Jump to content

Recommended Posts

Posted
kolego, ja tego nie robiłem, może robert sie odezwie on wie więcej. Zobacz czy zbiorniki paliwa da sie wyjąć bez zdejmowania kabiny, też może zmienili coś i cały układ w pronaże wyjmiesz z wałkiem wom a jedynie regulacja jest od góry. Opatrz to u siebie , ale robota jest długa i niełatwa, też cza będzie sworznie z siłownika powybijać a czy zechcą wyjść nie wiadomo.
Posted
Najpierw od góry odkręca się dekielek z odpowietrznikiem potem wykręca się takie spłaszczone śruby od regulacji i wyjmuje je ,następnie wykręca się całą obudowe wom są tam miejsca aby wkręcić sruby które działąja jak ściągacz ,ja to ogarnełem w ciągu dnia nawet nie cały, ale u mnie wystarczyło rozpiąć siłownik od strony ramion tuz i podniosłem siłownik do góry niby mam spore dłonie ale jakoś mi się udało bez wyjmowania siłownika czy zbiorników ,pisze o mtz80-82
Posted
Dokładnie tak, ja mam przerobioną tylną ścianke a i tak nie było łatwo ,ludzie robią to i w oryginale ale unoszą kabiny albo sam siłownik i małymi rączkami to robią:-) , jak jest jeden zbiornik to pewnie trzeba by go wyjąć ,jak regulowali z góry to wiedzą co trzeba odkręcić aby się tam dostać ,
Posted
Jak są dwa zbiorniki to da rade bez wyjmowania zbiorników ,wystarczy odpiąć siłownik i odkręcić ten mały dekielek ,trzeba się nagimnastykować ale da się to zrobić nie rozbierając pół ciągnika