rolnik90 Posted July 29, 2019 Report Posted July 29, 2019 Cześć, przymierzam się do zakupu 2-3 rozrzutników obornika. Zastanawiam się nad firmą IGAMET. Korzystał już ktoś z produktów tego producenta? Słyszałem, że jest dobry. Czekam na wasze opinie. http://igamet.pl/pl/maszyny-rolnicze/rozrzutniki/ Quote
Vademecum Posted July 29, 2019 Report Posted July 29, 2019 na co ci 2 - 3 rozrzutniki ? nowe i polskie - kup se jeden używany zachodni - najlepiej 25 letni.Zapłacisz 1/3 ceny tego polskiego i 3x więcej nim zrobisz. Quote
Piotr24 Posted July 31, 2019 Report Posted July 31, 2019 Po co polskie kupować lepiej niemieckie fabryki wspierać Quote
Vademecum Posted July 31, 2019 Report Posted July 31, 2019 skoro polscy producenci spaprali renome polskich maszyn to nie pozostaje nam rolnikom nic innego jak kupowanie zachodniego sprzętu albo polskiego do roku produkcji 1989 r. Nasz polski sprzęt jest z badziewia, niestety. Quote
Vademecum Posted August 1, 2019 Report Posted August 1, 2019 nie. ,nie przesadzam, wydałem już kase na nowy rozrzutnik obornika w bodaj 2000 roku a drugi 9 lat później - dopiero jak oba zamieniłem za polskiego tandema z roku 84 to wiedziałem że mam maszyne. tosamo z pługiem 4 nowy - złapałem za korzeń i wywinęło czwarty korpus do góry jakby była rama z ołowiu, kupiłem od dt-a , zdarłem go i kupiłem kolejnego ruskiego 6 korpusów i wiem że najwyżej lemiesz pójdzie, dodatkowo brony, strumyk, motyl wszystko to badziew!! chyba że ktoś ma piasek i 10 ha ziemi, ale to nie jest ktoś kto może mieć pojęcie o maszynach, Tyle razy sie zawiodłem że wole takie 30 lat i nawet zachodnie , wiem że robote zrobie. Quote
Vademecum Posted August 1, 2019 Report Posted August 1, 2019 Jestem za wspieraniem polskiej produkcji ale nie zamierzam wspierać producentów oszóstów.Tak jak napisałem, polskie maszyny mają kiepską renome i należy rządać od producentów pełnej gwarancji i pokazu w polu u goslodarza - a w ciemno to już nie Quote
Recommended Posts