Kamilc-360 Posted October 12, 2019 Report Posted October 12, 2019 Cześć, pryskać wiosną na chwasty czy jesienią? Dużo osób się zastanawia zdania są podzielone, jak będzie mokra wiosna to w sumie lepiej opryskać teraz są pogody akurat, jaki skuteczny oprysk polecacie chciałbym się poradzić? Quote
Vademecum Posted October 12, 2019 Report Posted October 12, 2019 u mnie nigdy jesienią opryski nie sprawdziły się, aby dobrać oprysk musisz wiedzieć co chcesz nim osiągnąć DuzyGrzegorz 1 Quote
wzniosek.elwira Posted May 28, 2020 Report Posted May 28, 2020 u mnie sprawdzają się opryski. Idealnie niszczą roczne intensywnie rosnące chwasty. Ostatnim razem robiłam oprysk huzar i mogę go polecić z czystym sumieniem, Quote
Vademecum Posted May 28, 2020 Report Posted May 28, 2020 to niemasz uciążliwych chwastów, akurat huzar to słaby wybór. Quote
wzniosek.elwira Posted June 25, 2020 Report Posted June 25, 2020 A ja ostatnio czytałam niezły artykuł na temat tego jak powinna wyglądać [uprawa pszenicy - zerknijcie sami bo wg mnie bardzo merytoryczny i fajnie pokazuje sprawę od strony firmy sprzedającej produkty, ale bez nachalnej promocji po prostu fajny poradnik Quote
Vademecum Posted June 25, 2020 Report Posted June 25, 2020 Każdy rolnik, produkujący na zewnątrz te kroki ma dawno za sobą, a żaden poradnik nie uwzględni specyfiki rejonu uprawy i warunków tam panujących. Takie poradniki to tylko dla teoretyków.Ciekawe jednak były by poradniki z przed wieku (100 lat) Quote
Sołtys Michał Posted March 26, 2021 Report Posted March 26, 2021 Lancet u mnie dawał radę. Ale nie jak jest zimno musi być cieplej. Quote
Recommended Posts