Akcja_ Posted August 18, 2019 Report Posted August 18, 2019 Witajcie. Chcialabym uatrakcyjnić gospodarstwo i zakupic stadko zwierzat gospodarskich. I w zwiazku z tym mam kilka pytan praktycznych zalezaloby mi na kurach, owca/koza, krowa, moze jakies ptactwo ozdobne. I pierwsze pytanie to czy zwierzeta te moga byc wypasane na wspolnym pastwisku? Nie chcialabym ich wiazac tylko puszczac na wolny wybieg. Dogadaja sie czy nie? Po drugie Jak wyglada sprawa wypuszczania w zimie? Mam konie, ktore wychodza okragly rok, oczywiscie przy duzych mrozach, ulewach itd na krocej, ale jednak codziennie sa na zewnatrz. Krowy czy kozy w zimie nie widzialam, takie warunki im szkodza czy jest to kwestia jakiegos wygodnictwa? Quote
Vademecum Posted August 18, 2019 Report Posted August 18, 2019 na raz ci to nie wyjdzie, pytanie jeszcze jak duży masz teren.Jak na raz połączysz takie zwierzęta to z całą pewnością coś tego nie przeżyje. Weź jeszcze pod uwage przepisy wet. Quote
Akcja_ Posted August 18, 2019 Author Report Posted August 18, 2019 Nie no od razu to spbie zdaje sprawe, koni tez nie łączę ze sobą na hura, chodzi mi ogólnie, czy takie zwierzęta mogą przebywać razem. O przepisach wet nie pomyślałam, poczytam- dzięki Quote
Vademecum Posted August 18, 2019 Report Posted August 18, 2019 jak masz bardzo dużo miejsca to większa szansa w ciasnocie mogą się pozabijać nawet, Quote
Akcja_ Posted August 20, 2019 Author Report Posted August 20, 2019 Miejsce mam, z tym nie ma problemu Quote
Vademecum Posted August 20, 2019 Report Posted August 20, 2019 w naturze jest tak, że jak jakieś zwierzęta są międzysobą agresywne to trzymają się zdaleka.W tym wypadku ze zwierząt które wymieniłeś odpuść koze i powinno to zaskoczyć. Quote
crazy333 Posted August 20, 2019 Report Posted August 20, 2019 Co do ptaków to zrób woliere dla nich, wpuść jakieś bażanty, przepiórki, na kuropatwy trzeba mieć pozwolenie. Jakie ozdobne nioski dzięki którym będziesz miał jeszcze jaja. Jak je puścisz luzem z innym zapewne szybką się ich pozbędziesz. Jakaś owca czy koza też mogą być na jednym wybiegu ale wszystko razem to nie przejdzie... Quote
Wlodzim Posted August 27, 2019 Report Posted August 27, 2019 Ja mam na swoim koni kilka sztuk, krowy, owce i kury na osobnym wybiegu, jak dla mnie to wystarcza. Quote
Kamilos77 Posted April 14, 2021 Report Posted April 14, 2021 Ja też mam konie, super zwierzęta na posesji jest [url=https://www.pastuchyborys.pl/]ogrodzenie elektryczne dla koni [/] i to jest fajna sprawa, bo przynajmniej mi nie uciekają. Quote
marek258 Posted April 16, 2021 Report Posted April 16, 2021 Ja mam bazanty i specjalna dla nich woliere (podzielna na 3 czesci) - co roku sa na innej czesci, bo te druga sieje zbozami i trawa - wszystko wydziobuja. Quote
Recommended Posts