Vademecum Posted September 8, 2019 Report Posted September 8, 2019 tulejka jest stalowa czy żółta. Stalowa to.szalka z łożyska a żółta to brąz czyli sama tólejka Quote
Vademecum Posted September 8, 2019 Report Posted September 8, 2019 w takim razie tulejka z brązu Quote
Darkowe1 Posted September 8, 2019 Author Report Posted September 8, 2019 I ona ma taką być? Bo żegocze wałek nawet przy lekkim obciążeniu:/ Quote
Vademecum Posted September 8, 2019 Report Posted September 8, 2019 ma być spasowana , a ta twoja wygląda jakby młotkiem nawinięta. Chyba oczywiste że cza nową a dobrze jest sprawdzić czy ma w czym pracować. Quote
Darkowe1 Posted September 8, 2019 Author Report Posted September 8, 2019 A mógłbyś podesłać jakiś link bo nie wiem gdzie tego szukać :/ Quote
Vademecum Posted September 8, 2019 Report Posted September 8, 2019 pobierz wymiary i idż do tokarza, oryginału raczej nie kupisz , tylko dopasowanie poprzez obróbke skrawaniem . Patrząc na ten wałek można sie domyśleć wypracowania gniazda tej tulejki a zatem powinienneś drugą część wymontować i pasować obie części. Quote
Darkowe1 Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 Kurde trzeba rozpolawiac ciągnik :/ Quote
Vademecum Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 kolego, jak chcesz tym pracować to cza to zrobić a i w środku różne niespodzienki mogą wyjść Quote
Darkowe1 Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 Znajomy ma most i skrzynie od MTZ za 1800 zł nada się do jumza ? Quote
Darkowe1 Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 A czy trociny wycisza skrzynie czy ja uszkodzą ? Quote
Vademecum Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 wiesz co ? z takimi pomysłami daleko nie zajedziesz, nie cza trocin żeby to zezłomować.Już ci pisałem poszukaj se ursusa np. 1222 po 85 roku. Wiem kasa, ale w zime zarobisz na zachodzie na niezły ciągnik. Quote
Darkowe1 Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 Siedzę w Szwecji aktualnie mi ciągnik nie potrzebny pomagam teściowi jak zjeżdżam za urlop to i nie będę inwestował puki pole nie moje czyli jak biegi wchodzą delikatnie nic nie zgrzyta nie wylata to można by atak i satelity sprawdzić ? Quote
Darkowe1 Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 W ciągniku zrobiłem silnik co wiesz nowa elektrykę teraz wymienię rozdzielacz na Waryński bo ten ruski to nieporozumienie . Nurtuje mnie hałas walka i tej skrzyni :/ Quote
Vademecum Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 skrzynia będzie jak ten wałek, wyjechana do cna ale tam jest dużo więcej tulejek i łożysk.Strach to rozbierać bo nie będzie z czego złożyć. Jeśli można wiedzieć to w jakim jesteś mieście w Szwecji ? Quote
Vademecum Posted September 10, 2019 Report Posted September 10, 2019 O, to na południu, a prawdziwa szwecja zaczyna się dopiero za jeziorami za orebro, a waxio wspominam z grzybów po pół kilo i ponad 40 cm wysokości jednak kleszcze ich strzegą. Quote
Darkowe1 Posted September 10, 2019 Author Report Posted September 10, 2019 Ja tam chodzę codziennie to co w Szwecji działasz ? Quote
Vademecum Posted September 10, 2019 Report Posted September 10, 2019 Jeżdże po całej europie i dość często jestem w skandynawi, nieraz w tygodniu robię po dwa kursy szwecja - anglia i jest to moja ulubiona trasa Szwecja, Norwegia i Finnlandia to są najciekawsze kraje w europie i pozbawione tłoku. Niestety araby opanowują południe Szwecji i już nie jest tak bezpiecznie. Gdzieś za miesiąc wyjeżdżam w trase Mam nadzieje pływać wyłącznie TT Line i Piotrusiem panem albo Nilsem Holgerstenem a do finlandii Vikingiem t - te promy robią wrażenie Quote
Darkowe1 Posted September 10, 2019 Author Report Posted September 10, 2019 Daj spokój masakra z tymi ciapatymi jest :/ my po całej Szwecji działamy Quote
Darkowe1 Posted October 12, 2019 Author Report Posted October 12, 2019 Eko panowie nam pytanie . W ferdku są opony dosyć licha około 30 % i tu moje pytanie czy łańcuchy na kołach pomogą przy orce ? Quote
Recommended Posts