Jump to content

Recommended Posts

Posted
ze zdjęć lotniczych mają podgląd i kontrolują, dlatego nie warto przeginać - u mnie nigdy nie byli na kontroli ale nie zawyżam. Do paru procent błędu niema konsekwencji ale jak więcej i celowo to mogą pomniejszyć wszystkie dopłaty. nawet o 30 proc.
  • 2 weeks later...
Posted

U teścia byli i zobaczyli kupę obornika a nie powinno go tam być, on niby twierdzi że miał go przewieźć czy tam rozrzucić, ale co kogo to 2500 kary musiał zapłacić. Niestety Ty dostajesz ale oni też wymagają...

• 2 weeks later...
Posted

Kupa gnoju może być na polu nic nie przeszkadza w dopłatach.

Ja mam inne pytanie, 3 ha pola 5 km od domu czyli daleko jak dla mnie. Postanowiłem teraz zaorać i nic nie zasiewać bo mi się nie chce tego uprawiać, a nikt nie jest zainteresowany uprawą  czy też kupnem. Składając wiosną wniosek o dopłaty, czy mogę  też dopisać te 3 ha pola na których nic nie będzie rosło?

Posted

jako ugór, ale nie wiem czy coś dostaniesz, może należeć sie będzie za zazielenienie ?

Obornik nie może być składowany na polu, chyba że masz beton i przykryjesz go. Chodzi o to by punktowo nie przechodziły soki do wód podziemnych a szczególnie na OSN

Posted

No nie, czy znów kolejne bajki do czytania?    OSN - Dopuszcza składowanie obornika na polu do 6 miesięcy w jednym miejscu na terenie nie zaniżonym

i nie podmokłym co najmniej 20 m. od linii brzegowej wód.

Bezpośrednio na gruncie przez cały rok nie wolno składować pomiotu ptasiego oraz kiszonek.