Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witajcie. Chcialabym uatrakcyjnić gospodarstwo i zakupic stadko zwierzat gospodarskich. I w zwiazku z tym mam kilka pytan praktycznych :) zalezaloby mi na kurach, owca/koza, krowa, moze jakies ptactwo ozdobne. I pierwsze pytanie to czy zwierzeta te moga byc wypasane na wspolnym pastwisku? Nie chcialabym ich wiazac tylko puszczac na wolny wybieg. Dogadaja sie czy nie?

Po drugie Jak wyglada sprawa wypuszczania w zimie? Mam konie, ktore wychodza okragly rok, oczywiscie przy duzych mrozach, ulewach itd na krocej, ale jednak codziennie sa na zewnatrz. Krowy czy kozy w zimie nie widzialam, takie warunki im szkodza czy jest to kwestia jakiegos wygodnictwa?

Posted
Nie no od razu to spbie zdaje sprawe, koni tez nie łączę ze sobą na hura, chodzi mi ogólnie, czy takie zwierzęta mogą przebywać razem. O przepisach wet nie pomyślałam, poczytam- dzięki :)
Posted

Co do ptaków to zrób woliere dla nich, wpuść jakieś bażanty, przepiórki, na kuropatwy trzeba mieć pozwolenie. Jakie ozdobne nioski dzięki którym będziesz miał jeszcze jaja. Jak je puścisz luzem z innym zapewne szybką się ich pozbędziesz. Jakaś owca czy koza też mogą być na jednym wybiegu ale wszystko razem to nie przejdzie...

• 1 year later...