Jump to content

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w mtz 82 masz hydrauliczną blokade i dwa położenia , automatyczną, znaczy jak skręcisz kierownicą 8° to wyłącza się i wymuszoną ale trzeba trzymać. a w ogóle lepiej z niej nie korzystać bo stracisz hamumec na lewe koło.

Słyszałem o przeróbce na powietrze i to jest dobre rozwiązanie.

Posted
popatrz na nią od tyłu i zobaczysz czy jest okrągła czy spłaszczona. a jak nie to wpisz okrągła nsz32 lub nsz 10 czy nsz 50 te 2 ostatnie będą płaskie. Okrągła jest wyciszona. Wpisz na allegro albo olx i porównaj te pompy
Posted
na tym twoim filmie to niewiele słychać poza silnikiem, jak ci brzęczy to moźe sie kończy. Jak wymieniasz olej i niema lózów to pochodzi.Czaseem rórki paliwowe brzęczą jeśli nie są zabezpieczone.
Posted

tam jest przelewowa śróba, albo powiedziałbym do połowy wałka napędzającego sekcje pompy.

góra pompy jest smarowana paliwem , natomiast dół i regulator obrotów musi mieć olej.

Wiele pomp jest smarowanych centralnie z silnika, ale małe ursusy i ruskie cza olej wymieniać z częstotliwością silnika. bodaj 240 h

Posted

zdjołem bak i odkręciłem dekiel od blokady tryby są idealne nie mają nawet jednego uszczerbku czy rysy , ta mufa jak działa ona jest cały czas połaczona z jednym kołem a drugie załącza bo wcisnieciu blokady ?? 

Posted

nie wydaje mi sie by tam było co regulować, ale nie znam tego ciągnika .

Zęby na zębatkach są od czoła a więc taka budowa by wypychało i wyłączało blokade, jak będą zdarte to będzie to bardziej wypychać.