Pyton86 Posted August 31, 2019 Report Posted August 31, 2019 Witam, mam nieduże gospodarstwo (5h plus możliwość dzierżawy) które obrabiam od dwóch lat. Niestety jest to dość nierówny teren i praca c360 jest dość trudna, a zarazem czasochłonna (np. dwa a nie trzy skiby). Jestem skłonny coś kupić mocniejszego, zarazem nie kosztujacego fortuny. Proszę o porady. Quote
Vademecum Posted September 1, 2019 Report Posted September 1, 2019 jeśli potrafisz coś przy ciągniku zrobić to MTZ 82, albo droższa i pewniejsza wersja Ursus 914, 1014, 1224, Quote
Pyton86 Posted September 1, 2019 Author Report Posted September 1, 2019 Dzięki za odpowiedź, sprawdzałem ceny poszczególnych reaktorów i muszę stwierdzić że MTZ 82 ma dość przyjemne ceny, choć marka dla mnie obca. Z twojego wpisu stwierdzam że jest dość awaryjny. Czy to ciagnik godny ryzyka czy dać sobie spokój i wybrać ursus. W przyszłości chciałbym dokupić do niego tura. Quote
Vademecum Posted September 1, 2019 Report Posted September 1, 2019 na 5 ha spokojnie wystarczy ale przy 30 ha ja poległem na MTZ, ursus jest przyjemniejszy i przemyślany a ruski pokombinowany i upierdliwy. Quote
Recommended Posts