czesiek888 Posted August 19, 2019 Report Posted August 19, 2019 Czy ktoś z was sam może robił skubarkę do drobiu? Chodzi mi o taką samoróbkę, do brojlerów niosek i czasem kaczek. Nówki są cholernie drogie i zastanawiam się nad zrobieniem czegoś żeby mojej Pani oszczędzić robót Quote
Vademecum Posted August 19, 2019 Report Posted August 19, 2019 widziałem na olx, wcale nie takie drogie, a jak będziesz chciał sam zrobić ti też koszt Quote
Robert ;-) Posted August 19, 2019 Report Posted August 19, 2019 Na you tube jest mnogo samoróbek ,koszt jest ale myśle że taniej wyjdzie niż kupić gotowca ,choć prawda cen dawno nie patrzyłem Quote
czesiek888 Posted August 20, 2019 Author Report Posted August 20, 2019 Mam plan zrobić ze starej pralki frani, ja swoją już dawno na złom wyrzuciłem, szukam u znajomych i rodziny i nich to samo ciężko znaleźć. Jedyny koszt to byłyby palce, na allegro takie drogie wcale nie są. Quote
Robert ;-) Posted August 20, 2019 Report Posted August 20, 2019 Rura setka plastykowa,dwa denka kawałek ośki plus te palce ,do tego fakt silnik potrzebny ,troche pracy i hędzie udogodnienie jak się patrzy Quote
czesiek888 Posted August 23, 2019 Author Report Posted August 23, 2019 Dobrze mówisz kolego. Chciałbym jeszcze zrobić jakieś zabudowanie, na necie widziałem i na wiertarce gumce szybko i też skutecznie, ale burdel dookoła niemiłosierny ;/ Quote
Recommended Posts