobie lepsze, wymarzone. wynajęcie kawalerki na miesiąc, albo pensjonacik nad morzem na parę dni... Dobra opcja jest z pociągami. W nocy jedzie w dzień zwiedza, prysznic na stacji itp. Quote
Sołtys Michał Posted July 8, 2019 Report Posted July 8, 2019 Nie wiem czy alkohol to taka dobra opcja.Na pewno nie polecam równiez kupowania jakichś zboczonych gadżetów, sam dostalem ich sporo na swoje 18 te urodziny i potem nie wiedziałem co z nimi robić.Pierwsza dobra opcja to pieniadze i niech sobie młody kupi to co mu sie podoba. Druga opcja to podarowanie mu karnetu na skok ze spadochronem albo na lot w tunelu aerodynamicznym: Ten skok to niezły pomysł. Sam zamierzam za rok taki wykonać. Quote
Sołtys Michał Posted July 8, 2019 Report Posted July 8, 2019 Etam, bilet miesięczny na PKP i plecak na stelażu Autostop, autostop.... Quote
dandir Posted July 10, 2019 Report Posted July 10, 2019 dobrym pomysłem może okazać się kosz delikatesowy wypełniony po same uszy słodkościami Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 dajcie spokuj, pewnie już po imprezie,mkżna też było wykupić wstęp do domu nocnych uciech. Quote
Paulina_eprezenty Posted July 12, 2019 Report Posted July 12, 2019 Cześć, jeśli chcesz zaskoczyć siostrzeńca czymś oryginalnym koniecznie odwiedź nasz sklep Z całą pewnością znajdziesz coś co przypadnie mu do gustu. Wybieraj z naszej szerokiej oferty spersonalizowanych prezentów i zaskocz swoich bliskich Quote
Balerinka Posted April 12, 2020 Report Posted April 12, 2020 Moim zdaniem że teraz najlepszy prezent to karta podarunkowa bo jest łatwa do zakupu przez Internet i można użyć do dowolnego sklepu Quote
agron Posted November 13, 2020 Report Posted November 13, 2020 Może męska biżuteria ? Naszyjnik albo coś podobnego Biżuteria teraz jest modna to moze akurat Quote
Edwards Posted September 21, 2021 Report Posted September 21, 2021 Ktoś kto ukończył 18 rok życia, powinien założyć sobie konto bankowe. I nie, konto bankowe wcale nie generuje dodatkowych kosztów. Wiele banków posida konta bankowe za darmo - wystarczy pochwalić się legitymacją szkolną lub studencką. Porównnanie ofert można znaleźć Quote
Qazmirzz Posted January 11, 2022 Report Posted January 11, 2022 witajcie moi drodzy. Tez szukam prezentu dla nastolatka. Myslalem o czyms praktycznym. Co byscie mi doradzili? Quote
martuss Posted January 12, 2022 Report Posted January 12, 2022 Teraz młodzieży to nie jest łatwo coś kupić. Mnie się jednak udało trafić. Ostatnio swojej siostrzenicy kupiłam lampę stołową LED od producenta V-TAC. Lampa jest elegancka i modna. Dużo za nią nie zapłaciłam, a dodatkowo ma porządne parametry. Siostrzenica jest zadowolona. A jak ta opcja Ci się nie spodoba, to może kup mu jakąś grę komputerową? Może etui na telefon? Gadżety to także fajna opcja, sama nad nimi myślałam Quote
Qazmirzz Posted January 13, 2022 Report Posted January 13, 2022 wielkie dzieki, o lampie nie myślałem, ale może to być jakas idea, bo zawsze się przyda do odrabiania lekcji Quote
rapter Posted May 24, 2023 Report Posted May 24, 2023 To dobry pomysł, ale to powinien być solidny model. Wiem, że nie należy przesadzać, ale w takim wieku dzieci/dorośli mają już już swoje wymagania. Znasz to. Popatrz jeszcze na to - Jeśli nie chcesz od razu wydać większej kwoty, weź pod uwagę leasing.I to może się okazać zdecydowanie trafioną decyzją. Jak to widzisz? Quote
Recommended Posts