Darkowe1 Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 Witam podpowie ktoś jak się wymienia pasy od walka bo nie mam czym prasować :/ od czego zacząć co trzeba rozkręcić i przybliżony czas naprawy. Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 wiesz co ? w mtz dojście jest pod kabiną i pod zbiornikami paliwa , obawiam się że robota jest dłuższa.,Kolego ty masz tam jeszcze regulacje tych taśm. Quote
Darkowe1 Posted July 11, 2019 Author Report Posted July 11, 2019 Teściu mówi że już z na max podciągnięte . Póki co jumzem prasuje to mogę się pobawić z tymi taśmami . To kabinę trzeba zdejmować ? Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 kolego, ja tego nie robiłem, może robert sie odezwie on wie więcej. Zobacz czy zbiorniki paliwa da sie wyjąć bez zdejmowania kabiny, też może zmienili coś i cały układ w pronaże wyjmiesz z wałkiem wom a jedynie regulacja jest od góry. Opatrz to u siebie , ale robota jest długa i niełatwa, też cza będzie sworznie z siłownika powybijać a czy zechcą wyjść nie wiadomo. Quote
Robert ;-) Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 Najpierw od góry odkręca się dekielek z odpowietrznikiem potem wykręca się takie spłaszczone śruby od regulacji i wyjmuje je ,następnie wykręca się całą obudowe wom są tam miejsca aby wkręcić sruby które działąja jak ściągacz ,ja to ogarnełem w ciągu dnia nawet nie cały, ale u mnie wystarczyło rozpiąć siłownik od strony ramion tuz i podniosłem siłownik do góry niby mam spore dłonie ale jakoś mi się udało bez wyjmowania siłownika czy zbiorników ,pisze o mtz80-82 Quote
Vademecum Posted July 11, 2019 Report Posted July 11, 2019 to tu pewnie w pronarze też sie uda ale jest to prawie na oślep, bo tam wiele.nie zobaczy Quote
Robert ;-) Posted July 12, 2019 Report Posted July 12, 2019 Dokładnie tak, ja mam przerobioną tylną ścianke a i tak nie było łatwo ,ludzie robią to i w oryginale ale unoszą kabiny albo sam siłownik i małymi rączkami to robią:-) , jak jest jeden zbiornik to pewnie trzeba by go wyjąć ,jak regulowali z góry to wiedzą co trzeba odkręcić aby się tam dostać , Quote
Darkowe1 Posted July 15, 2019 Author Report Posted July 15, 2019 Wiec tak roboty mnustwo z tym jest trzeba odkrecic dwa koła tylnie zbiorniki z paliwem bo one są zamocowane na tym deklu od góry ;/ Quote
Vademecum Posted July 15, 2019 Report Posted July 15, 2019 tam pod siłownikiem jest mały dekiel, robert pisze że da rady, ale po omacku, albo trza drzeć jak piszesz Quote
Robert ;-) Posted July 16, 2019 Report Posted July 16, 2019 Jak są dwa zbiorniki to da rade bez wyjmowania zbiorników ,wystarczy odpiąć siłownik i odkręcić ten mały dekielek ,trzeba się nagimnastykować ale da się to zrobić nie rozbierając pół ciągnika Quote
Recommended Posts